2e Play-offs ZAALCOMPETITIE 16 april 2022

RAPID 2: Op 16 April was de returnwedstrijd tegen KZ Danaïden, nadat de 1e wedstrijd uit verdiend gewonnen werd, stond ons een mooie taak te wachten om ook onze thuiswedstrijd in winst om te zetten. We konden vandaag het kampioenschap binnen halen, de week naar de 16e toe werd de jeugd van Rapid ingeschakeld om de spandoeken klaar te maken met allerlei mooie teksten en mede hierdoor en door het toedoen van John Goedhart en vele anderen die hier heel veel werk hebben ingestoken, werd de Kennemer omgetoverd in een ware korfbal tempel. Een fantastische ambiance. Voor dit alles onwijs bedankt, namens de selectie van Rapid. Rond 12.30 stroomde het publiek met velen binnen. Om 12.45 klonk het fluitsignaal en de toon was direct gezet: de 1-0 en de 2-0 stonden snel op het scorebord . KZ Danaïden waren absoluut niet van plan om zich naar de slachtbank te laten brengen en speelden met behoorlijk fysiek spel en daardoor bleven ze in de wedstrijd. Rapid probeerde zichzelf te blijven, daar waren wij te wisselvallig in, maar ondanks dat wij niet super in de wedstrijd zaten, bleef het geloof. We wisten toch een gat te slaan van 4 punten! en dat is dan ook de kracht van de ploeg. De rust gingen we in met een 10-5 voorsprong. In de rust het een en ander besproken hoe we de 2e helft moesten ingaan. Terug in de hal waar de sfeer optimaal was en de 2e helft kon beginnen. De 2e helft begon zeker niet met veel goals: beide verdedigingen zaten goed op slot, en het 1e doelpunt in de 2e helft viel pas na 10 minuten. Vanaf dat moment was het stuivertje wisselen qua doelpunten en Rapid kon zijn voorsprong consolideren. Hierdoor zijn we geen moment in gevaar geweest tot en met het laatste fluitsignaal er de stand van 15-10 stond en waren wij de terechte winnaar. Het kampioenschap is binnen. Het 2e heeft in de zaal competitie ook nu weer laten zien, dat het de terechte kampioen is.

Op dat moment waren de gevoelens dubbel: kampioenschap en promotie? Ging dat nog gebeuren. ??????? Ik ga u vertellen: we gaan Promoveren naar de RESERVE 1e klasse.

Fantastisch en zo verdiend en dat samen met het 1e die laat op de avond / begin zondagochtend te horen hebben gekregen dat ze voor promotie in aanmerking komen. Super fijn voor de Club: 1 en 2 volgend seizoen in de 1e klasse waar de schotklok weer uit de kast mag. Een mooi vooruitzicht. Ik wil graag namens Rapid 2 een ieder bedanken die zich op een enorme wijze hebben ingezet om deze fantastische Rapid dag neer te zetten. Publiek SUPER BEDANKT. reserves ook jullie weer bedankt. Met een heerlijk gevoel sluit ik de zaalcompetitie af. En nu op naar de 2e helft veld, waar ons ook een mooie uitdaging staat te wachten, mee doen voor de bovenste plaatsen. Graag zien we jullie weer op het veld, waar we jullie support meer dan nodig hebben. (Verslag coach John B)


1e Play-offs ZAALCOMPETITIE 9 april 2022

Rapid 1 speelde afgelopen zaterdag de eerste beslissingswedstrijd. We mochten naar Utrecht om te spelen regen HKC en we waren er klaar voor. Echter na 60 minuten stond er 27-17 op het scorebord en dat doet zeer. Hoe de wedstrijd is verlopen…. ik zou bijna niet weten waar te beginnen… in ieder geval niet bij de scheidsrechter, want die heeft afgelopen zaterdag al (veel te veel) in het middelpunt gestaan 😏
Na een minuut of 3 keken we al tegen een 4-0 achterstand aan. Dan hoop je nog dat HKC dit schot percentage niet gaat volhouden maar helaas niets was minder waar. Wij konden tot de rust nog een beetje bij blijven, maar telkens als wij op 3 punten kwamen dan schoot HKC ook de bal er weer in. Met een 10-7 ruststand is er op zich nog niets aan de hand. We moeten er dan wel een stapje bij gaan doen. De duels onder de korf harder ingaan, want daar lieten we toch diverse keren het kaas van ons brood eten. HKC zocht telkens de grens op of erover bij de duels en als er niet gefloten wordt, dan moet je doorgaan en je zelf ook anders opstellen. Ook de 2e helft konden we het goed scorende Hkc niet bijhouden. Onze tegenstander was hot en speelde het goed uit. Wij waren verdedigend niet 100% gefocust en in de aanval misten we dan ook nog eens diverse kansen om het verschil iets dragelijker te maken. Uiteindelijk verliezen we met 10 punten verschil en das veel. As zaterdag krijgen we de kans op eerherstel. Of we de 10 goals verschil gaan goed maken? Wij zullen dan allemaal Hot moeten zijn en onze tegenstander moet een dag hebben zoals wij afgelopen zaterdag… een wijze dame zei: als Hkc het vandaag kan, waarom zouden wij niet met 10 verschil van HKC kunnen winnen? Inderdaad het is mogelijk en we zullen er dan ook as zaterdag om 14.15 in onze eigen hal alles aan doen. Marnix en Claudia enorm bedankt voor het wissel zitten. Het meegereisde publiek enorm bedankt en onze excuses voor dit resultaat. Wij hopen ook as zaterdag op jullie steun want dat kunnen we goed gebruiken. (Verslag coach Richard)


14e ZAALCOMPETITIERONDE 2 april 2022

Rapid 1 VRIJ

Rapid 2 VRIJ

Rapid 3 speelde afgelopen week 2 wedstrijden. 1 wedstrijd was de ongeldig verklaarde wedstrijd tegen Oosterkwartier. Deze speelden wij op donderdagavond om 20.50 in de Spaarnehal in Schalkwijk. We waren allemaal om 20.00 uur aanwezig en konden ons rustig voorbereiden op onze KAMPIOENSWEDSTRIJD, want bij winst of gelijkspel zouden we dat zijn. In de voorbespreking even de pijnpuntjes van onze vorige confrontatie besproken en met goeie moed gingen we de strijd aan. In het begin ging we gelijk op: 1-0 achter, 1-1 door Marjet, 2-1 achter, weer gelijk door Kevin. Toen nam Oosterkwartier een run van 3 goals achter elkaar en keken we naar een 6-3 achterstand. Gelukkig pakten we de draad weer op en konden we via goals van Kevin, Claudia en Jasper weer gelijk komen en zelfs doorzetten naar een 6-8 voorsprong. Oosterkwartier beet nog een keer van zich af 7-8 en daarna konden wij weer uitlopen naar 7-12 en via nog 1 goal van ons en Oosterkwartier gingen we rusten met 8-13. In de rust aangegeven dat we ons koppie erbij moesten houden, ons niet uit de wedstrijd moesten laten halen door een aantal randzaken en verder door moesten gaan met scoren en goed verdedigen. De 2de helft werd een helft van om en om scoren waardoor de einduitslag 15-21 werd. Dus dat betekende kampioen. 🎉🏆. Een doel dat we ons aan het begin van deze korte competitie hadden voorgenomen en dus super trots dat het gelukt is.

We kregen een drankje aangeboden van onze tegenstander als compensatie voor het overspelen, echt top. En ook met een hapje erbij werd het toch een klein feestje.

Rapid 3 speelde afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd in de zaal tegen onze buren van Haarlem. Door een zware blessure bij 1 van de wedstrijden voor ons begon onze wedstrijd bijna 45 min later. Dus een beetje een vreemde voorbereiding en een feest opstelling waren de ingrediënten voor een rommelige, maar op zich voor de neutrale toeschouwer, leuke wedstrijd. Wij haalden helaas niet allemaal ons niveau en Haarlem speelde de beste wedstrijd van hun zaal seizoen. De éérste helft werd er om en om gescoord en kwamen we niet los en gingen we dus rusten met een gelijke stand van 10-10. In de rust aangegeven dat we afstand moesten nemen en we onze kansen moesten afmaken. Gelukkig deden we dat ook en liepen we uit naar 11-14 en 12-17 en was de wedstrijd wel gespeeld. Rick en Carola er in en Marjet naar het andere vak voor Claudia. Jasper eruit voor Kevin en later er weer in voor Daniel, zo speelden we de wedstrijd uit en werd het 17-22.

