2e VELDCOMPETITIERONDE ZATERDAG 18 SEPTEMBER 2021

Rapid 1 Ook de 2e competitie wedstrijd gaat verloren…. Zaterdag mocht Rapid 1 naar Twist in Vlaardingen. Het complex van Twist ziet er goed uit, echter de reis er naar toe met al die wegwerkzaamheden is echt een ramp. Vlaardingen ligt toch niet aan de andere kant van Nederland. Maar als je 2 uur in de auto zit dan lijkt het er wel op. Het was mooi weer, de vaste supporters waren weer aanwezig en de wedstrijd begon. We hadden van te voren wat info over een paar spelers en hoopten hier ons voordeel uit te halen. Helaas konden we vanaf minuut 1 geen vuist maken. Tel daarbij op dat een paar Twist spelers met scherp schoten en wij hier te weinig tot niets tegenover konden zetten, werd de rust bereikt met 12-5. De tweede helft scoorden wij direct en konden we Twist 12 minuten lang het scoren beletten. Daarna vielen de doelpunten om en om. Twist hoefde niet meer en wij konden niets extra meer brengen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een teleurstellende 18-11 nederlaag. Alle invallers bedankt voor het meedoen en of invallen. Alle wissels bedankt. Volgende week spelen we weer thuis en komt het sterke GKV uit Den Haag op bezoek. Het zou mooi zijn als we dan de broodnodige 2 punten in Haarlem kunnen houden. De koppies zullen weer omhoog moeten en de schouders er onder. We weten allemaal dat het beter moet en ook kan. Als we met z’n allen het vertrouwen houden, willen werken voor elkaar en dan ook nog gaan scoren, dan blijven die 2 punten in Haarlem. (Verslag coach Richard)

Rapid 2 Na de 1e competitie wedstrijd de punten in Haarlem te hebben gehouden, stond het onbekende Twist op het programma uit in Vlaardingen, het was een wereld reis door allerlei wegwerkzaamheden 🚧 zoals Richard al eerder vermeld heeft. De aanloop naar deze wedstrijd toe verliep goed. De trainingsweek werd dan ook met alle vertrouwen afgesloten en klaar voor Twist om de klus te klaren. Maar we wisten ook vooraf dat Twist ook haar 1e wedstrijd met ruime cijfers had gewonnen! Dus al met al een uitdaging. Alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd aanwezig. De wijzers van de klok tikten de 2 aan en tijd voor de scheidsrechter om in te fluiten. Na een 1-0 achterstand wisten we al snel de score in ons voordeel om te buigen, ging het vanzelf?? Zeker niet, het ging met vallen en opstaan. Daar het verdedigend goed op slot zat konden we mooi weglopen naar 1-4. Twist begon langzaam in haar spel te komen en begon ook de korf te vinden, dat blijkt ook wel uit de tussenstanden 3-4/4-6 en 6-7. Het was wederom een wedstrijd van stuivertje wisselen. Twee ploegen die in de loop van de wedstrijd aan elkaar gewaagd waren, 6-7 was dan ook gelijk de ruststand. De 2e helft moest van onze kant scherper in de afronding, tegelijkertijd was het Twist wat het op dat moment ons aanvallend zeer lastig maakte. Maar vertrouwen in een goede afloop hadden we. Dus vanaf minuut 1 in de 2e helft, afstand nemen en dan langzaam weglopen!!! Dat was de opzet. In 1e instantie leek dat te lukken tot 6-9, vanaf dat moment liet ons scorend vermogen ons in de steek en Twist kwam punt voor punt dichterbij. Gelukkig zat het verdedigend bij ons goed in elkaar, zodat de aansluiting van Twist niet van zelf ging. Bij een stand van 9-9 nam Twist het heft in handen, maar op tijd konden wij onze rug rechten en mee scoren. Vlak voor tijd scoorde Twist de 11-10 en daar hadden wij snel antwoord op 11-11. En bij deze stand floot de scheidsrechter voor het einde. De puntendeling was over de hele wedstrijd gezien de juiste verdeling. Maar had er meer ingezeten??? En we hadden zelfs met lege handen kunnen staan. Omdat een ieder er in bleef geloven, hebben we dit kunnen realiseren. Het was zeker een wedstrijd met meerdere gezichten. En je ziet ook nu dat we met zijn allen de juiste inzet tonen. Jeanne, super bedankt voor het invallen. Publiek super fijn dat jullie de reis hebben willen maken naar Vlaardingen. En Jan voor de video opname. Met deze wedstrijd achter ons, hebben we huiswerk te doen om ons voor te bereiden op GKV, ook dit wordt een mooie uitdaging om de punten in Haarlem te houden. As weekend wordt er al een kleine schifting gemaakt in de 3e speelronde dus gaan we voor de volle winst. Tot as zaterdag. (Verslag coach John B)

