ZATERDAG 18 JUNI, laatste speelronde

 

Rapid 1 ging naar Maasland tegen ODO voor onze laatste wedstrijd. Ook na 5 kwartier rijden scheen de zon nog steeds. Op een mooi complex gingen we de laatste keer alles uit de kast halen. Marnix op de plaats van Torben ivm een positief testje. ODO startte direct scherp en kwam binnen de minuut op 1-0. Verdedigend was het de eerste 10 minuutjes ff zoeken, maar daarna hadden we het redelijk onder controle. Tot 6-4 stonden we steeds 2 punten achter, maar vanaf dat moment vielen de ballen lekker en gingen we met een 10-9 rusten. We knokten met z’n allen, om ondanks de degradatie, vandaag toch een goed resultaat neer te zetten. En wat is nou 1 doelpuntje? Ook na rust was het als eerste ODO dat scoorde 11-9. Schouders eronder en werken. Van 11-11, 12-12 naar een voorsprong van 12-14 en 14-17. Helaas konden we dit niet volhouden. ODO is meer dan een prima ploeg en liet ons niet zomaar de punten pakken. Daarbij ging de vermoeidheid met dit weer ook een rol spelen. Maar ondanks de warmte bleven beide ploegen scoren waardoor het 18-18, 21-21 en 22-22 werd. Nog 4 minuten te gaan en en ODO krijgt weer een mini voorsprong 24-22. Hierna nemen ook bij ODO een aantal spelers afscheid en maken wij gebruik van deze situatie door nog 2x te scoren. We sluiten dit seizoen met een mooie 24-24 af. Tuurlijk had er misschien iets meer in gezeten, maar denk over de hele wedstrijd gezien dat dit voor beide een terechte uitslag was. De goed leidende scheidsrechter floot af bij 24-24. Alle wissels bedankt, niet alleen voor vandaag, maar voor het hele seizoen. Jan bedankt voor de ijsjes en koude water. John bedankt voor je steun daar waar nodig. Selectie bedankt voor het bierpakket en voor de mooie momenten dit seizoen. Als laatste het trouwe publiek welke ook weer in Maasland aanwezig was, top! Allemaal een fijne vakantie, neem rust en weer allemaal op 20 augustus fit aan de slag 😉😎 (Verslag coach Richard)

Rapid 2: Na vorige week ons kampioenschap te hebben gevierd, stond ons nog een schone zaak te wachten, namelijk ODO uit. De laatste wedstrijd van een super mooi seizoen. Een wedstrijd die nergens meer om ging voor beide ploegen, alleen de eer en met een goed gevoel de competitie afsluiten. Dus afgelopen week alle neuzen dezelfde richting op, maar hoe doe je dat met in het vooruitzicht een weekend van 25 gr+ met volop zon 🌞 en het strand dat roept?😬. De rit naar Maasland toe, was al midden op de dag en de zon scheen krachtig, eenmaal aangekomen bij ODO was de energie ver te zoeken 👀 dus moest er bij veel spelers de knop om, want om 14.30 moesten we toch aan de start staan. Met dit in hun achterhoofd moest dit lukken.. . ? De klok sloeg 14.30 en het scorebord kon aan. De start van de wedstrijd was precies waar ik niet op hoopte! De scherpte moest worden gevonden en daarbij de energie, gelukkig had ODO hetzelfde probleem en was de 1e helft niet hoogstaand. Daarbij hielden de beide ploegen elkaar in evenwicht qua goals met een ruststand van 6-5 in het voordeel van ODO. In de rust het een en ander besproken! Er moest zeker iets gebeuren, want dat was absoluut niet een voorstelling om warm van te worden, al zou je door het weer anders denken. Dus resumé: scherpte – strijdlust en efficiënt zijn , dat waren de opdrachten voor de 2e helft. Na het fluitsignaal ging direct de knop om en werd er bij geschakeld, al snel stond de 6-6 en 6-7 op het scorebord. ODO probeerde aan te klampen, maar dat lukte gedeeltelijk: waar Rapid scoorde, scoorde ODO mee tot 7-9. Vanaf dat moment liep Rapid uit naar 3 punten verschil 9-12 en ODO kon dit niet meer verkleinen. De wedstrijd liep naar het einde toe en ODO had de handdoek geworpen, zodat Rapid geen kind meer had aan ze. We scoorden beide nog 1x en dat gaf de Einstand van 10-13. Conclusie: ook de laatste wedstrijd werd in winst omgezet. Ondanks dat deze wedstrijd niet in de top 5 voorkomt van mooie! Hebben we een geweldig seizoen gedraaid. Nu lekker genieten van de welverdiende vakantie, en ons voorbereiden op het nieuwe seizoen dat zeker een prachtige uitdaging wordt ! 1e klasse ! Bij deze wil ik namens Rapid 2 een ieder bedanken die heeft bij gedragen aan dit prachtige seizoen. De Selectie / Reserves/ Jan en Jan / en ons publiek dat in alle hoeken en gaten van Nederland erbij was: fantastisch allemaal. (Verslag coach John B)

Huizen 2 – Rapid 3: 11 – 18

Rapid 4 – Oosterkwartier 2 is verplaatst naar dinsdag 21 juni om 20.15u!

Rapid 5: Een gezellige drukte komt op ons af. Op het veld van Oranje Nassau 2 zijn de kangoeroes bezig met een activiteit. Een korfbalveld kan ik niet ontdekken, maar al snel volgen er verlossende woorden. We gaan zo het veld neerleggen. Lees, wat attributen verwijderen en de twee palen neerzetten. 😃 Het is warm, heel warm. Ik heb zo een vermoeden dat dit niet de snelheid van het spel zal bevorderen. Nu is ons wapen nou niet direct onze snelheid, dus is de warmte misschien wel in ons voordeel. Er staat eigenlijk niets meer op het spel. Of misschien wel, het is de wedstrijd om de derde of vierde plaats. De wedstrijd start, het eerste punt is voor ons. Ook het tweede punt is voor ons. En zo hebben we een riante voorsprong van 0-2. Een drinkpauze, nog een drinkpauze en het is rust. Eerlijk gezegd ben ik even kwijt wat de ruststand is. We hebben in elk geval een voorsprong. De tweede helft start, de warmte die is er nog steeds. De sfeer is goed. Oranje Nassau 2 maakt de kansen wel net iets beter af, waardoor we uiteindelijk toch de punten delen (9-9). We eindigen de competitie op de derde plaats. Reden voor een klein feestje? Ach, Rapid 5 heeft weinig nodig voor een feestje! Marieke heeft mijn favoriete taart gemaakt, Erica heeft Cava geregeld en er zijn cadeaus. Onze trainer Oebele (en speler) wordt bedankt voor al die trainingen die hij dit seizoen heeft verzorgd. Daar hoort natuurlijk een cadeau bij. Siem en Michiel gaan ons helaas verlaten, ook daar horen cadeaus bij. Ook Annemieke ontvangt later deze dag een cadeau omdat ze ons helaas zal verlaten. Echt jammer dat ze stoppen. Maar! Michiel en Annemieke hebben laten weten dat ze toch algemeen reserve blijven. Top! En Siem, wij zien jou de derde helft. (Verslag Angelique)