Net niet ons doel gehaald van 25 goals, maar goed ondanks niet goed spelen, wel weer ruim 20 goals. Zo eindigden wij deze competitie met 12 uit 6. 127 goals voor en maar 65 goals tegen. Een prima en knappe prestatie die we met deze mooie groep en alle reserves hebben neergezet. Bij deze wil ik dan ook iedereen bedanken die altijd klaar stond voor ons als we jullie nodig hadden. Nu even lekker een weekje vrij en dan gaan we ons opmaken voor de laatste wedstrijden op het veld. Nogmaals bedankt voor het enthousiaste publiek van zaterdag en tot op het veld voor het 3de, maar we hebben natuurlijk nog het toetje van 1 en 2 in de play-offs om promotie. (Verslag coach Ronald)

Sporting Andijk / Ados 4 – Rapid 4: afgelast

Rapid 5 Er ligt nog wat sneeuw op mijn auto. Hmm, in april verwacht ik en wil ik geen sneeuw. Nee dan wil ik een zonnetje, maar goed ik klaag om niets. Een buurman ziet mijn sporttas en vraagt wat ik ga doen. Handbal wat leuk! Nee, korfbal, echt verstaan doet hij het niet. Maar, uiteindelijk is het gelukt om duidelijk te maken dat het niet om handbal gaat, maar om korfbal. Het moge duidelijk zijn, het is zaterdag. Korfbaldag. De laatste zaalwedstrijd voordat we weer naar buiten gaan. Wie is vandaag de tegenstander? Vlug & Vaardig 3. Vaak, gewoon een leuke pot. En dat was vandaag niet anders. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de ruststand eigenlijk niet meer weet, we stonden voor dat was zeker. In de rust was daar Willem met zijn snickertjes, er werden wat aanwijzingen gegeven, nog een slokje water en weer door. De tweede helft werd wat saai betiteld. Ik denk dat de spelers zelf het wel iets minder saai hebben ervaren. Maar, misschien voor de kijker wel. Wij namen in elk geval een steeds grotere voorsprong en wonnen uiteindelijk met 6-14. Volgens sommigen een iets vertekend beeld, de tegenstander vond het scoren dit keer moeilijk maar het was vooral gewoon een leuke wedstrijd. (Verslag Angelique)

Dunas A1 – Rapid A1 verplaatst naar dinsdag 5 april 19u

Fluks A1 – Rapid A1 29 – 4

Rapid B1 mocht de laatste wedstrijd van het zaalseizoen spelen in Amsterdam tegen Blauw-Wit. Van te voren even onduidelijk of het nou een kampioenswedstrijd was of niet, omdat wij veel meer wedstrijden gespeeld hebben, wat leidde tot meer punten. Uiteindelijk de wedstrijd in gegaan met het idee dat we eerst maar eens moesten winnen. We weten dat Blauw-Wit een goede ploeg is, maar dat zijn wij ook. Na een kleine vertraging uiteindelijk begonnen en al vrij snel stond het 1-1. Na deze fase was het Rapid dat heel moeizaam tot doelpunten kwam. De kansen werden wel gecreëerd maar niet afgerond. Het gevolg was dat de tegenstander wel scoorde en daardoor weg liep naar 4-1, maar net voor rust nog 4-2. Alles dus nog mogelijk, maar dan moesten we wel een tandje bijschakelen en feller in de duels zijn. De juiste mensen moesten de juiste kansen gaan pakken en zo gingen we de tweede helft ook in. Helaas was het begin van de tweede helft toch net als de eerst helft en liep Blauw-Wit uit naar 6-2. Maar toen begon het te lopen bij Rapid. Kansen werden gezocht en ook afgemaakt. Zo kwamen we met nog een kwartier op de klok toch in de wedstrijd. We kwamen terug naar 6-4, toen scoorde toch Blauw-Wit de 7-4. Met nog vier minuten op de klok maakten we er nog 7-5 van maar we waren te laat begonnen met scoren. Te veel kansen gemist en te lang gewacht met goed korfballen. Het slot van de wedstrijd was goed, maar te laat ingezet. Al met al hadden er meer mogelijkheden gelegen. Nu eventjes rust en dan weer het veld op. Eline bedankt voor het invallen! Op het veld gaan we weer laten zien wat we waard zijn. (Verslag coach Marnix)

Rapid C1 – Huizen C2 10 – 6

Swift C2 – Rapid C2 6 – 30

Rapid D1 werd dit seizoen steeds beter en had daarmee een echte KAMPIOENSWEDSTRIJD verdiend. Dat zijn toch wel de wedstrijden die je nooit meer vergeet. Omdat de tegenstander het sterke SDO was, die hun laatste twee wedstrijden maar liefst 35 keer gescoord hadden, zat de spanning er goed op! Iedereen was extra vroeg naar bed gegaan. We waren er dus klaar voor. Rapid begon dus stijf van de zenuwen, maar wel super geconcentreerd verdedigend aan de wedstrijd. Daardoor werd er weinig weggegeven, maar met zoveel zenuwen is het ook lastig raak schieten. Het werd nog spannender toen SDO de 1-0 en daarna al snel ook de 2-0 scoorde. Oei!

Gelukkig lieten we ons niet gek maken en konden we nog voor rust op 2-2 komen. Pfff. Dat zorgde voor iets minder spanning (ook bij het in grote getale aanwezige publiek en de drie! coaches).

Na rust bleef de wedstrijd in evenwicht totdat Valentijn zich met drie doelpunten in 5 minuten tot matchwinner kroonde. 2-5 zou genoeg moeten zijn in deze gelijk opgaande wedstrijd. En hoewel SDO het nog heel spannend maakte floot de scheids af op 4-5. KAMPIOENEN! Dat werd gelijk groots gevierd in de hal in Hillegom en later in onze eigen Kennemer nog eens. Medailles, snoep, taart, een erehaag en ‘We are the champions’. Het was een groot feest!!!🏆🥇🎂

 

Rapid E1 Ook voor de jongste kanjers van de club stond afgelopen zaterdag de laatste zaalwedstrijd gepland. Een uitwedstrijd in de thuishal, we moesten namelijk tegen Haarlem spelen. Eerlijk gezegd weet ik niet meer zo goed hoe het scoreverloop was maar de wedstrijd verloren we met 15 – 8. We hebben het dit zaalseizoen niet altijd even makkelijk gehad tijdens de wedstrijden, we verloren vaak. Maar wat een groei hebben we gezien! Het gooien en vangen gaat al zoveel beter dan aan het begin van de zaal periode en vooral het zelf scoren van doelpunten gaat vele malen beter! Afgelopen zaterdag is er ook weer 8x gescoord tijdens de wedstrijd en de strafworpen hebben we zelfs gewonnen! Nu even een weekje vrij en dan gaan we ons klaarmaken voor nog een aantal veldwedstrijden. Als deze kanjers net zo hard blijven werken als ze in de zaal gedaan hebben gaan we daar vast wel een wedstrijd winnen, dat blijft tóch het leukste ;-). (Verslag coach Carola)