Rapid 3 mocht gisteren aantreden tegen het Vzod 2 van de oud trainer van Rapid 1: Gert Krook. Zij waren de competitie met een dikke nederlaag begonnen, maar wij minsten helaas door vakanties bij 1 en 2 enkele dames. Maar toch hadden wij vertrouwen in het feit dat we de 2 punten mee konden nemen naar Haarlem. Helaas liep dit helemaal anders. In het begin van de wedstrijd konden we nog wel mee gaan, maar na 2-2 vielen bij ons de ballen niet meer en konden we ook niet meer de druk geven op hun verdediging. Zij liepen uit naar 2 verschil en telkens als we op 1 kwamen, dan scoorden zij weer. Tot 7-6 konden we het op 1 houden en daarna niet meer. Zij liepen toen uit naar een 10-6 ruststand. In de rust aangegeven dat we meteen moesten mee scoren om bij te blijven en hopen dat we zelf bleven scoren om er weer een wedstrijd van te maken. Helaas gebeurde het tegenovergestelde: zij scoorden 11-6 en toen werd het wel heel moeilijk. Emma erin voor Winke om wat te doen en Winke weer erin voor Tiana. We scoorden wel mee in de 2de helft en verdedigend was ook beter. Toch konden we helaas het gat niet meer goed maken wat vóór rust was ontstaan en beleven de punten bij hun. Eindstand 15-10. Hebben we nou slecht gespeeld? Nee dat niet, maar hebben we verdiend verloren? Ja dat wel. Als je de kansen niet afmaakt, maak je het je zelf heel lastig. Het waren duren punten, maar wel een wedstrijd met veel leer momenten. Op naar zaterdag, dan komt KZ/Danaiden op bezoek en dan hopen we er weer te staan voor eigen publiek en de punten in Haarlem te houden. Tot volgend weekend allemaal. (Verslag coach Ronald)

Rapid 4 mocht afreizen naar sportpark ‘Melkweg’ in Amsterdam waar een wedstrijd tegen Vlug & Vaardig 2 op het programma stond. De ploeg die gedeeld eerste plek stond met ons, dus er was 1 doel: winnen! Een vliegende start hadden we door 2 doelpunten van invaller Manèl (je mag vaker mee 😉) en ook in de rest van de eerste helft vielen de doelpunten doorlopend. Met een tussenstand van 1-9 gingen we vrij relaxt de rust in. Tijdens de tweede helft vielen de doelpunten minder hard. Maar gelukkig voor ons ging het bij de tegenstander ook nog niet zo goed. De eindstand is 3-13 geworden. Vooral leuk dat bijna iedereen in het team gescoord heeft. Coach Giny was heel tevreden en we hebben nu al zin in volgende week. (Verslag Lieke)