Rapid A1 – Fiks A1: 7  17

Rapid B1 moest het in hun laatste wedstrijd opnemen tegen Triaz in Amsterdam. Altijd een stugge ploeg. Met Miriam en ikzelf als inval coaches werd er natuurlijk langdurig nagedacht over tactieken en strategieën. We waren er helemaal klaar voor! Triaz echter niet….. Er waren 6 spelers, de andere 2 zaten nog in de bus. Er zat niets anders op dan even wachten. 10 minuten te laat konden we dan eindelijk beginnen. Rapid was meteen fel en opende de score. De hele eerste helft bleef het gelijk opgaan en met rust stonden we 6-5 achter. Na een fantastisch motiverende speech (al zeggen we het zelf) ging iedereen het veld weer in. De tweede helft was bloedstollend spannend! Dan weer voor, dan weer achter. 3 minuten voor tijd eindelijk 2 doelpunten los! Helaas werd de tactiek niet door iedereen begrepen en kwam Triaz terug tot 1 punt. Na een zenuwslopende 1,5 minuut floot de scheidsrechter eindelijk af en was de winst binnen! 11-12! Goed gedaan! (Verslag coach Willeke)

BEP C1 – Rapid C1: 8 – 5

Rapid C2 – DKV/Aurora C3: 11 – 9

Rapid D1: deze kampioenen mochten naar Zaandam om tegen ZKV alleen kampioen te worden. Bij verlies zou ZKV gelijk komen. Een leuke wedstrijd op deze warme zaterdagmiddag dus. Helaas speelde Rapid niet de beste wedstrijd van het seizoen en dat lag niet alleen aan de warmte. ZKV was fel en gaf weinig ruimte. Vooral één jongetje van de tegenstander zat werkelijk overal tussen. Dat is normaal gesproken onze kracht, maar vandaag hadden onze mannen het er erg lastig mee. We kwamen wel op 0-1, maar konden niet doordrukken. ZKV pakte zijn kansen en zo liepen we de hele wedstrijd achter ZKV aan. De ommekeer (ja, spoiler, het kwam goed!) volgde negen minuten voor tijd bij een stand van 7-4. De energie leek bij de tegenstander eerder op (ga maar eens 40 minuten in die hitte 4 tegen 4 spelen!!), hun beste heer was aan de beurt om te wisselen en het geloof kwam terug bij Rapid. De schouders gingen eronder en in die laatste 9 minuten werd de achterstand (7-4) omgebogen in een voorsprong. 8-10!!! Een echte ‘remontada’ zouden ze in Spanje zeggen. Super gewerkt, alleen kampioen en dus een ijsje verdiend. (Verslag coach Ruben)

Rapid E1 speelde de laatste wedstrijd van het seizoen bij Groen-Geel in Wormer. Het was ook de laatste wedstrijd als E voor de jongste kanjers van de club. Volgend seizoen gaan ze verder als 8-tal en wat zijn ze daar klaar voor! Afgelopen weken hebben we extra aandacht besteed aan het vrij lopen en het neerzetten van een aanval en hoe leuk is het om te zien dat dit in de laatste wedstrijd zó goed ging! Dat we de wedstrijd verloren hebben, is jammer maar Björn en ik zijn ontzettend trots op de groei die we bij ze zien. Ennnn de strafworpen hebben ze wél gewonnen! Heel veel succes en vooral plezier in de D volgend jaar kanjers! (Verslag coach Carola)

De laatste en natte kangoeroe training!


ZATERDAG 11 JUNI

Rapid 1 het doek is helaas gevallen. Afgelopen week nog hard getraind om dan zaterdag een wedstrijd te spelen met een goede afloop…. Wion, onze directe concurrent, kwam naar Haarlem met 1 opdracht, niet verliezen. Rapid 1 had 1 opdracht en dat was winnen. Nadat het 2e hun terechte kampioenschap binnen had gehaald, begaf het eerste zich naar het veld van Haarlem. Ook vandaag was de start goed en scherp. Binnen enkele minuten stonden we op een 3-0 voor. Wion deed iets terug 3-1. Voor beide ploegen was het duidelijk dat het scoren met de wind die er stond, lastig ging worden. De ruststand was dan ook maar 4-3. Rustig blijven gaan korfballen en snelheid houden. Hiermee moesten we Wion klein krijgen. Echter: Wion liet zich niet pakken. De scores gingen om en om van 7-6 naar 9-10.

Ondertussen diverse wissels en bij 10-10 kreeg Martijn zijn publiekswissel. Z’n beide dochters kwamen het veld in met een roos en papa Martijn hield het niet droog. Als je zolang korfbal speelt, al enige jaren in Rapid 1 speelt en een persoonlijkheid bent binnen de selectie en club, dan verdien je het ook om op een mooie manier je laatste thuis wedstrijd in 1 te spelen. Martijn , nogmaals bedankt voor al je inzet.

Terug naar de wedstrijd. Bij 10-10 komt toch Wion dmv een strafworp weer op voorsprong 10-11. Met nog 2 minuten de rug recht en doorgaan. Rapid scoort 11-11 en bij een volgende aanval 12-11. Nog 1.10 om te spelen, gaan we het dan toch redden?? Wion scoort dan van ver 12-12 en wij mogen nog 1x uitnemen. Jeanne gooit alles in de strijd en rent rechtdoor, haar dame kan haar alleen maar vasthouden en in de laatste seconde krijgen we een strafworp bij de stand 12-12……… (Verslag coach Richard)