Dinsdag 29 maart: Marijn en Sophie zijn ZAAL – SCHUTTERSKAMPIOENEN 2022

13e ZAALCOMPETITIERONDE 26 MAART 2022

Rapid 1 zeker van twee promotie wedstrijden! Voordat deze rare verkorte competitie begon hebben we het er over gehad. Dit jaar een korte competitie en dus ook een hele korte weg naar promotie. De eerste stap is gezet om ons bij de eerste twee te plaatsen. Met overtuiging hebben we afgelopen zaterdag dan ook Nova opzij gezet. Vanaf minuut 1 tot de laatste, zijn we geen moment in de problemen geweest. Wij waren op alle 8 plaatsen in ’t veld beter, sterker en efficiënter. T’is altijd lekker als de eerste schoten direct raak zijn en binnen no time stonden we dan ook op een 0-3 voorsprong. Nova nam direct al een time out. Wij waren klaar voor de volgende 57 minuten en gingen dan ook gewoon door. Van 1-4 naar 2-6 en 2-8. Nova bleef vrije ballen aan ons geven en daar wist Femke ook vandaag wel raad mee. Tel daarbij op dat Martijn en Roy de ballen er lekker in gooien. Nova deed voor rust nog iets terug en met een verdiende 7-11 gingen we richting kleedkamer. Hier aan gegeven dat we echt goed spelen. Verdedigend zat er overal een extra slot op de deur en aanvallend maakten we de juiste keuzes. Nog 30 minuten volhouden en we verlengen onze competitie met 2 wedstrijden. Ook de start van de tweede helft beginnen we goed. Wij openden direct de score en Nova kon aanvallend niet herhalen omdat onze rebounders Torben en Aron gewoon slimmer en beter waren. De frustratie liep steeds meer op bij onze tegenstander. In een wedstrijd waar elk punt telt moet je gewoon schieten als je tegenstander valt. Manon twijfelde ook geen seconde en scoorde onder de korf 7-13 en haar dame zat nog op d’r knieën 🤭. Verdedigend weinig weggegeven omdat we goed bleven sluiten, de dames van Emma en Fanny hebben volgens mij amper een schot kunnen nemen. Jeanne kwam er in voor Manon en draaide lekker mee in een winnend team. Torben kreeg het nog even op z’n heupen door een airbal te scoren. Vlak voor tijd mocht Marnix nog even z’n lengte gebruiken in de plaats voor Aron. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij een stand van 14-20. Weer een wedstrijd waarbij we vanaf minuut 1 onze tanden erin hebben gezet. Het vuur uit onze ogen kwam en we speelden of niemand ons iets kon maken. Nu afwachten wie onze tegenstander gaat worden en gaan we nog twee mooie wedstrijden spelen. Als coach ben ik trots op deze gehele selectie. 1 en 2 beide een promotie wedstrijd en het 3e een kampioenswedstrijd. Wissels en publiek wederom bedankt om naar de Bilt te komen. Maar… gelukkig niet voor niets! Tot 9 april. (Verslag coach Richard)

Rapid 2 Nadat wij ons sinds vorige week Poule winnaar mogen noemen, en dus tegelijkertijd plaatsten voor de 2 kruisfinales op 9 en 16 april om te promoveren naar de 1e klasse, moesten wij ons opmaken voor de laatste wedstrijd uit tegen Nova. Wat doet zo’n laatste poule wedstrijd met het team als er niets meer op het spel staat? De eer om te winnen en ongeslagen in de poule te blijven! Met dit als onze drijfveer moesten wij de strijd aan gaan met Nova, Nova daarentegen moest winnen om de 2e plaats in de poule veilig te stellen. Dus al met al heel veel ingrediënten om een spannende pot korfbal op de mat te leggen. Aangekomen in de Bilt kon je al direct de temperatuur van buiten mee naar binnen nemen, want Nova had alles uit de kast gehaald om er een spannend potje korfbal van te maken met toeters en drums tot een redelijke stukje muziek met heel wat MHZ. Al met al een heksenketel!. Maar een mooie ambiance. Om 15.10 was het fluitsignaal geklonken en het was direct Nova wat uit de start blokken schoot, de 1-0 stond snel op het scorebord. Rapid had hier vrij snel een antwoord op en trok de stand weer gelijk. Het was een strijd waar 2 ploegen elkaar geen duimbreedte ruimte gaf, gezien aan de tussenstanden 2-2 / 4-4 / 7-7. Het enige nadeel was dat wij achter Nova aan liepen en dat waren absoluut niet de afspraken. In de rust het een en ander op de juiste koers gezet. Zorgen dat wij afstand gaan nemen van Nova. Maar de 2e helft was een copy van de 1e en de doelpunten vielen wederom om en om. Tot 10-10 hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, van af dat moment schakelde Rapid een tandje bij en liep langzaam weg naar 10-12. Nu de boel op slot houden en de wedstrijd uitspelen, Nova klopte nog 1x aan de deur en kwam terug tot 11-12. Bij deze stand floot de scheidsrechter af en de ongeslagen status in de Poule was een feit. 12 punt uit 6 wedstrijden, prachtige cijfers waar we mee door kunnen. De wedstrijd was niet hoogstaand maar qua inzet een hoog niveau. Dus nu op maken en voorbereiden naar de Poule finales. Waar we met z’n allen heel veel zin in hebben. Het zou een prachtige kers op de taart zijn om ook dit te bewerkstelligen. Het is tegelijkertijd ook een mooi weekend geweest voor ons 1e ! Ook zij wisten zich te plaatsen voor de promotie wedstrijden, gefeliciteerd. En uiteraard ook het 3e die deze week het kampioenschap binnen kan halen. Wissels en publiek super bedankt voor jullie support in de Bilt. Aankomende weken hebben wij jullie weer hard nodig. (Verslag coach John B)

Rapid 3 was VRIJ

Rapid 4 was VRIJ

Rapid 5 Kun je een verslag schrijven zonder dat je aanwezig was? Het voelt een beetje als een taart bakken zonder recept. Maar, ik ga het toch doen. Vandaag was ik dus niet bij de wedstrijd, het waarom? Het inmiddels bekende verhaal, een positieve test. Wat kan ik over onze tegenstander vertellen? Nou eigenlijk helemaal niets. Of eigenlijk wel, het is een stadsgenoot en ik herken een dame. Nee niet van een eerdere wedstrijd, nee van de HKW. Ik heb in elk geval nooit eerder tegen Oosterkwartier 4 gespeeld. De wedstrijd: wat ik begrepen heb, is er gestreden tot de allerlaatste minuut! Vooral de eerste twee minuten van zowel de eerste als de tweede helft waren erg succesvol! Daar werd de helft van de punten gescoord. Maar helaas, Oosterkwartier scoorde net één puntje meer dan ons. Eindstand 8-9. Rikst en Martine, dank jullie wel voor het invallen. Een verslag kan ik dus schrijven zonder dat ik aanwezig ben. Ideaal? Nee natuurlijk niet. Na de wedstrijd was er taart en prosecco. Het waarom? Gewoon omdat het kan! Ook dat is korfballen in Rapid 5. (Verslag Angelique)

Rapid A1 speelde zaterdag tegen Dunas. Opdracht was om geconcentreerd te blijven spelen met inzet en met het koppie erbij zodat we de tegenstander minder makkelijke kansen bezorgden uit vrije ballen en strafworpen dan vorige week. Dit lukte prima en zo schotelden we het publiek een hele spannende wedstrijd voor. Door een paar heren van Dunas met een erg zuiver schot was het nodig om volle druk te verdedigen. Zo hielden we de marge bijna steeds tot 2 punten of minder beperkt. Een paar keer waren we heel dicht bij de gelijkmaker en een punt zou ook zeker verdiend geweest zijn. Helaas wist Dunas vlak voor tijd het verschil toch weer naar 2 punten te krijgen, maar kon de A1 terug kijken naar misschien wel hun beste wedstrijd dit seizoen die helaas met 14-16 werd verloren. (Verslag coach Walter)

Rapid B1 was VRIJ

Rapid C1 – KZ | Thermo4U C3 9 – 3

Rapid C2 – Triaz C1 12 – 19

Rapid D1 speelde een oefenwedstrijd

Rapid E1 – Blauw-Wit E1 13 – 17

Rapid kangoeroes: Elke zaterdagochtend staan we om 10 uur klaar voor de kangoeroetraining. Met iedere week een combinatie van Bram, Sanne, Daisy, Sam en Nadine aan het roer, is dit altijd een feestje. Afgelopen zaterdag alweer de laatste voor het zaalseizoen en wat hebben we genoten. Met gemiddeld 8 a 10 kids hebben we de leukste dingen gedaan: politie en boefje, stoelen/hoepeldans, koprollen, springen vanaf de kast, circuitjes, maar natuurlijk ook alvast een beetje oefenen met gooien, vangen en schieten op de korf. En wat gaat dat enorm goed zeg. Zelfs een vorm van partijtje met korven op de grond, verdedigen, overgooien en scoren wordt al goed gedaan door alle kids. Wat een gezellig en leerzaam uurtje weer iedere week. Vanaf 16 april gaan we weer verder op het veld en dan komt op de eerste training misschien de paashaas wel langs?? Alle kinderen van 3 t/m 8 jaar zijn meer dan welkom. Dus nodig vriendjes en vriendinnetjes gerust uit!! 🥳⚽ Tot 16 april 🐰⚽🤗 (Verslag trainer Nadine)