Rapid 5 Vandaag op de agenda, een korfbalwedstrijd. De eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Na een jaar vol onzekerheden, is er voor het vijfde wel een zekerheidje! En dat is…. de tegenstander van vandaag Kleine Sluis 2. De allerlaatste officiële wedstrijd speelden wij tegen Kleine Sluis 2. In de stromende regen, wonnen wij deze wedstrijd of toch niet? En vandaag mogen wij weer tegen Kleine Sluis 2. Het voelt een beetje als: een seizoen zonder Kleine Sluis 2, is als Wie is de Mol zonder mol of als de Grand prix zonder Max Verstappen. Ach verzin maar iets moois, het moge duidelijk zijn, het vijfde heeft al vele wedstrijden gespeeld tegen Kleine Sluis 2. De wedstrijd. Of nee eerst dit: Michiel en Siem van harte welkom in het vijfde. Leuk dat jullie nu ook deel uit maken van misschien wel het leukste team van Rapid! Hoe leuk is dat? En dan nu waar iedereen op zit te wachten, de wedstrijd! Och we spelen op gras! Wat een feest. Maar er moet gezegd worden, deze grasmat voldeed prima als korfbalveld. Dus geen klachten. In het begin van de wedstrijd was het misschien even zoeken, naar wat? Het wedstrijdgevoel , of nee het juiste ritme,  of de juiste techniek, nee het was gewoon even zoeken. Maar al snel zaten beide teams lekker in de wedstrijd. De sfeer was goed, teams waren aan elkaar gewaagd en zo werd het een gelijk opgaande wedstrijd. De laatste minuten waren spannend, met een 8-8 stand probeerden beide teams toch nog de winst te pakken. Dit lukte niet, eindstand 8-8. Een leuke wedstrijd met een terechte uitslag! Nog een laatste opmerking, Dieuwke leuk dat je met ons mee wilde doen! En dat tegen je trainingsclubje! (Verslag Angelique)

Rapid A1 moest tegen de koploper in de poule, die in hun eerste wedstrijd er al 27 in hadden geschoten. De opdracht was dus simpel. Beter spelen dan vorige week en minder dan 27 doelpunten tegen krijgen. Beide doelstellingen werden gehaald. Het spel was zowel aanvallend als verdedigend beter dan de week ervoor. We staken een stokje voor de opdracht van de coach van Fluks A1 die toch minstens 20 doelpunten wilde zien. Alleen het afmaken van kansen waar we flink ons best op moesten doen om die te creëren, bleef achter, wat uiteindelijk een 14-2 eindstand opleverde. (Verslag coach Walter)

Rapid B1 speelde om 11:45 uit bij Helios. Na de overtuigende overwinning van vorige week was het nu zaak te laten zien waarom we vorige week wonnen. En dat lukte met wisselend succes. We begonnen direct sterk met een 0-2 voorsprong met mooie acties en een afstandsschot. Daarna verdedigend niet helemaal scherp waardoor we direct twee doorloopballen tegen kregen, zonde want we waren de bovenliggende partij. Vervolgens werden er lange aanvallen gespeeld en goeie kansen gecreëerd, maar viel de bal er niet in. Verdedigend wel erg sterk, waar we weinig tot geen kansen weggaven. Net voor rust scoren we toch de 2-3 waardoor we met een voorsprong de rust ingingen. In de rust besproken dat we scherp en zuinig moeten zijn met de bal opspelen en aanvallend het duidelijk neerzetten. Goeie communicatie onderling was de sleutel want zo werden er leuke acties gecreëerd bij de heren. In het ene vak viel de bal er net even wat makkelijker in dan in het andere vak, maar al met al liepen we wel uit naar een overtuigende 3-8 voorsprong. Toen werden we toch weer wat slordiger waardoor we Helios de kans gaven om dichterbij te komen wat niet nodig was. Korte kansen en vrije ballen tegen door onnodige overtredingen. Maar goed, het gat was geslagen en op deze manier bleven we overtuigend de voorsprong behouden. Er werd de 5-9 gescoord en toen was duidelijk dat het een gewonnen wedstrijd ging worden. Aan het einde werd er eigenlijk te weinig gescoord om het nog overtuigender te maken. Er hadden over de gehele wedstrijd zeker meer kansen in gekund, maar we laten wel weer zien dat we sterk zijn verdedigend. Slechts 5 goals tegen is hartstikke goed en daar horen we trots op zijn. Met een 5-9 eindstand wint Rapid B1 ook haar tweede wedstrijd en gaat het direct op kop. Volgende week mogen we vroeg en thuis tegen Haarlem. Dat moet de volgende stap zijn naar het kampioenschap. Joy bedankt voor het meedraaien, je hebt het goed gedaan en we kunnen je er vaker bij hebben. Lekker gespeeld mensen en op naar volgende week! 💚 (Verslag coach Marnix)