Rapid 2 KAMPIOEN! De dubbel is binnen 🏆 11 Juni, was de dag dat Rapid 2 de dubbel kon binnen halen 😁2x promotie naar de RES 1e klasse. Na onze eerste verliespartij in de complete competitie 2 weken geleden, was een ieder zich er van bewust dat dit een klein misstapje was . Na een X aantal weken van wel en niet spelen, moesten we ons weer voorbereiden op WION: een ploeg die stijf onderaan staat. Maar we mochten niets aan het toeval overlaten, dus scherp de trainingsweek in en goed voorbereiden. Afgelopen zaterdag scheen de zon ☀️ een redelijke wind, maar een heerlijke temperatuur om een mooie pot korfbal aan het publiek voor te schotelen. De klok stond op 14.15 uur en het fluitsignaal klonk. Het begin van de wedstrijd verliep anders dan we hadden bedacht: WION nam brutaal de leiding met 0-2. Geen paniek want de kansen waren er volop. Ondanks dat Rapid WION er in liet geloven en de ene na de andere mooie uitgespeelde actie, net niet wist te verzilveren, pakten we bij een stand van 4-4 toch het voortouw. Het ging moeizaam, maar we liepen langzaam uit naar 6-4, het geloof was er zeker en het vertrouwen in een goede afloop ook, maar de goals moesten makkelijker gaan vallen. De rust werd bereikt met een krappe voorsprong van 6-5. We waren zeker niet tevreden over ons rendement! Maar waren ons er wel van bewust dat het op een gegeven moment toch goed moest komen. Dus vol vertrouwen de 2e helft in . Ook in het begin van de 2e helft verliep het stroef, kansen in overvloed maar elke keer net niet. Tot de stand 9-9 wist WION in het spoor te blijven. Vanaf dat moment kon Rapid bij schakelen en de goals begonnen te vallen, het moest ook een keer. Rapid liep langzaam weg bij WION 11-9 / 14-9. De motor liep weer en de doelpunten vielen weer! Met nog een kleine 5 min te spelen was het de tijd om Mariet haar publiekswissel te geven, Mariet gaat een stapje terug naar het 3e. Bijzonder jammer, want wat was ze een belangrijke pion in deze mooie ploeg. Thanks Jet. 😊🙏. In de laatste minuten van de wedstrijd scoorde Rapid nog 1x, zodat de uitslag 15-10 genoteerd kon worden. Het eindsignaal werd gegeven en het dak kon er af 🥂🥂🏆en de Titel was binnen. TROTS TROTS op dit team, dat als één team een heel seizoen heeft gespeeld. In de zaal het Kampioenschap, en nu het Kampioenschap op het veld. Dit is een superprestatie waar jullie trots op mogen wezen. Jan en ik zijn dat zeker op jullie, THANKS. Nog even de laatste wedstrijd van het seizoen afwerken as zaterdag. En dan eindelijk vakantie. Die wij allemaal verdiend hebben. Nogmaals bedankt publiek/ reserves . (Verslag coach John B)

Rapid 3 Vandaag stond koploper Reehorst ’45 op het programma. Een wedstrijd waarbij het bij ons eigenlijk nergens meer om ging, maar de tegenstander had de punten nodig om te blijven vechten voor het kampioenschap. Het zonnetje was aanwezig en de sfeer zat er goed in. Rapid begon iets minder scherp aan de wedstrijd en al snel stond er een 1-3 achterstand op het bord. Kansen waren er genoeg, ze wilden alleen nog niet vallen. Door goed samenspel en overleg in de vakken werd de achterstand omgebogen naar een voorsprong en de rest van de wedstrijd heeft het 3e deze niet meer weggegeven en pakten we een 17-14 overwinning! In de 2e helft kreeg Tiana nog een verdiende publiekswissel! Zij heeft haar laatste thuiswedstrijd in Rapid 3 gespeeld. Wissels heel erg bedankt, jullie hebben goed kunnen genieten van het zonnetje. Volgende week nog 1 keer knallen en dan zit het seizoen er alweer op! (Verslag invalcoach Kim)

Rapid 4 KAMPIOEN! Op zaterdag mochten we naar Amstelveen om tegen KVA te spelen. We wisten al gelijk dat het een spannende wedstrijd zou worden. Vorige keer dat we het mochten opnemen tegen KVA hadden we net aan gewonnen. Helaas zat het effe niet mee. KVA wist na de eerste paar minuten er al 2 te scoren. Vervolgens stonden we gelijk met 2-2 en gingen we ook met een gelijkstand de rust in. Na de rust waren we al behoorlijk ingezakt en lukte het KVA om elke keer een stapje voor te zijn en uiteindelijk hebben we helaas verloren met 12-9. Maar…. gelukkig hadden we voor aanvang ons kampioenschap al veilig gesteld en konden we ons dit verlies zelfs permitteren. Komende zaterdag thuis gaan we er een feestje van maken!  (Verslag Arvid)

Rapid 5 – Badhoevedorp 2:  deze wedstrijd is verplaatst naar dinsdag 14 juni 20.30u

Rapid A1 moest zaterdag naar Blauw Wit A1 in Amsterdam. Het werd een erg fysieke wedstrijd waarbij de A1 moeite had om in de wedstrijd te komen. Vanaf het begin keken ze tegen een kleine achterstand aan. De hele wedstrijd probeerden we die in te lopen maar er werden teveel kansen gemist en waren ze teveel bezig met de randzaken, waar het spel duidelijk onder te lijden had. Hierdoor kon Blauw Wit de 1e overwinning in deze competitie halen en keek na een uur korfballen onze A1 tegen een 11-8 nederlaag aan. (Verslag coach Walter)

Rapid B1 speelde afgelopen zaterdag in een heerlijk zonnetje tegen kampioen Oranje Nassau. Vorige keer was dit een moeilijke pot, dus we wisten dat we vandaag ook weer aan de bak moesten. Maar we begonnen direct scherp en kwamen zelfs voor met 3-1. Toch kwam Oranje Nassau vervolgens langszij door vele kansen rondom de korf. Rapid had het zwaar deze wedstrijd en ging dan ook rusten met een 4-7 achterstand. Wel maar drie puntjes dus daar leken nog mogelijkheden. Helaas kwam Oranje Nassau in de tweede helft veel scherper uit de kleedkamer en liep het weg naar 4-9 vervolgens naar 4-11. Rapid speelde vandaag niet haar beste wedstrijd en verloor uiteindelijk met 5-14. Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen die we goed willen afsluiten. Wie weet kunnen we volgende week toch nog de tweede plek pakken. Eline bedankt voor het meedoen en tot volgende week! (Verslag coach Marnix)

Rapid C1 – Groen Geel | IJskoud de Beste C3: 7 – 9

Ados C1 – Rapid C2: 10-4

Rapid D1 KAMPIOEN! We speelden de een na laatste wedstrijd van het seizoen weer om het kampioenschap. Na het zaalkampioenschap zou dat de dubbel betekenen. Het was lekker weer, we speelden thuis en tegenstander OKV zou te verslaan moeten zijn. Prima ingrediënten voor een mooie ochtend! En dat werd het ook. We gingen fel van start en waren vanaf het begin sterker. Ruststand was 7-2. Na rust werd het nog even spannend, maar na 8-4 ging de turbo erop, werden alle kansen afgemaakt en stopte de teller bij 17-4.💪Dat was een duidelijke uitslag dus het drinken, de taart en de snoep smaakte prima!! Volgend jaar een nieuw team en eindelijk als 8-tal korfballen!! (Verslag coach Ruben)