12e ZAALCOMPETITIERONDE 19 MAART 2022

Rapid 1 kreeg vandaag bezoek van Apollo. Vandaag 2 punten pakken en we zouden veilig zijn voor een promotie wedstrijd. Van de uitwedstrijd wisten we nog dat ze bij Apollo een paar prima heren hebben die kunnen scoren. Ook wisten we dat onze kansen grotendeels bij onze dames zou liggen….. en zo ging het dan ook. De heren van Apollo scoorden erop los en wij hebben onze dames. Vanaf 3-3 nam Apollo een voorsprong van steeds 1 of 2 doelpunten. Van 5-7, 7-9 naar 9-9 zo’n 5 min voor rust. Wederom de Apollo heren die de ruststand op 9-11 brengen. In de rust aangegeven dat we toch moeten proberen iets meer te sluiten en aanvallend meer via onze dames te laten gaan. Femke (this girl is on Fire 🔥🔥) nam de ploeg verder op sleeptouw en bleef maar scoren (totaal 9x!!!! Af en toe met wat hulp van een bewegende korf 😇). Jeanne kwam er in voor Fanny om aanvallend iets nieuws te brengen en wist haar invalbeurt snel te verzilveren met een doelpunt. Verdedigend hebben we Bram van Elk gebracht om een van hun spitsen lam te leggen. Apollo loopt toch uit naar 12-17 en 13-18. Het laatste kwartier gaat in en de gaskraan moet helemaal open. Nog 15 minuten vechten voor elke bal en elk schot en t werkte. Beetje bij beetje kroop Rapid 1 dichter bij. Van 15-18 naar 17-19 met nog 6 minuten te gaan. Alles op onze dames… en daar is ze dan, ze mist 3 opgelegde doorloopballen (of gooide je de bal gewoon recht omhoog 😉) onze eigen, vreselijk enthousiaste “red devil 👩🏻‍🦰”…. Emma stond op en scoorde de 18-20, 20-21 en 21-21. Met nog ca 45 seconden op de klok moeten beide ploegen genoegen nemen met wederom een puntendeling. Zijn wij hier tevreden mee, tuurlijk ga je van te voren voor de volle winst, maar gezien het hele wedstrijd beeld denk ik dat dit vandaag het hoogst haalbare was. Een wedstrijd waar vandaag alles in zat, mooie momenten, mindere, spannende minuten, vuur, vrij worstelen maar uiteindelijk wel alles sportief van beide kanten. Volgende week de laatste wedstrijd in de competitie tegen Nova. Dit zal een lastige worden maar niets is onmogelijk voor ons. Samen kunnen we als team elke tegenstander in de poule aan, dus ook Nova. Nog ff 1x knallen met z’n allen. Wissels ook vandaag weer allemaal bedankt en uiteraard het publiek welke ons vandaan naar dit zeer belangrijke punt heeft geschreeuwd. Top, tot volgende week! (Verslag coach Richard)

Rapid 2 moest het afgelopen zaterdag opnemen tegen KVA, het was tegelijkertijd een wedstrijd die ons dichter bij de poule winst kon brengen. En we hadden nog een rekening te vereffenen met KVA, dus al met al: deze finale no 5 was een absolute uitdaging. De week naar deze wedstrijd toe het spel van KVA goed geanalyseerd en voorbereid in de trainingen en waren er absoluut klaar voor, de koppen stonden goed. Zaterdag 19.03.22 om 16.00 uur was het fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter. KVA nam direct het voortouw en zette de 0-1 op het scorebord, vanaf dat moment was het stuivertje wisselen tot 4-4 . Toen schakelde Rapid een tandje bij en liep langzaam weg bij KVA zie de tussenstanden 7-4 en 9-6. Dat was tegelijkertijd ook de ruststand. In de rust besproken dat we onze afspraken goed nakwamen maar er nog 30 minuten te spelen zijn, dus nu doorschakelen en verder afstand nemen, dat was de opdracht voor de 2e helft. Na het fluitsignaal voor de 2e helft was het dan ook super snel raak: de 10-6 stond op het scorebord. Vanaf dat moment nam Rapid het heft in handen en schakelde nog een versnelling door en scoorde er lustig op los met de tussenstanden 11-6 / 14-7 / en 17-10 was het gat definitief geslagen. Bij deze stand nam Rapid gas terug en daardoor kon KVA nog de laatste strohalm pakken om de score voor hun wat dragelijker te maken. Rapid speelde de wedstrijd uit en won dik verdiend met 19-16. Een groot compliment naar de ploeg, met een tevreden coach, want KVA is een ploeg die zeker niet het korfbal hoog in het vaandel heeft staan. Al met al op dat moment een stap dichterbij de poule winst. ( een uurtje later kwam het verlossende bericht dat Nova haar wedstrijd niet winnend heeft kunnen afsluiten. ) Dus resumé: POULE WINNAAR is een feit. Echt een super mooie prestatie van deze groep, waar je als coach dan ook super trots op mag zijn. Nu as zaterdag de laatste poulewedstrijd uit tegen Nova, waar we uiteraard voor de eer spelen maar ook om de 2 punten mee naar Haarlem te nemen. En dan ons gaan opmaken voor de Poule Finale, om de promotie naar de 1e klasse te bewerkstelligen. Uiteraard hebben wij daar een ieder voor nodig ! De Reserves SUPER BEDANKT en o zo belangrijk, uiteraard ons publiek, het steuntje in de rug. Hopen dan ook op jullie steun. (Verslag coach John B)

Rapid 3 speelde afgelopen zaterdag de return tegen Aurora. Aurora had door een aantal corona gevallen een heel ander team dan de vorige wedstrijd toen we toch in de éérste helft nog wel wat moeite met ze hadden. In de voorbespreking aangegeven dat ik een scherp Rapid wou zien vanaf min 1 en dat we ons als doel moesten stellen om zeker meer dan 20 goals te maken. De eerste helft waren we nog niet helemaal scherp in de afronding, een hoop kansen maar ons afrondingspercentage was niet heel hoog. Verdedigend stonden we wel goed wat resulteerde in een 11-3 ruststand. In de rust besproken dat we door moesten gaan met de aanval zo, alleen wel wat secuurder moesten zijn in de afronding. Minimaal 25 goals was mijn doel, maar de ploeg wou voor 30 gaan. De 2de helft verliep eigenlijk zoals de eerste: veel kansen, maar gelukkig was de afronding nu ook een stuk beter georganiseerd. Eindstand 28-8, helaas dus niet de 30 en geen rondje van Claudia. Dit weekend hebben we een weekendje vrij en 2 april spelen we dan onze laatste wedstrijd tegen Haarlem om het kampioenschap en de daar bijhorende promotie. Hopelijk kunnen we dan weer een hoop mensen op de tribune verwachten om dit samen met ons te vieren. (Verslag coach Ronald)

Rapid 4 speelde voor het eerst dit seizoen tegen Sporting West 5. De wedstrijd ging flitsend van start, want binnen 1 minuut stond het al 2-1. Vervolgens bleef het tot kort voor rust spannend. Sporting West kwam namelijk terug tot 4-4, maar daarna wisten wij gelukkig uit te lopen tot een 8-5 ruststand. Na de rust bouwden we de voorsprong verder uit en kwam deze niet meer in gevaar. De leuke wedstrijd eindigde in een 15-10 overwinning. Bedankt Carola en Tiana voor het meespelen! (Verslag Maaike)

Rapid 5: Kleine Sluis 2 is als de rode draad in mijn korfbal carrière. Ze zijn er elk seizoen weer! En zo ook vandaag. Een tegenstander waar we van kunnen winnen, van kunnen verliezen en gelijk tegen kunnen spelen. Wat zou het vandaag worden? Eerst dit, wat is het lastig om de teams compleet te maken. En dan kijk ik alleen nog maar naar het vierde en vijfde. Maar gelukkig hebben wij Marieke. Laat deze klus maar aan haar over. En zo stonden we weer met een compleet (?) team op het veld. Waarom staat er een ? Simpel, eigenlijk miste wij een dame, maar onze Oebele was bereid om als dame mee te draaien. En zo waren we toch compleet. De wedstrijd, de eerste helft was een echte Rapid 5 – Kleine Sluis 2 wedstrijd, het ging gelijk op en we mochten dan ook rusten met een 5-5 ruststand. De tweede helft, wat er gebeurde weet ik eigenlijk niet, maar het vijfde schoot ze er lekker in! Langzaam, nee snel liepen we uit naar een eindstand van 14-7. Wow, we zijn goed op dreef! Al drie wedstrijden op rij gewonnen! We staan zelfs 2e in de poule. Maar let wel, wij hebben ook maar liefst 8 wedstrijden gespeeld, sommige tegenstanders maar 5. Zo zie je maar @Marieke jij krijgt ons team maar mooi elke week compleet. En nee, ik vergeet zeker niet alle algemeen reserves! Jullie zijn top! En Manel, bedankt voor het invallen deze week! (Verslag Angelique)