DKV Victoria C1 – Rapid C1 9 – 5

Rapid C2 gaat 25 september pas hun 1e wedstrijd spelen!

Rapid D1 was VRIJ

Rapid E1 mocht zaterdag als enige thuis spelen, AW/DTV uit Amsterdam kwam op bezoek. Vanaf het begin waren we gelijk scherp en waren we goed aan het verdedigen, met rust stond het 4-0. Met goede moed begonnen we aan de tweede helft en werd de eindstand 6-2! (Verslag coach Bjorn)1e VELDCOMPETITIERONDE ZATERDAG 11 SEPTEMBER 2021

Er zijn deze zaterdag al heel veel teamfoto’s gemaakt door Oebele. KIJK HIER.

Rapid 1 – Weidevogels 1: 7 – 13

Rapid 2 EINDELIJK 2021: September 11.09.21 start de competitie 2021/22😁. Na bijna een jaar geen competitie wedstrijd te hebben gespeeld, mochten we proeven hoe dat ook alweer was. Na een periode van onzekerheid mbt COVID-19 is alles toch anders, een periode waar iedereen zich ook ging bezighouden met het leven naast het korfbal. Heel langzaam moest een ieder weer in het ritme komen, de verplichtingen die normaal bij een gewoon seizoen een vanzelfsprekendheid zijn. Maar nu op een of andere manier anders. Met dit in onze bagage, heeft een ieder op zijn of haar manier door getraind 💪 sjapo voor alle spelers. En dan de officiële start van de voorbereiding: met links en rechts nog wat vakantiegangers zijn we toch met een grote groep van start gegaan. Het was een lange voorbereiding, die in mijn ogen goed verlopen is! (Ook al waren er uiteraard aspecten voor verbetering vatbaar). En uiteraard dat een ieder weer heel langzaam uit z’n winterslaap kwam en weer op het veld terugkeerde. In de week richting de 1e competitie wedstrijd tegen Weidevogels, werden de laatste puntjes op de ℹ gezet, en dan moeten we er klaar voor zijn en de weg van vorig seizoen voortzetten, die we helaas niet hebben kunnen afronden. Op 11.09.21 om 14.00 uur was het zover: met een gezonde spanning in de kopjes van de spelers, was het een moment waar ze heel lang naar uit hadden gekeken. En ja, het fluitsignaal klonk, de focus was er direct en de 1-0 stond snel op het scorebord. Al snel bleek dat Weidevogels met de zelfde instelling het veld was in gegaan, en dat bleek ook in het score verloop: wanneer Rapid gescoord had, had Weidevogels er direct antwoord op. Tot 7-7 ging het gelijk op en beide ploegen deden niets voor elkaar onder, Rapid wist nog voor de rust te scoren 8-7 en dat is altijd lekker om met een voorsprong de rust in te gaan. In de rust het een en ander besproken, om in ieder geval een gat van 3 punten te slaan! Was absoluut niet ontevreden, maar ’t moest beter op bepaalde aspecten. Met dit in ons achterhoofd, moesten we er direct staan en dat gebeurde ook. Nadat de scheidsrechter had ingefloten voor de 2e helft, was het een vergelijkbaar beeld van de 1e helft tot 10-9, vanaf dat moment liep Rapid langzaam weg van  Weidevogels en pakten we onze 3 punten voorsprong, 12-9 / 13-10 / 14-11. Dat is lekker, dan is het een kwestie van meescoren ( uiteraard gaat dat ook niet vanzelf ). De hele 2e helft bleef Rapid aan de goede kant van de score, uiteindelijk was de eindstand 15-13. Zwaar bevochten tegen een tegenstander die kwalitatief op het zelfde niveau korfbalt. Maar vandaag was het Rapid die de punten in Haarlem hield . Het was hard werken, maar zoals het spreekwoord zegt: LOON NAAR WERKEN 😉. Een lekker begin van de nieuwe competitie, de 1e 2 punten zijn binnen! Op naar volgende week, waar we naar het onbekende TWIST moeten, en daar met de 2 punten terug naar Haarlem moeten. Reserves super bedankt 🙏 en super, super het publiek, HEERLIJK is o zo belangrijk. Graag tot volgende week , ook in de uitwedstrijden hebben wij jullie nodig. (Verslag coach John B)