Rapid E1 mocht afgelopen zaterdag thuis de derby spelen tegen Haarlem. De vorige wedstrijd zijn we helaas met 13-3 van het veld af gegaan. Het doel was dan ook om de stand zo klein mogelijk te houden en misschien zelf wel proberen te winnen! Het zonnetje scheen op het veld en daar hadden de kinderen ook duidelijk last van. Het liep in het begin erg gelijk op, we blijven dicht bij Haarlem met de stand. De laatste tien minuten waren aangebroken en het stond 5-6, dat is dus maar 1 puntje achter! We hadden besproken dat we onze uiterste best zouden doen om te proberen te winnen. Na vele kansen aan beide kanten lukte het Haarlem wel om er nog 1 doelpunt bij de scoren. De einstand is uit eindelijk 5-7 geworden. Dus een stand om best een beetje trots op te zijn! (Verslag coach Bjorn)


INHAALPROGRMMA 31 mei, 2, 7 EN 9 JUNI

Rapid 5 is ondertussen bijna in een midweek competitie beland. Na vorige week zelf naar Almere te zijn gereisd om daar met 17-12 te verliezen, kwam afgelopen dinsdag EKVA in Haarlem op bezoek. De omstandigheden om te spelen waren prima en Rapid ging direct goed van start, of had de tegenstander de reis nog in de benen. In ieder geval kwamen wij met 2-0 voor. Dat liet EKVA zich niet gebeuren en na een leuke 1e helft gingen wij met de stand van 7-7 de rust in. Na de limonade starten we weer met goede moed met de 2e helft. Het scoren ging helaas iets minder bij ons, niet bij EKVA. De scheidsrechter, Henk Zijlstra, floot bij de eindstand van 9-15, na een leuke pot, af.

Dat was de laatste keer dat Henk ons floot, dank voor alle keren die je ons floot en natuurlijk ook voor de andere wedstrijden die je voor Rapid floot. (Verslag Leo)

Rapid C1 – Sporting West C1: 4 – 4

Rapid A1 – Fluks A1: 5 – 20

Rapid B1 – Blauw-Wit B1: 7 – 6


ZATERDAG 28 MEI

Tjoba 1 – Rapid 1: 21 – 16

Rapid 2 moest het afgelopen zaterdag opnemen tegen Tjoba in Zeeland, een wedstrijd die zeker niet zomaar gewonnen zou zijn. De afgelopen weken zijn de wedstrijden op 1 hand te tellen! die we gespeeld hebben, een echte regelmaat zat er niet in. Maar hier moesten wij toch mee dealen. Zou dit ons parten gaan spelen? Na een kleine 2 uur in de auto, kwamen we uiteindelijk aan bij Tjoba. De ontspanning op de gezichten was aanwezig en richting 14.30 was iedereen gefocust en scherp in de voorbereiding? Of ? De klok sloeg 14.30 uur en de goed fluitende scheidsrechter gaf het signaal. Het was Tjoba die de score opende en dat was het begin van een lastige partij korfbal. Rapid liep achter de feiten aan en Tjoba scoorde er vrolijk op los ! Bij de stand van 5-0 wist Rapid zijn 1e doelpunt te maken. Maar de motor kwam maar niet op gang, er ging van alles te veel mis en wij konden dit niet omdraaien. Spanning, te veel druk ? Zeg het maar. Uiteraard was de wil er, maar de motor wilde niet lekker lopen. En dit resulteerde in een rust stand van 7-2! We moesten zeker uit een ander vaatje tappen en het geloof behouden, want met nog half uur te gaan is er alles mogelijk. Vertrouwen en knokken voor elke meter en de kansen benutten, dat was onze opdracht. Met deze ingrediënten moesten we aan de gang en het geloof was er zeker! Na hier en daar omzettingen te hebben gedaan, waren we er klaar voor. De 2e helft begon en het was Rapid dat heel langzaam in haar spel kwam: puntje voor puntje kwamen we dichterbij, Rapid had Tjoba verdedigend goed in de greep en wisten uiteindelijk terug te komen tot 10-9 met nog een kleine 5 min te spelen. Zou het dan toch gebeuren? Op dat moment dat wij de aansluiting maakten, scoorde Tjoba ! 11-9 . Nog 1 x aanzetten 11-10 en ook nu weer scoorde Tjoba 12-10 . De tijd was net te kort en door dit verlies liep Rapid tegen zijn eerste verlies partij op van dit seizoen. Jammer ! Maar ????. Nu even balen en ons voorbereiden op Wion thuis, een wedstrijd die in het teken staat van het kampioenschap, dus dit worden twee weken van scherp de wedstrijd benaderen. Maar heb alle vertrouwen in de groep dat dit goed gaat komen. Namens de selectie wil ik de supporters die op wat voor wijze dan ook naar Zeeland waren gekomen SUPER bedanken. Uiteraard de heerlijke versnaperingen na de wedstrijd van dhr v Strien. Allemaal bedankt. En wij hopen dat wij het publiek in een grote hoeveelheid mogen begroeten tegen Wion op 11 juni. (Verslag coach John B)

Velocitas 3 – Rapid 3: 12 – 25

Rapid 4 Na de overwinning vorige week speelden we vandaag de return tegen Sporting West. Na een paar geweldige invalbeurten vorige week, startten we vandaag met een compleet team. Sporting West trad aan met een team met enkele wissels om na de nederlaag vorige week kans te maken op de overwinning. Vanaf de eerste minuten streden beide teams voor de winst en liepen de duels gelijk op. Met een schot en strafworp kwam we als thuisploeg al snel op voorsprong, de toon was gezet. De meeste kansen gingen mede dankzij de wind net raak. Rapid moest het hebben van de doorloopballen. Vlak voor rust kwam Sporting west terug tot 4-1. Na de rust liep de voorsprong verder uit met een benutte strafworp. Na een wat stroevere tweede helft sloten we af met een 8-3 overwinning. Op naar de laatste wedstrijden voor het kampioenschap (en het seizoen)! (verslag Daniel Van Delden)

EKVA 5 – Rapid 5 deze wedstrijd is verplaatst naar dinsdag 31 mei om 20.30u

Haarlem A1 – Rapid A1: deze wedstrijd is verplaatst naar dinsdag 14 juni om 19.15u

Rapid B1 – Blauw-Wit (A) B1 deze wedstrijd is verplaatst naar donderdag 9 juni om 19.15u

Rapid C1 – Sporting West/Bonarius.com C1: deze wedstrijd is verplaatst naar donderdag 2 juni om 19u