Rapid A1 mocht zaterdag naar Delft om tegen DES A1 te spelen. Thuis hadden we daar met onnodig grote cijfers van verloren, dus het doel was om dat dit keer beter te doen. Dit lukte tot begin 2e helft uitstekend, want er werd zelfs een 3-6 voorsprong bereikt. Helaas gaven we het toen uit handen door onnodige vrije ballen en strafworpen tegen. Het werd uiteindelijk 9-6 voor DES en dat was jammer omdat er meer in had gezeten, maar de A1 speelde dit keer met veel meer energie en inzet en dan kan je zien dat er veel meer mogelijk is, nu alleen nog de hele wedstrijd volhouden. (Verslag coach Walter)

Rapid B1 over de wedstrijd kunnen we deze week heel kort zijn: veel werd er namelijk niet gescoord. Tegen Furore kwam Rapid redelijk eenvoudig op een 5-1 voorsprong, daarna waren de doelpunten op. De aanvallen waren prima, met vaak veel rebounds en meerdere schoten, maar de bal wilde telkens niet door de korf. Ondanks sterk verdedigend werk van onze kant wist Furore nog wel tweemaal te scoren en dus eindigden we met een 5-3 stand. Geen slechte wedstrijd, maar zeker niet een om over naar huis te schrijven. Maar goed, wel gewonnen. (Verslag coach Torben)

ZKC ’31 C1 – Rapid C1 3 – 2

Rapid D1 mocht op zaterdag 19 maart het opnemen tegen Oosterkwartier. Het werd al snel heel spannend, we hadden de hele wedstrijd lang geen grote doelpunten verschil. Het team van Oosterkwartier stond de hele wedstrijd enorm sterk in hun schoenen en onze dames kregen een enorme uitdaging om tegen 2 jongens te spelen, maar de verdediging was echt het sterkste van onze D deze wedstrijd. Ook de aanval ging heel goed en we eindigden met een score van 8-6. Nu staan we gelijk met de nummer 1 uit de competitie, op zaterdag 2 april spelen we dus de kampioenswedstrijd! (verslag coach Arvid)

Rapid E1 mocht deze ochtend in Mijdrecht een wedstrijd spelen tegen Atlantis, de wedstrijd ging van start en het was duidelijk te zien dat we nog een beetje wakker moesten worden want Atlantis ging er gelijk vandoor met een flinke voorsprong. Nadat we in de rust even goed hadden besproken hoe we weer terug in de wedstrijd gingen komen en ja hoor het balletje begon letterlijk te rollen de doelpunten gingen valllen. Helaas liet Atlantis het niet toe en bleef mee scoren. Eindstand 11-6 nu nog genieten van het heerlijke weer. (Verslag coach Bjorn)

Rapid Kangoeroes wekelijks feestje!


11e ZAALCOMPETITIERONDE 12 MAART 2022

Rapid 1 Sportieve revanche. Afgelopen zaterdag stond opnieuw ZKC op het programma. Vorige week hebben we een aardige kater opgelopen door in Zaandam te verliezen. Vandaag hadden we dus iets recht te zetten. In de bespreking voor de wedstrijd hebben we duidelijke afspraken gemaakt hoe wij vandaag ZKC gaan bestrijden. We waren er van overtuigd dat we vandaag in onze hal de punten zouden houden in Haarlem. De wedstrijd start en binnen de minuut sta je dan al 1-0 voor. Altijd lekker voor het zelfvertrouwen als je direct scoort. Echter ZKC was uiteraard niet gekomen om vandaag aan ons feestje mee te doen en nam al snel een 1-3 voorsprong. Waar we vorige week zonder overtuiging en plezier speelden, droop dit er gisteren vanaf. Wij speelden vandaag of we niet konden verliezen en speelden in dienst van elkaar. We lieten ZKC er nog 20 minuutjes in geloven door een 7-7 ruststand. In de rust aangegeven dat het verdedigend eigenlijk allemaal goed zit. Hun spitsen krijgen weinig ruimte en rebounds worden goed gepakt. De tweede helft vol gas gaan en niets aan het toeval over laten. Wederom was de start goed. Verdedigend een dik slot erop en ZKC bleef maar fouten maken. Wij gingen aanvallend wat makkelijker spelen en vonden dan ook de korf 8x achter elkaar. 15-7. Het is dat we dan de overwinning wel binnen hebben en ZKC nog een paar doelpuntjes gunnen waardoor de eindstand 18-11 aangeeft. Vandaag heb ik een ploeg gezien die er voor elkaar stond, opdrachten heeft uitgevoerd, plezier hebben gemaakt en voor elk doelpunt stonden te juichen. Mooie punten, grote stap gemaakt maar we zijn er nog niet. Volgende week komt Apollo op bezoek en ook daar moeten we mee afrekenen en dat kunnen we niet alleen. Daar hebben we de wissels weer voor nodig en zeker ook het publiek. Allemaal bedankt en tot volgende week! (Verslag coach Richard)

Rapid 2 had dit weekend de returnwedstrijd tegen ZKC 31 ( finale no 4.) op het programma staan. Voorafgaand: als we deze wedstrijd winnen, doen we bijna zeker mee voor de bovenste plek. Afgelopen week ZKC goed geanalyseerd en de details besproken, wisten wat ons te doen stond. Om 18.20 was het startsein van de scheidsrechter en de scherpte was er direct: de 1-0 stond onmiddellijk op het scorebord maar ZKC had hier helaas direct antwoord op. Maar vanaf dat moment wist Rapid uit te lopen naar een 4-1 voorsprong en dat was ook precies wat in ons draaiboek stond. Nu afstand nemen en ZKC niet meer in de wedstrijd laten komen. Maar ZKC werkte hier niet aan mee, en kroop heel langzaam terug in de wedstrijd, zie de tussenstanden 5-3 / 6-4 en zelfs net voor de rust wisten ze de 6-5 op het scorebord te zetten. Dit was ook dan direct de ruststand. In de rust besproken dat het verdedigend goed op slot zit, maar aanvallend de scherpte in de afwerking. We wisten dat dat moest gebeuren. Ook nu kwamen we moeizaam op gang, de doelpunten waren wederom spaarzaam. Maar omdat er een slot op onze verdediging zat, konden we onze aanvallen blijven herhalen en zodoende toch langzaam weg lopen van ZKC: 7-5 / 9-6 / 12-8. 12-8 werd ook de eindstand. Het klinkt heel gek, maar we zijn eigenlijk geen moment in gevaar geweest, hebben als een collectief gestreden en ook daar zijn we toe in staat. Het was niet oogstrelend, maar ook nu hebben we laten zien, dat we dit soort wedstrijden kunnen winnen. En als coach mag je hier best trots op zijn, ook deze punten zijn binnen. Op naar volgende week waar KVA op bezoek komt, hier hebben we nog een appeltje mee te schillen. Ook nu moeten we de punten in Haarlem houden. Wissels onwijs bedankt, belangrijk. En publiek super bedankt, hopelijk mogen we as zaterdag een volle zaal zien . (Verslag coach John B)