Rapid 3 Daar stonden we dan eindelijk weer. Na een vreemd afgelopen seizoen, konden we dan eindelijk weer competitie spelen. Het vernieuwde 3e had een goeie voorbereiding gehad met 3 oefenwedstrijden die allemaal werden omgezet in een overwinning. Daarnaast hadden we afgelopen week prima en scherp getraind dus alle vertrouwen was er dat we goed aan de competitie konden beginnen. Maar je weet het nooit: een klasse hoger en een tegenstander die we niet kennen, is het altijd maar afwachten. We startten zeer scherp, na snel 2-0 liepen we uit naar een 7-1 voorsprong. Na deze vliegende start zakten we helaas wat in en kreeg de tegenstander wat meer hoop. Na 7-3 pakten we de draad weer op en was de ruststand 10-6. In de rust even weer de koppies scherp gemaakt en aangegeven dat we allemaal beter waren dan onze tegenstander en dat weer moesten gaan uitdrukken in de score. Na rust werd er een aantal maal over en weer gescoord, maar daarna namen wij de wedstrijd weer helemaal in handen en liepen we van 12-7 uit naar 17-9. Wij scoorden daarna nog 5 keer en kregen er 2 tegen waardoor de eindstand werd bepaald op 22-11. We hebben met elkaar keihard gewerkt en hebben bij vlagen goed spel laten zien, dus tevreden coach en spelers, met nog wel wat aandachtspunten om mee te nemen naar de volgende wedstrijd. Volgende week hebben we een uitwedstrijd tegen Vzod in Kudelstaart. We zullen weer scherp moeten zijn om ook deze wedstrijd weer de 2 punten te pakken. Hopelijk tot volgende week.😃 (Verslag coach Ronald)

Rapid 4 speelde de openingswedstrijd van het seizoen thuis tegen Sporting West. Ons sterrenteam met onder andere de (parttime) topschutter Yanno, aanstormende talenten Jochem en Arvid en de geslepen (paal)dames Maaike en Nancy begon scherp aan de wedstrijd, maar Sporting West begon beter en knalde snel naar een 0-3 voorsprong. Dit liet Rapid zich niet gebeuren en via 3-3 werd het 5-3 voor Rapid, met doelpunten die in het eerste niet zouden misstaan. Sowieso zou de trainer van het eerste vaker een scout richting de wedstrijden van het 4e kunnen sturen. Na de rust (5-5) werden de punten via geduldig spel binnen gehaald. De eindstand van 10-6 was dan ook meer dan terecht! Door de media wordt dit team al als kampioenskandidaat betiteld, maar daarvoor is het volgens mediawoordvoerder Lieke nog te vroeg. “Als we volgende week de punten pakken tegen medekoploper Vlug en Vaardig dan kunnen we echt gaan denken aan een sensatie in deze loodzware breedtesport poule, maar daarvoor is het nu nog te vroeg”. Ondanks dit voorbehoud werd deze belangrijke overwinning door het team uitbundig gevierd🍻 (Verslag Ruben)

Rapid 5 – Helios 3: deze wedstrijd is verplaatst naar woensdag 22 september 20:00u!