Rapid C2 was VRIJ

Rapid D1 Doordat de tegenstanders van Rapid C en B geen teams richting Haarlem konden sturen moesten Rapid D en E de eer hoog houden deze zaterdag. De wedstrijden werden allebei om 11 uur gespeeld, dus er werden op het hoofdveld twee velden naast elkaar uitgelegd. Zo werd het nog best gezellig! De D’s zijn na hun zaal kampioenschap, ook op het veld lekker gestart. Er werd al twee keer vrij eenvoudig gewonnen. Vandaag kwam medekoploper WWSV naar Haarlem. Omdat Rapid D best tegen een beetje druk kan, werd die druk er vooraf goed opgelegd. “Vandaag moet er gewonnen worden als jullie straks weer aan de kampioens-taart willen zitten” was de boodschap.
Rapid kwam goed uit de startblokken tegen een tegenstander die als verwacht ook goed kon korfballen. We kregen veel druk en dat waren we niet meer zo gewend. De kansen ontstonden vooral uit uitbraken. Gelukkig stond het vizier scherp en scoorden we drie keer in de gelijk opgaande eerste helft. Omdat we verdedigend hun lange dame konden uitschakelen was de ruststand 3-0. Helaas kwamen we niet zo scherp de kleedkamer uit. WWSV stond het derde kwart ook nog eens in hun beste opstelling en zo kon het gebeuren dat na het derde kwart de wedstrijd weer in evenwicht was. 3-3, oei, spannend! Na de korte time-out pakte Rapid in de laatste 10 minuten weer het initiatief en werd er een hele knappe 4-3 overwinning uit het vuur gesleept!! Die werd terecht flink gevierd op het veld! Yes! Op naar de taart💪💪 (Verslag coach Ruben)

Rapid E1 Deze kanjers kregen vandaag Rohda op bezoek. Helaas was deze tegenstander “een maatje te groot” en verloren we zonder zelf een doelpunt gemaakt te hebben. Wél heel fijn om te zien dat onze kanjers ook bij deze, toch wat minder leuke, wedstrijd keihard hun best zijn blijven doen. Op naar de volgende wedstrijd! (Verslag coach Carola)


inhaalronde MAANDAG 23 MEI

Madjoe A1 – Rapid A1 : 14 – 5


ZATERDAG 21 MEI

Rapid 1 kreeg afgelopen zaterdag bezoek van Dunas 1. We speelden deze wedstrijd niet op ons eigen veld, maar bij ons buren Haarlem. Reden hiervoor is dat we momenteel op de voorlaatste positie staan en als we zo eindigen dan betekent dit degradatie naar de 3e klasse. Uiteraard zullen we er alles aan doen om dit te voorkomen en alles wat dan maar een klein beetje kan helpen moeten we aangrijpen. Één daarvan is spelen op een klein veld. Alles gaat een stuk sneller, getuige onze start tegen Dunas: binnen 2 minuten op 4-0. Dat zou anders niet gelukt zijn. Onze start was dus uitermate effectief. Elk schot was raak en verdedigend wisten we direct de ballen te onderscheppen. Resultaat: 5-0 voorsprong voordat Dunas de eerste scoorde. Je staat dan als coach echt een stuk relaxter langs de kant. We bleven verdedigend weinig fouten maken en genoeg druk geven, aanvallend zaten er goede en snelle aanvallen bij die beloond werden met een doelpunt. Met 13-5 zochten we de kleedkamers op. In de rust aangegeven dat we de volgende 30 minuten het zelfde vertoonde spel moeten neerzetten…. Helaas de 2e helft ging uit als de bekende nachtkaars. Veel plaats fouten en niet op dezelfde manier blijven spelen. Uiteindelijk winnen we met 17-9. Het belangrijkste is dat wij vandaag onze taak: winnen van Dunas, hebben uitgevoerd. Nog 3 wedstrijden, dus nog 3x alles opladen en er vol voor gaan. Ik, maar ook het team is er van overtuigd dat we ook volgend seizoen in de 2e klasse spelen.
Claudia bedankt voor het meespelen. Wissels en publiek bedankt, zonder jullie wordt het allemaal toch een stuk lastiger en Haarlem bedankt dat we gebruik mochten maken van jullie veld. (Verslag coach Richard)

Rapid 2 was VRIJ

Rapid 3 speelde afgelopen zaterdag de return wedstrijd tegen Madjoe 2. De wedstrijd bij hen hadden we vrij makkelijk gewonnen, maar zij hadden toch afgelopen zaterdag punten afgepakt van het zeer sterk Reehorst 2. Dus we waren gewaarschuwd. We begonnen zeer sterk en de eerste aanvallen waren meteen raak via een strafworp voor Tiana en een afstand schot van Bas. Madjoe scoort terug maar via Winke toch weer 3-1 en na de 4-2 van Jeanne kwam Rick erin voor Daniel, voor wat meer snelheid in dat vak. Dit resulteerde meteen in een doorbraak van Rick en een strafworp 5-2 en weer Winke 6-2. Voor rust scoorden wij nog 1 keer en Madjoe 2 keer, waardoor we gingen rusten met een 7-4 tussenstand. In de rust gecoacht op wat meer rust in de aanvallen en betere kansen zoeken. Verdedigend wat meer de ploeg elkaar laten coachen en de afspraak gemaakt dat we soms de eerste achter hielden. Na rust schoten we uit de startblokken en beslisten we de wedstrijd door 6 keer achter elkaar te scoren en de stand naar 13-4 te brengen. Madjoe scoort de 2de helft maar 2 keer en wij 8 keer waardoor de wedstrijd afliep met een mooie overwinning van 15-6. Zo eindigde mijn laatste thuiswedstrijd met Rapid 3, voldaan want wat een mooie uitslag. Volgende week zaterdag nog 1 uitwedstrijd met deze leuke ploeg en dan sluiten we dit mooie hoofdstuk af. Ondanks dat het 2 bijzondere jaren waren door Corona en voor mij persoonlijk ook zwaar door privé , heb ik genoten van mijn tijd bij deze mooie club. We zullen elkaar zeker nog wel eens treffen. Volgende week nog een keer alles uit de kast halen, voor hopelijk nog een mooi slot voor mij. (Verslag coach Ronald)

Rapid 4:  Rapid 4 speelde tegen Sporting West/Bonarius.com 5. De warming up begon al vanaf de parkeerplaats die 15 minuten lopen was.De wedstrijd kwam wat traag opgang. Super veel schotkansen, maar te veel wind waardoor alles mis ging. We waren aan Sporting West gewaagd en het ging gelijk op. In de rust stonden we gelukkig met 2 punten voor. De peptalk in de rust heeft ons goed gedaan, want in de tweede helft vielen er wel 7 doelpunten. Het was een leuke vriendschappelijke wedstrijd die we hebben gewonnen met 5-13. Bedankt Martine, Marieke en Felix voor het helpen bij deze overwinning! En een applause voor de MVP Maaike, onze topscorer. (verslag Dieuwke)