Rapid 3 mocht afgelopen zaterdag de return wedstrijd spelen tegen onze grootste concurrent Oosterkwartier 2. Na vorige week met een behoorlijk verschil te hebben gewonnen, verwachten we deze week een heel ander Oosterkwartier. Dit hebben we ook benoemd in de training en de voorbespreking. Met een wat aangepaste opstelling ivm vakanties van Tom en Marjet maar met de terugkomst van Tiana, gingen we de strijd aan. Het begin was voor ons: Bas en Kevin zorgden voor 0-2. Maar zoals gezegd, deze wedstrijd zou een hele andere wedstrijd worden dan die van vorige week. Oosterkwartier kwam weer gelijk, vanaf toen ging het lang gelijk op maar pakten zij toch meer de wedstrijd in handen. Via 4-3 liepen ze uit naar 6-3 voordat wij weer scoorden 6-4 en 6-5 en toen viel het weer stil bij ons. Wij gingen rusten met een achterstand van 9-5. In de rust de koppies weer proberen scherp te krijgen en aangegeven dat we verdedigend meer druk moesten geven op het schot en aanvallend wat meer uit de lopende actie moesten gaan werken, want het was te statisch allemaal. Na nog een goeie oppep talk van Jasper pakten we het na rust beter op. We scoorden meteen 2 keer en brachten het gat terug na 2. Manel erin voor Jeanne en die naar het andere vak voor wat meer stabiliteit in de vakken. Dit pakte goed uit en we konden via Kevin en Jeanne op gelijke hoogte komen 9-9. Daniel maakte uit de volgende aanval zelfs 9-10, alleen helaas repareerde Oosterkwartier meteen weer naar 10-10 en werd het een wedstrijd van steeds om en om scoren. Rick erin voor Daniel, voor wat verse aanvalsbenen en wat meer snelheid en hij maakte meteen de 12-12. Toen gooide Oosterkwartier er een dame in met een heel goed schot en dit resulteerde in 14-12 voor hun. Wij tonen veerkracht en komen weer gelijk op 14-14 en via Jeanne zelfs op 14-15 voor met 1,5 min op de klok. We spelen een lange aanval, alleen helaas wordt de bal toch onderschept en met iets meer dan één minuut gaat de bal naar hun aanval en een stip tegen. Die wordt verzilverd 15-15. Met nog 1 min te gaan zou je zeggen van koester het punt, alleen dit gaat mis en de bal gaat met nog 45 sec te gaan weer naar hun aanval. Zij krijgen nog 1 schot en die is raak 16-15 verlies. Is het pure pech? Niet geheel: de éérste helft waren wij gewoon niet scherp genoeg en vielen de ballen niet. Maar er is nog geen man over boord: gewoon aankomende 2 wedstrijden winnen van Aurora en Haarlem en dan zijn we alsnog in onze missie geslaagd. Aankomend weekend al om 12.05 thuis en wij hebben alle support nodig, dus komt het zien en steek je in het groen en schreeuw ons naar de overwinning. (Verslag coach Ronald)

Rapid 4 vertrok met een gelegenheidsteam naar Heemskerk om daar tegen HBC 3 te spelen. Er waren wat spelers van 4 afgevallen, maar gelukkig gingen Marieke, Fenne en Thijn mee. We begonnen goed en kwamen op 0-2 voorsprong, maar HBC bleef dichtbij ons. In de eerste tien minuten waren er 8 doelpunten gevallen dus saai was het zeker niet. De rust gingen we in met een kleine achterstand van 8-5. De vakken wisselden wat tips uit en er werd wat gewisseld en gingen van start met de 2e helft. We maakten fouten, kansen werden niet afgemaakt en al met al werd onze achterstand steeds groter. De wedstrijd werd afgesloten met 13-10. Maar toen kwam het leukste gedeelte van de dag pas: lekker lunchen met Rapid 4! Dus de stand was snel vergeten toen we lekker aan het eten waren. Op naar volgende week! Fenne, Marieke en Thijn, bedankt voor het meedoen! (Verslag Lieke)

Rapid 5 mocht na 3 weken rust vandaag weer een wedstrijd spelen tegen onze streekgenoten DKV/Aurora 5. Eigenlijk was dit wel een bijzondere wedstrijd, onze Annemieke stond na heel lange tijd van afwezigheid weer binnen de lijnen. Welkom terug! Wat betreft de wedstrijd, het was vooral een wedstrijd van het stuivertje wisselen. Gelijk, achter en weer voor. Halverwege de tweede helft namen wij twee punten voorsprong, zou dit genoeg zijn voor de winst? Het werd spannend, maar het was genoeg? Uiteindelijk hielden wij nog 1 puntje over en wisten wij de wedstrijd winnend af te sluiten met 8-9! Sam en Lotte, dank jullie wel voor het invallen! (Verslag Angelique)

Rapid A1 – Fluks A1 5 – 21

Rapid B1 ging zaterdag op bezoek bij Ados in Hoorn. Deze ploeg had hiervoor alle drie haar wedstrijden gewonnen, dus was duidelijk dat dit een prima tegenstander zou zijn. De doelpunten vielen in de eerste minuten niet makkelijk, maar de stand bleef mooi in evenwicht tot de 2-2. Op dat moment begon alles er opeens in te vallen bij Ados, zelfs ballen vanaf de zijlijn. Zo kwam het tot een 7-3 ruststand. Maar goed, zulke ballen zouden ze niet de hele wedstrijd blijven scoren toch? Helaas, ook na rust leek Ados af en toe wind mee te hebben bij hun schoten en zo liepen ze weg naar 10-4. In de laatste 5 minuten werd de schade nog een beetje gerepareerd met 3 goals, maar het gat was al te groot: 11-7. Hadden we de beleving en inzet van de eerste en laatste 5 minuten de hele wedstrijd gezien, dan hadden we er misschien wel minstens een punt aan overgehouden; want met zulke tegengoals en ook nog eens een matig fluitende scheids moet je zelf 100% geven, en helaas hebben we dat in fases gemist. Op naar volgende week, en dan laten zien dat we dit soort wedstrijden ook kunnen winnen. (Verslag coach Torben)

Huizen C2 – Rapid C1 6 – 8
DKV / Aurora C3 – Rapid C2 6 – 17
Rapid C2 – Ados C1 1 – 10

Rapid E1 kreeg EKVA op bezoek. De uitwedstrijd was een spannende, we verloren hier net aan met 1 punt verschil. Vandaag wilden we graag winnen. Al snel kwamen we 2-0 voor, yes! Helaas wilde het daarna niet meer zo lukken. Het ontbrak soms een beetje aan energie en dan is het lastig om kansen te creëren en verdedigend waren we te vaak net een stapje te laat. Onze kanjers hebben wél tot het laatst heel hard hun best gedaan en daardoor kwamen we in de laatste 10 minuten nog wel een paar keer tot scoren, goed gedaan! Het werd 5-9. (Verslag coach Carola)


10e ZAALCOMPETITIERONDE 5 MAART 2022

Rapid 1 mocht afgelopen zaterdag proberen de punten mee te nemen uit Zaandam. Helaas: waar we de eerste twee wedstrijden een enorm sterke start van de wedstrijd hadden, konden we het dit keer niet waarmaken. We keken al snel tegen een 4-2 achterstand aan. Zkc ging door tot 7-3 voordat wij de korf weer vonden. Met een 7-5 achterstand gingen we de rust in. Wat is er gebeurd in de afgelopen 14 dagen waarin we niet gespeeld hebben? Ik mis het korfbalplezier, het vechten voor elkaar en de doelpunten. Op een of andere manier waren er een aantal van ons zenuwachtig. Meestal als je dan het eerste balcontact hebt is dat weg, maar in dit geval bleef het bij sommigen te lang hangen. Maar met een 7-5 ruststand is er eigenlijk nog niets aan de hand. Rapid 1 komt de 2e helft dan ook sterk terug. We scoren 3x op rij en staan 7-8 voor. Je ziet dan dat het geloof en plezier terug komt. Het gaat van 9-8 naar 9-9 en 9-10 …. en dat was de opleving. Zkc herpakte zich en kwam 12-10 voor. In de laatste minuten is het uiteindelijk 17-13 geworden. Jammer, gemiste kans om een mooie stap te maken naar een promotie wedstrijd. Deze is nu nog ver weg, maar niet onmogelijk. As zaterdag opnieuw tegen ZKC. Denk dat wij iets hebben recht te zetten en willen laten zien dat deze verloren partij éénmalig was. Zaterdag spelen we thuis, dus onze hal en dus onze punten. Wissels en publiek bedankt en tot as zaterdag! (Verslag coach Richard)