Rapid A1 begon het seizoen tegen KVA A1. Na de lange corona periode was het te merken dat er nog het nodige aan wedstrijdritme en scherpte ontbrak. Gelukkig ontbrak het niet aan inzet, waardoor het een spannende wedstrijd werd. Door veel plaatsfouten en de nodige gemiste kansen over en weer was het met rust slechts 1-1. Na rust bleef de inzet hoog maar de kansen schaars. KVA kwam op voorsprong en het duurde lang voordat we de gelijkmaker scoorden. Helaas scoorde KVA daarna meteen en stond het laatste gedeelte van de wedstrijd in het teken om nogmaals terug te komen. Ondanks een paar goede kansen viel de gelijkmaker helaas niet, en werd er met 2-3 verloren. Volgende week de eerste uitwedstrijd en dan proberen om het aantal doelpunten flink hoger te krijgen. (Verslag coach Walter)

Rapid B1 mocht zaterdag als eerste team het Rapidveld op om het seizoen te openen tegen Sporting West. Helaas hadden we in de voorbereiding geen echte oefenwedstrijd kunnen spelen, dus deze eerste wedstrijd sinds tijden, ging meteen om de punten in de poule. Toch ging het vanaf de beginfase helemaal niet slecht, en ging de stand redelijk gelijk op. De tweede helft begonnen de vakken steeds meer op elkaar ingespeeld te raken en werd er makkelijker (en mooier!) gescoord. Dat belooft dus wat voor de volgende wedstrijden. Eindstand 12-6 (Verslag coach Torben)

Rapid C1 – Swift C1: 6 – 7

Triaz C1 – Rapid C2: deze wedstrijd is vervallen en er is last minute een nieuwe poule gemaakt. KLIK HIER

Rapid D1 begon het seizoen met een thuiswedstrijd tegen SDO uit Hillegom. De D’s zijn een lekker enthousiaste groepje met Daan, Sven, Valentijn, Ilse, Marley en Anne en ze spelen dus 4Korfball. De opdracht was om lekker scherp te starten, want met eenvaks korfbal krijg je zo een paar snelle uitbraken tegen, als je niet oplet. Maar het was de eerste helft juist Rapid die lekker snel de bal liet gaan. We kregen dan ook meer kansen dan de tegenstander en de 1-0 met rust was verdiend. Helaas was er in het derde kwart een jongetje van SDO die niet te stoppen was, waardoor we 1-3 achter kwamen. In het laatste kwart zetten we nog goed aan en kreeg Rapid weer de grootste mogelijkheden, maar verder dan 2-3 kwamen we niet. Dat was jammer, maar er werd echt heel erg leuk gespeeld en hard gewerkt! Het gaat een mooi seizoen worden!!! (Verslag coach Ruben)

Rapid E1: Ook onze jongste korfbalsterren zijn hun seizoen begonnen. En hoe?! Wat hebben deze kanjers hard gewerkt! Voor sommigen van dit team was het hun allereerste wedstrijd ooit. Dan is het natuurlijk niet zo gek dat de tegenstanders (KVA) makkelijker en meer doelpunten maken dan wij, maarrrr we hebben zelf ook 2 doelpunten gemaakt! En bij de strafworpen na de wedstrijd heeft zelfs bijna iedereen gescoord 💪🏻! Verder lieten deze toppers zien dat ze heel goed naar de coach luisteren want de tips werden meteen uitgeprobeerd. Op naar de volgende wedstrijd! (Verslag coach Carola)

Rapid Kangoeroes:

 

 OEFENWEDSTRIJDEN ZATERDAG 4 SEPTEMBER 2021

MIX RAPID A1 – B1

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com