Rapid 5 – EKVA 5 deze wedstrijd is verplaatst naar dinsdag 7 juni 20.30u

Rapid A1 was VRIJ

Rapid B1 Op een zonovergoten blauw kunstgrasveld mocht onze B tegen de Mokumse jeugd aantreden. De aanvallen waren lang (en soms traag) maar wel veel balbezit. De score werd door Rapid geopend 0-1 en in dezelfde tegenaanval maakt BW al de gelijkmaker 1-1. De tweede aanval moest ook even zoeken naar de kansen maar uiteindelijk viel de 1-2. Deze voorsprong werd vooral door de verdediging goed beschermd, maar uiteindelijk viel toch de gelijkmaker met een enorm afstandsschot 2-2. Dit was na een warme eerste helft ook de ruststand. Misschien dat in de rust de neuzen een kant op worden gezet, want een overwinning moet er toch inzitten. Tweede helft was al 3 minuten oud toen BW de 3-2 erin gooide. De aanvallen van Rapid liepen moeizaam en de kansen werden slordig benut. Gelukkig was BW ook niet scherp, waardoor deze stand lang op het scorebord stond. En op een onoplettend momentje pakte BW toch de twee punten voorsprong 4-2. In de direct daaropvolgende aanval kreeg Rapid een strafworp. Helaas mis en dat leek wel het sein dat elke ambitie om te scoren werd los gelaten, want de aanvallen waren traag en de verdediging liet veel teveel ruimte aan de tegenstander. Die maakte daar geen gebruik van waardoor Rapid toch de 4-3 scoorde en met nog 6.35 minuut op de klok zou het toch nog kunnen! En ja hoor…… met een mooi  afstandsschot werd het 4-4. Blauw Wit was daardoor ook weer wakker en maakte snel de 5-4 en met nog 1 minuut te gaan, werden mooie kansen niet benut! En in de warmte van het kunstgras viel er aan beiden kanten geen doelpunt meer en bleef het 5-4. (Verslag coach John G)

Sporting West/Bonarius.com C1 – Rapid C1: 4 – 5

Rapid C2 was VRIJ

Oosterkwartier D1 – Rapid D1: 6 – 11

Rapid E1 mocht afgelopen zaterdag weer uit spelen tegen Rohda E1 in Amsterdam. De zon scheen en we hadden er weer zin in, het fluitsignaal ging. Beide partijen hadden een moeizame start en moesten even hun draai vinden, hierin nam Rohda het voortouw en kwam op voorsprong. Na even in de eerste pauze besproken te hebben waar we op moesten letten, ging het een stuk beter en begonnen we te scoren. Echter, was het erg te merken dat de kinderen last hadden van de warmte, hierdoor ging het tempo wat langzamer. In de rust de laatste dingen besproken en goed gedronken, daarna konden ze goed beginnen aan de laatste helft. Helaas bleef Rohda op voorsprong en konden we niet meer terug komen, de stand is geëindigd op 8-3. (Verslag coach Bjorn)


ZATERDAG 14 MEI

Rapid 1 mocht afgelopen zaterdag naar Den Haag om te proberen de punten mee naar Haarlem te nemen. Spelen met een heerlijk zonnetje, geen wind, publiek en een goede scheidsrechter. Eigenlijk waren alle ingrediënten aanwezig, nu de doelpunten nog. De start was niet zoals wij gehoopt en verwacht hadden, sterker nog: de gehele eerste helft was het net niet. We creëerden te weinig en de kansen die we kregen, die gingen mis. Te veel bal verlies en één schots aanvallen. Van 2-0 naar 2-2, naar 5-3 en 7-5. GKV scoorde wel hun kansen en liep nog voor rust uit naar 10-6. Op zich is 4 doelpunten achterstand in 30 minuten goed te maken en zo voelde iedereen het. Dus met z’n allen schouders eronder, diverse vroege wissels en verdedigend zat er echt een slot op. GKV scoorde de 2e helft nog maar 2 x , maar wij bleven te veel kansen missen. We creëerden nu wel de kansen, maar waren niet scherp genoeg. Bij een 12-11 achterstand scoorde Claudia de belangrijke gelijkmaker. Met nog 1.30 te spelen kreeg GKV nog een strafworp maar deze ging gelukkig mis. In onze laatste aanval hadden we nog 2 kleine mogelijkheden maar helaas… Mede door het aanwezige publiek, maar ook door onze wissels vanuit 2 en 3 en de overige wissels aan de kant hebben, die zich flink lieten horen, hebben we vandaag een super belangrijk punt gepakt. Dank jullie wel hiervoor. As zaterdag komt Dunas op bezoek in Haarlem. Met deze tegenstander hebben we nog wel wat goed te maken. We hopen dan ook weer op veel luidruchtig publiek. Jeanne en Claudia, enorm bedankt voor het meegaan waardoor jullie je eigen wedstrijd deels moesten opgeven. Publiek en wissels bedankt. Tot volgende week! (Verslag coach Richard)

Rapid 2 speelde ook afgelopen zaterdag de returnwedstrijd bij GKV in Den Haag, de eerste wedstrijd thuis hadden we de punten gedeeld. Na een weekend van rust moesten we ons gaan voorbereiden op deze return. GKV winnen zou een mooie stap zijn naar …! En onze positie boven in verstevigen. Eenmaal aangekomen was de sfeer ontspannen, het zonnetje scheen, het veld was leeg en er was nog weinig dat bleek dat hier zo gekorfbald moest worden. Maar richting de klok van 13.30 uur begon dit te veranderen en de wedstrijd spanning nam langzaam toe. Met volle zelfvertrouwen waren we hier naar toe gekomen om de klus te klaren. Om 14.00 uur werd het fluitsignaal gegeven en de bal werd gespeeld, GKV opende de score en Rapid trok de stand al snel gelijk. Al heel vlug in de wedstrijd nam Rapid het voortouw en liet aan GKV zien dat wij hier de punten kwamen halen. De afspraak om GKV achter ons te laten lopen, werd goed uitgevoerd! Ook al werd dit gedaan met hele mooie acties, die werden afgewisseld met acties die we liever niet zien, en misschien worden we wel heel kritisch! Maar dat maakt ons wel zoals we nu spelen. Terug in de wedstrijd: 1-3 en 2-4 kon GKV voor de laatste X een aansluiting maken naar 4-4. Vanaf dat moment werd het gaspedaal ingedrukt en een paar versnellingen bij geschakeld en GKV was gezien. Zie de standen 4-9 en 6-11. Dat was dan ook tegelijkertijd de rust stand! Het 1 en ander besproken waar we de 2e helft mee aan de gang moesten. De 2e helft mocht beginnen maar GKV wilde toch echt de complete rust uit zitten. Eindelijk had de goed fluitende scheidsrechter het sein gegeven om de 2e helft te laten beginnen. Doorgaan met scoren, maar dat zat er even niet in: de motor haperde en het scoren bleef uit. Maar verdedigend zat het de hele wedstrijd op slot, dus we konden en kregen de tijd om weer in ons spel te te komen. Na een lastig begin, kwam de motor weer op volle toeren qua doelpunten. Rapid liep verder weg met de standen 6-12, 7-14 en 8-16, zoals jullie zien zijn we de gehele wedstrijd geen moment in gevaar geweest. Met nog een kleine 10 min te spelen nam de scherpte iets af en wist GKV de stand iets dragelijker te maken: 11-17. Een prima uitslag en een klasse beter! De punten mee naar Haarlem, dik verdiend. Nu deze week weer een weekend rust en ons dan opmaken voor de eindsprint naar ????? Hopelijk iets moois. Volgende week ons opmaken voor Tjoba waar onze volgende missie wacht, namelijk punten halen in Zeeland. Publiek super bedankt. Wissels ook bedankt 🙏 zonder jullie zou het cirkeltje niet rond zijn. (Verslag coach John B)