Rapid 2 moest het op 5 maart opnemen uit tegen ZKC 31. Na een korfballoze competitie van 2 weken moest de wedstrijd scherpte weer worden opgepakt. ZKC, een ploeg die de laatste plek van onze poule inneemt, maar in deze rare poule van alleen finales mag je en moet je niets onderschatten. Met dit wetende stond onze 3e finale op het programma. Zaterdagavond om 17.15 uur was het dan zover, de zeer matige leidsman floot in en finale 3 was een feit. De 1e helft was een gelijk opgaande strijd: vanaf minuut 1 wisten beide ploegen elkaar in evenwicht te houden, en gaven elkaar geen stro breedte de ruimte, het was stuivertje wisselen tot de rust aan toe 11-11. De rust gebruikt om aan te geven waar we absoluut scherper op moesten zijn. Vooral de scherpte bij het wisselen na een goal. We moesten meer strijd leveren, want anders zou het nog wel eens een vervelend potje korfbal worden. De 2e helft begon zoals we geëindigd waren in de 1e helft, tot 13-13 hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Na een kleine 10 minuten gespeeld te hebben, begon Rapid de controle van de wedstrijd zich toe te eigenen, het schot er uit te halen en meer strijd te leveren op de juiste momenten, en korfballen met je koppie. Rapid schakelde eindelijk door naar de volgende versnelling en liep weg van ZKC naar 13-17, op dat moment spartelde ZKC nog even tegen :14-17,  maar was de wedstrijd beslist. Het was zeker geen wedstrijd die je van te voren voor ogen hebt, maar de punten zijn binnen en de 3e Finale is ook binnen. Ook lelijke wedstrijden moet je winnen, dat maakt je compleet. Ook as zaterdag (de 4e finale) is de confrontatie met ZKC 31 thuis in Haarlem, met de wedstrijd van afgelopen zaterdag in onze bagage, weten we waar het absoluut beter moet. Ben er van overtuigd dat we dat zeker gaan doen. Met de kwaliteit die we in onze gelederen hebben. Supporters super bedankt 🙏 is zo belangrijk en hoop idd ook dat as zaterdag de hal goed gevuld is. (Verslag coach John B)

Rapid 3 had vandaag Oosterkwartier 2 op het programma. Onze directe concurrent voor het kampioenschap. Helaas kon Ronald vandaag niet aanwezig zijn als coach ivm corona klachten. In de bespreking laten weten dat we met zijn allen scherp moesten beginnen en voor elkaar en met elkaar moesten werken. Nou dit is gelukt hoor! Binnen 10 minuten stond het 7-2 en was de grootste druk eraf, waardoor we met een stand van 12-4 de rust in gingen. In de rust besproken dat we ons eigen spel moeten voort zetten en nu niet moeten inzakken. In de tweede helft bleef het 3e lekker scoren en daarnaast supergoed verdedigen. 25 minuten lang hebben ze de tegenstander van scoren af weten te houden in de tweede helft. De uiteindelijke eindstand was 23-7. Het derde heeft vandaag laten zien dat zij niet in de 4e klasse thuishoren! Volgende week de uitwedstrijd tegen Oosterkwartier. Als we hier het goede spel van vandaag neerzetten dan hoeven we ons nergens zorgen om te maken. (Verslag inval coach Kim)

Rapid 4 tegen Stormvogels 2 stond op het programma vandaag. Tegen deze ploeg hadden we nog niet gespeeld, maar in de statistieken staan ze onderaan. We gingen voortvarend van start met 2-0 en maakten de voorsprong nog groter naar 4-0. De hele eerste helft bleven we voor staan en in de rust was het 7-3. Er werd aan beide kanten gewisseld en dit zorgde voor wat verandering en er kwam bij de tegenstander wat meer energie in. We maakten rare fouten. Waren we laconiek? Waren we moe? Geen idee. Maar de punten bleven in Haarlem, want de eindstand is 12-7 geworden. Bedankt Lotte en Manèl voor het meedoen. Volgende week reizen we af naar Heemskerk. #breedteleague (Verslag Lieke)

Rapid 5 was VRIJ

Rapid A1 was VRIJ

Rapid B1 speelde zaterdagochtend thuis tegen Sporting West. Een team waar we al vaker tegen hebben gespeeld en vaak zaten wij aan de goede kant van de score, dus hopelijk vandaag ook weer. Donderdag goed getraind met z’n allen, dus we konden lekker aan de bak. Helaas werd het een moeizame wedstrijd. Rapid kwam heel moeilijk tot scoren en moest erg haar best doen om tot doelpunten te komen. Wel kwamen we uiteindelijk 2-0 voor. Helaas werd het heel erg snel weer gelijk. En dat bleek ook de ruststand. In de tweede helft moesten er dingen anders. De mensen op de logische plekken en gewoon veel meer kansen gaan creëren. We waren er zeker nog niet. Zo ging Rapid ook de tweede helft in en daardoor liepen we weg naar 5-2. Het eerste gat werd geslagen maar dit was nog onvoldoende want Sporting West krabbelde vaak terug, zo werd het 8-6. Gelukkig wel het gat kunnen behouden en daardoor ook de punten binnen. Een moeizame wedstrijd toch winnen is ook heel erg belangrijk. Volgende week mogen we aan de bak tegen de andere ploeg die nog alles gewonnen heeft. Dan gaan we zien hoe we er voorstaan. Sjoerd bedankt voor het meespelen! Eindstand 9-6 (Verslag coach Marnix)

OKV C2 – Rapid C1 8 – 6

DKV (IJ)/Aurora C3 Rapid C2 is verplaatst naar donderdag 10 maart om 18.15u

Rapid D1 – Atlantis D2 17 – 1

Rapid E1 mocht afgelopen zaterdag weer spelen tegen Aurora, we begonnen goed, het ging gelijk op tot aan de rust, toen bleek helaas dat we een beetje achter bleven en vermoeid waren. Aurora greep zijn kans en maakte een enorme voorsprong, die we helaas niet meer bij konden benen. De eindstand werd 14-4 (Verslag coach Bjorn)


inhaal ZAALCOMPETITIERONDE 19 FEBRUARI 2022

Fluks A1 – Rapid A1 is verplaatst naar maandag 28 maart om 21.00 uur


9e ZAALCOMPETITIERONDE 12 FEBRUARI 2022


Rapid 1 neemt maar 1 punt mee naar huis. Afgelopen zaterdag stond Apollo in Heerhugowaard op het programma. Zowel Apollo als wij wonnen de eerste wedstrijd in deze korte competitie. Zaak was dus vandaag om een goed resultaat neer te zetten waarmee we meteen een grote stap zouden maken. De start van de wedstrijd was wederom goed. We pakten direct een voorsprong en deze liep op tot 0-6. In deze periode scoorde Manon al 2x. Het was duidelijk dat Manon & Co er vandaag vol voor wilden gaan. Deed Apollo dan helemaal niets terug? Jawel, na 21 minuten spelen scoorden ze hun eerste doelpunt van deze wedstrijd, wat achteraf voor hun het begin was van een enorme inhaal race. Wij lieten in deze laatste 9 minuten tot aan de rust ons echt gek maken door hun publiek, het geschreeuw en het fysieke spel. Waar we in de eerste 20 minuten op elke positie rustig bleven en op de juiste momenten tot schot kwamen, verprutsten we nu diverse ballen en kreeg Apollo hoop. 6-7 was dan ook de ruststand. In de rust besproken dat we ons moeten herpakken en de juiste personen moeten uitspelen. De start van de tweede helft was een redelijke kopie van de eerste 20 minuten. Wij bepaalden wat er gebeurde in het veld en Apollo kon alleen maar op gepaste afstand volgen. Met nog 15 minuten te spelen stonden we op 8-12 en leek er niets aan de hand. Dan gebeurt het toch weer 6 minuten voor het einde. Apollo gaat er met z’n allen nog eens voor knokken en wij gaan, net zoals einde eerste helft, de verkeerde schoten nemen, verspelen een paar ballen en ineens staan we 2 minuten voor tijd voor het eerst achter 14-13. Martijn krijgt nog een strafworp en Manon (haar 5e voor vandaag) scoort in de laatste minuut de 14-15. Denk gezien de hele wedstrijd zou dit een meer dan verdiende overwinning zijn geweest, echter helaas duurt de wedstrijd nog 1 minuut langer. Op het moment dat wij de bal onderscheppen denk je toch die overwinning binnen te hebben….. helaas bij het opspelen naar de aanval zag de scheidsrechter het toch allemaal anders en floot voor tijdrekken. Apollo deed nog één schot en deze besliste de wedstrijd op 15-15. Toch redelijk teleurgesteld over de uitslag, niet over het vertoonde spel en inzet in de eerste 20 min van beide helften. Als we deze laatste minuten met iets meer slimheid uitspelen dan komt het allemaal wel goed. Helaas maar 1 punt vandaag. Aan de andere kant hebben we vandaag wederom laten zien veel beter te zijn in de zaal dan op ’t veld en dat een klein veld ons ook veel beter ligt 😊 We zijn nu vrij tot 5 Maart en mogen dan ZKC gaan bezoeken. Wissels bedankt voor het racen van jullie eigen wedstrijd naar die van ons en bedankt voor het invallen. Publiek bedankt en tot 5 Maart in Zaandam. Groetjes Richard