KZ Danaiden 3- Rapid 3 15-12

Rapid 4 had een uitwedstrijd binnen Haarlem: tegen Oosterkwartier 3. Misschien wel de lastigste tegenstander binnen de poule, dus we wilden energiek starten. Gezien we iets de schuld moeten geven, denken we dat de zon ervoor zorgde dat we langzaam op gang kwamen. De eerste doelpunten vielen gelukkig aan onze kant en het lukte ons de hele wedstrijd wel om voor te blijven staan. De rust gingen we in met 2-5 of 2-6. Dat weten we niet meer zeker. De 2e helft ging ietsjes beter en wisten we steeds meer uit te lopen. De wedstrijd werd afgesloten met een 4-12 op het scoreboard. Dus die punten hebben we weer lekker binnen! Shout-out naar Sjoerd die een goede wedstrijd bij ons meespeelde! (Verslag Lieke)

Rapid 5 Op het laatste moment werd het pas duidelijk, maar Nederland is door naar de finale. Huh? Ik heb het natuurlijk over het Songfestival. Wat heeft dit met het vijfde te maken? Nou weinig, behalve dat wij ook door mogen, niet naar de finale, maar eindelijk weer eens gewoon een wedstrijd. Aan de kant was het lekker warm, in het veld een tikkie te warm misschien. Maar klagen dat doet Rapid 5 niet, zweten dat wel! De tegenstander die kennen we wel! Oranje Nassau 2. Ik kan me nog wel herinneren dat we daar een toernooi vroeger speelden. Of zit ik nu fout? Nee, ik weet het zeker. Misschien kan iemand dit bevestigen? (Ja hoor, ik herinner het me ook) Och ik dwaal af! De wedstrijd: de ruststand die gaf een duidelijk beeld 5-0. De tegenstander en scoren dat was vandaag duidelijk geen match. Lag het aan het feit dat veel spelers al lange tijd niet getraind hadden? Wie zal het zeggen. De tweede helft gaf eigenlijk hetzelfde beeld als de eerste helft. We lieten wel wat opgelegde kansen liggen. Jaja, ik miste ook een strafworp. Maar goed, desondanks sloten we deze wedstrijd af met een 9-1 overwinning! De eerste overwinning van de voorjaarscompetitie is een feit! Rikst, 1 van onze vaste invallers, top dat je er weer bij was! (Verslag Angelique)

Madjoe A1 – Rapid A1 is verplaatst naar maandag 23 mei om 20u.

Rapid B1- Triaz B1 9 – 6
Rapid C1 – BEP C1 6 – 6
DKV / Aurora C3 – Rapid C2 1 – 9

Rapid D1 was VRIJ

Rapid E1 Voor de trouwe lezers, weet u nog? Het laatste verslag van de E, waarin ik schreef dat we op het veld een wedstrijd zouden proberen te winnen? Dat is meteen gelukt! Wat een kanjers!! Thuis tegen Groen-Geel is het gelukt om 12x! te scoren, superknap! En nee, de tegenstander was zeker niet slecht, zij scoorden ook 11x , dus het was spannend tot het eind. Onze toppers hebben vooral gewonnen door heel goed te blijven verdedigen en dit tot het einde geconcentreerd te blijven doen. De coaches zijn trots, de kinderen blij, op naar volgende week! (Verslag coach Carola)


ZATERDAG 7 MEI, inhaalronde:

Rapid C2- Ados C1 5 – 6


ZATERDAG 23 APRIL


Rapid 1 komt power te kort. Waar we vorig weekend nog een hele goede laatste wedstrijd in de zaal hebben neergezet, mochten we afgelopen zaterdag alweer op het veld onze kunsten tonen. Omdat we er op het veld heel slecht voor staan, is eigenlijk elke wedstrijd een finale. We moeten nog wel wat puntjes pakken om niet te degraderen. Bij de trainingen, voorafgaand deze wedstrijd, merk je dan nog wel dat we in de promotie sfeer zitten en is het allemaal niet zo scherp. Vlak voor de wedstrijd krijgen we het bericht dat Manon zich niet lekker voelt en niet kan spelen. Op haar plek hebben we Claudia (wederom) laten invliegen. Geen ideale voorbereiding, maar tis even niet anders. Het begin van de wedstrijd was slap, we begrepen elkaar niet en er was geen vuur. Alles wat er in de zaal wel was, ontbrak vandaag. Na 20 minuten keken we tegen een 1-5 achterstand aan. De laatste 10 minuten voor de rust vielen er een paar van onze schoten wel in, waardoor we met 4-6 de kleedkamer in gingen. Twist speelde ook niet ster, maar ging beter met de wind en kansen om. Na rust konden we bij blijven en kwamen we ook 2x op 1 punt. Echter beide keren scoorde Twist te snel en kregen we niet de kans de gelijkmaker te scoren. Uiteindelijk verliezen we met 12-14. Geen punten en dat doet zeer als je naar de stand kijkt. Het moet scherper en het vuur moet weer gaan branden. Met t mes tussen onze tanden gaan we de volgende wedstrijden in en pakken we de o zo belangrijke punten. Wissels, invallers en publiek enorm bedankt en tot de volgende keer. (Verslag coach Richard)

Rapid 2 sloot de zaalcompetitie af met een verdiende promotie naar de reserve 1e klasse, en direct stond de start van de veldcompetitie alweer voor de deur. Om precies te zijn was er 1 week voorbereiding om de overgang van Zaal naar Veld weer eigen te maken, een zeer korte periode, maar net zoals wij had onze tegenstander hier ook mee te maken. Na een korte maar krachtige week voorbereiden op Twist, een tegenstander waar wij uit in Vlaardingen de punten moesten delen en tegelijkertijd de nr 2 van de ranglijst. Dus al met al een serieuze uitdaging om mee te beginnen. Alle ingrediënten: Groot Veld, Wind, Zon waren aanwezig afgelopen zaterdag. Om 14.00 uur klonk het fluitsignaal, en al snel was het duidelijk dat het geen wedstrijd zou worden met veel doelpunten. We begonnen nerveus, ook Twist zat zeker niet direct in de wedstrijd. De 1e helft was een helft van aftasten en weer het juiste ritme vinden in de aanvallen. Al met al hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, het was stuivertje wisselen qua doelpunten. Geen van beide teams konden een voorsprong nemen van meerdere punten. En dit resulteerde ook in een gelijke rust stand van 6-6. De ins en outs doorgenomen waar het absoluut scherper moest om Twist van ons af te schudden. Met deze informatie moest het gaan lukken de 2e helft. Die begon gelijk met een tegen goal, maar daar raakte Rapid niet van in de war. De gelijkmaker stond snel op het scorebord en vanaf dat moment nam Rapid de teugels in handen, de extra scherpte in de verdediging werd ingezet en aanvallend was er meer overleg en overtuiging aanwezig. Door al dit liep de score langzaam op in het voordeel van Rapid 8-7 / 10-7 / 13-7. U ziet het inderdaad: Twist wist nog maar 1x te scoren, de 2e helft hebben laten zien hoe het ook kan! Was nog niet super maar meer dan goed, de punten zijn binnen. Nu 2 weken rust ! En dan ons weer gaan opmaken om de strijd aan te gaan met GKV in Den Haag, om daar zeker de punten mee terug te nemen naar Haarlem. Wissels uiteraard weer bedankt, publiek ook super bedankt. Graag jullie support bij de uitwedstrijd bij GKV, waar we jullie steun meer dan nodig hebben. (Verslag coach John B)

Rapid 3 mocht vandaag na een week of 3 geen competitie, weer de wei in voor het 2e deel van het buitenseizoen. We hebben donderdag weer voor het eerst getraind buiten en dat was voor iedereen erg wennen, o.a. aan wind en groot veld. Zaterdag stond de wedstrijd tegen Vzod op het programma, helaas zonder Marjet, Jasper en Claudia, die of op vakantie waren of andere verplichtingen hadden. We startten dus met Kevin, Daniël, Winke en Carola verdedigend en in de aanval Bas, Tom, Jeanne en Tiana. We begonnen scherp met in 2 aanvallen 2 goals, dus ik als coach dacht lekker een rustige middag te hebben. Vzod heeft veel last van de sterke wind die op het veld staat en wij kunnen uitlopen naar 6-0. Vzod neemt een timeout en na de time out zie je dat ze de opdracht hebben gekregen om wat meer afstand te nemen zodat ze verdedigend niet steeds door ons voorbij zouden worden gelopen. Dit resulteerde erin dat wij meer het schot van grote afstand moesten nemen en dat werden geen goede schoten. Wij hadden hierdoor een periode dat we niet tot scoren konden komen en Vzod meer in de wedstrijd kon komen. De ruststand was 6-4. In de rust de vraag gesteld of ze door hadden wat er was veranderd na hun timeout en dit besproken. Wij moesten aanvallend meer bewegen en verdedigend meer met de wind spelen dus meer druk geven aan de hoge kant en iets meer risico nemen op het moment dat ze tegen wind schoten. Wij hadden na rust heel veel moeite met de wind, speelden te statisch korfbal en pakten niet de juiste kansen. Vzod kwam hierdoor terug tot 7-7 maar na even boos te zijn geworden kwamen we weer beter in ons ritme en konden we uiteindelijk uitlopen naar een overwinning van 12-8. Laten we zo zeggen: niet de beste wedstrijd maar wel op karakter over de streep getrokken. Nu 2 weken vrij 🙈 en dan weer door. (Verslag coach Ronald)

Rapid 4 speelde de eerste veldwedstrijd tegen KVA 6. Voor het eerst weer buiten en dus last van weerselementen. En vooral de wind was een lastige. Maar goed, daar had de tegenstander ook last van. We hadden lange aanvallen en vingen alle gemiste kansen goed af. Want daar zat vandaag het grootste probleem. Ze vielen er niet gemakkelijk in. De ruststand was 4-4, dus nog wel spannend. Vol goede moed gingen we de tweede helft in en we wisten nog uit te lopen naar 7-4. Maar KVA 6 kwam steeds dichterbij. Het einde was kiele kiele, bang dat we de minimale voorsprong nog weg zouden geven. Maar met 7-6 op het scoreboard blijven onze eerste punten in Haarlem! (Verslag Lieke)

Rapid 5 Daar gaan we weer! De eerste wedstrijd weer buiten. We nemen onze oudste speler, delen zijn leeftijd door 2 dan kom je nog niet op de gemiddelde leeftijd van dit team. Zegt dit iets? De tegenstander is in elk geval een stuk jonger dan onze oudste speler, maar is onze jongste speler ook ouder dan de gemiddelde leeftijd van de tegenstander? 🤔 Maar goed, het is 17 uur: de wedstrijd staat op het punt van beginnen. Eerlijk gezegd: we kennen de tegenstander, en soms weet je dat het heel moeilijk gaat worden. Ik zal maar vast verklappen, dit keer was het niet anders. We hebben echt ons best gedaan, kwamen niet echt lekker in ons spel. Kortom, het was gewoon niet heel leuk eigenlijk. Maar goed, dat zijn niet de woorden van het team, maar wel mijn woorden. We verloren de wedstrijd met duidelijke cijfers, maar gelukkig wist de tegenstander ook niet altijd te scoren, waardoor de eindstand nog wel dragelijk was. Het is niet helemaal duidelijk, er is nu nog een discussie gaande in de app van 5. Maar het lijkt erop, ja wij hebben er 5 gescoord. En tegenstander Sporting Badhoevedorp 11. Dat maakt een eindstand van 11-5. Jammer, maar er zat gewoon niet meer in. Op naar de volgende wedstrijd! (Verslag Angelique)

Rapid A1 – Fluks A1: verplaatst naar dinsdag 7 juni 19:15u

Oranje Nassau B1 – Rapid B1: 20-13

Groen Geel | IJskoud de Beste C3 – Rapid C1: 4 -2

Rapid C2 – Ados C1: verplaatst naar zaterdag 7 mei 11:00u

Rapid D1 mocht op reis naar Wieringerwerf, de laatste stop voor de Afsluitdijk, voor een wedstrijd tegen Vido. Zo kom je nog eens ergens. Er hing een ouderwetse korfbalsfeer. Lekker zonnetje, wel veel wind en de geur van echt gras en beschimmelde kleedkamer maakte het af. Gezellig dus! We speelden een behoorlijke wedstrijd. De tegenstander had ook een paar goede spelers, maar inmiddels is Rapid D zo veel gegroeid dat dat geen probleem hoeft op te leveren. Door de harde wind liep de score niet zo hard op, maar toen we eenmaal gewend waren aan de omstandigheden liep de teller toch op tot 3-12. Mooi begin van de veldcompetitie. We moeten ook in deze poule weer bovenin mee kunnen doen! (Verslag coach Ruben)

Rapid E1 mocht afgelopen zaterdag de derby spelen bij Haarlem. De doelstelling was om ons te verbeteren ten opzichte van de wedstrijd in de zaal. We gingen goed van start en gingen erg gelijk op: met de rust stonden we maar 1 punt achter. Helaas was de eerste helft erg uitputtend, dus liep Haarlem toch nog van ons weg. We hebben uiteindelijk 13 – 4 verloren. (Verslag coach Bjorn)

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com