Rapid 2 moest het afgelopen zaterdag opnemen tegen KVA 4 ( finale nr 2 ), een voor ons onbekende tegenstander. Gevoelsmatig zou dit wel eens een team kunnen zijn met heel veel routine, en dat bleek ook zo te zijn. Na een prima gevoel te hebben overgehouden afgelopen week, stond ons een nieuwe klus te wachten. Eenmaal aangekomen in Amstelveen was de voorbereiding op de wedstrijd begonnen. Al met al werd het een bijzondere. Allereerst liep de vorige wedstrijd uit ( dat nog tot daaraan toe ) maar toen!! De korven en de palen moesten worden aangepast om een senioren wedstrijd te spelen! Maar dat werd een groot probleem, korven die niet goed staan, palen die defect zijn ? Alles wat je maar kan bedenken! Wat een amateuristische geheel. Uiteindelijk werd toch nog alles met kunst en vliegwerk opgezet ( ook nog dat KVA al ruim 20 min stond in te schieten! Daar wij totaal nog 0 wedstrijd voorbereiding hadden en bezig waren behalve met de wedstrijd, je kan zelf invullen hoe het dan is om zo te beginnen. Na 3 minuten inschieten moest de knop om . Vanaf het moment dat de scheidsrechter in gefloten had schoot KVA letterlijk en figuurlijk uit de startblokken. Binnen No Time keken we tegen een achterstand van 5-0 aan . Totaal niet scherp, concentratie ontbrak en ook nog eens een 5-0 achterstand op de klok. Hoe dan ook, moesten we uit een ander vaatje tappen en ons zelf weer in de wedstrijd spelen. Dat werd al lastig genoeg, een ploeg die anti korfbal speelde, die absoluut niet de intentie had om er een mooie wedstrijd van te maken, zone verdedigen en doelpunten maken konden ze . Heel langzaam kregen wij vat op hun spel en het oplossen ervan, we begonnen eindelijk weer te scoren maar KVA scoorde mee ! En dat resulteerde in een 7-3 ruststand. In de rust het een en ander besproken, ook al was de oplossing simpel, je moet het toch maar weer even doen. Een ieder was er van overtuigd om te laten zien wie de betere korfballende ploeg is, Tempo laag houden en versnellen waar nodig is en de goals maken. De zaken op orde stellen, was onze opdracht. Nadat het fluitsignaal voor de 2e helft had geklonken, pakten we ons eigen spel op en zetten KVA onder druk en begonnen hun zwakke plekken af te straffen . Heel langzaam liepen we in met de tussenstanden van 8-4 / 10-5 / 11-6 . Vanaf dit moment had Rapid KVA in de greep en werd de inhaalrace ingezet . Door de geboden kansen te verzilveren en verdedigend op slot te houden stond dik verdiend de 11-11 op het scorebord. Tot 13-13 hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Ondanks dat KVA er alles aan deed om Rapid uit hun opmars te halen, ( zelfs met spelers in te brengen om bewust onnodige overtredingen te veroorzaken op een speler van ons) . Bij deze stand nam Rapid het voortouw en liep weg naar 13-16, KVA probeerde van alles om toch nog op gelijke voet te komen maar dat kwam er niet meer van. Bij 15-16 eindigde hun opmars, en wisten wij de wedstrijd toch nog in winst om te zetten. Het klinkt gek: maar meer dan verdiend, het was zeker niet mooi , maar wel met een enorme inzet en geloof in eigen kunnen. Het is jammer dat dit soort ploegen het anti korfbal te weeg brengen. Een compliment naar de ploeg, een wedstrijd met heel veel gezichten ( nu de wedstrijd goed analyseren en ons voorbereiden op onze thuis wedstrijd). maar waar de beste gewonnen heeft. Nu even een korte rust periode en dan ons opmaken voor de 3e finale: ZKC 31 uit, waar we onze volgende 2 punten moeten ophalen. Publiek super bedankt. (Verslag coach John B)

Rapid 3 Wedstrijd 2 van onze missie was tegen onze andere Haarlemse club: Aurora 2. Op papier de makkelijkste tegenstander maar we moesten het ook niet onderschatten. Door helaas corona en vakantie was het weer een hele klus om het team compleet te krijgen en van reserves te voorzien. Gelukkig was Sanne bereid om vanuit én zelf spelen én reserve zitten bij 1, dit ook bij ons te doen, Klasse. Daarnaast speelde Manel op de plek van Winke, die helaas het virus onder haar leden heeft. Het eerste gedeelte van de wedstrijd lieten wij ons teveel mee gaan in het tempo wat Aurora speelde en lieten we vooral de mannen te makkelijk schieten. Dit resulteerde in een gelijk op gaande eerste helft met als ruststand 8-9. In de rust aangegeven dat we meer druk op het schot moesten geven en aanvallend beter en sterker in de rebound moesten gaan staan, waardoor we langere aanvallen konden gaan draaien. Na rust pakten we dit gelukkig meteen op en liepen we vrij snel uit naar 8-11. Via 9-11 konden we eigenlijk het verschil naar 4 schieten en zelfs 5 (9-14) Aurora kwam nog 1 keer terug tot 3 (11-14) Maar daarna was het verzet ook wel gebroken en liepen we uiteindelijk uit naar een eindstand van 12-19. Laten we zo zeggen dat we over 2 weken als we tegen onze echte concurrent moeten: Oosterkwartier, het wel wat beter moet. Nu lekker 2 weekenden niks en ons dan opmaken voor de 2 strijd met Oosterkwartier. Op naar de volgende uitdaging bij onze missie. Ik heb er zin in, hoop jullie ook. (Verslag coach Ronald)

Rapid 4 mocht ook eindelijk weer van start en wel tegen Argus 1, wat indertijd ook onze laatste wedstrijd was. Waar we nog een beetje rommelig waren met inschieten gingen we wel flitsend van start en samen met Argus gelijk op, we liepen zelfs iets uit naar 4-6. Maar toen kwam de rommeligheid weer terug en gingen we de rust in met een achterstand van 11-8. Klaar om weer doelpunten te maken, gingen we de tweede helft in en wisten het rap naar 12-12 te brengen. En vanaf toen wisten we de voorsprong te behouden en nog groter te maken. De eindstand is 14-18 geworden. Daniel, Marieke en Angelique bedankt voor het meespelen. 💚 En we hopen vooral dat Dieuwke er weer snel bovenop is nadat ze 2 ballen tegen het hoofd heeft gekregen en naar de dokter is gegaan. 💚 (Verslag Lieke)

Rapid 5 💚💚💚 voor onze invallers: Lieke en Arvid! Dank jullie wel! Geen wedstrijd in de voor ons vertrouwde hal, nee we moesten uitwijken naar de Spaarnehal. Erg? Nee hoor, ook prima voor deze keer. We zijn al blij met elke wedstrijd die gespeeld kan worden. Vandaag is de tegenstander Oranje Nassau 2. Wat kan ik van deze tegenstander zeggen, uhh….. ja ik ken ze, is het een goede ploeg? Ja best wel, vorige keer werd in elk geval verloren. Maar er waren toen wel bijzondere omstandigheden. Vandaag speelden wij eigenlijk gewoon een leuke wedstrijd, geen grote verschillen, gewoon een prima wedstrijd. In de tweede helft scoorden wij toch wat makkelijker, waardoor wij uiteindelijk de wedstrijd winnend konden afsluiten. Eindstand, uhhh dat moet ik even in de app kijken, moment, oja……13-8…. toch nog best een ruime overwinning. Onze eerst overwinning van dit zaalseizoen! Op naar meer! (Verslag Angelique)

Rapid A1 vs Des A1. Voor ons de eerste wedstrijd van de competitie. Na een rommelige en korte voorbereiding vanwege het uitlopen van de hockey op ons veld, konden wij beginnen. Duidelijk had Des minder last van het korte inschieten, zij gingen hard uit de startblokken en al snel keken wij tegen een 1-5 achterstand aan. Na 20 minuten te hebben gespeeld konden we terugkomen tot een stand van 6-8. Door het felle voorverdedigen werd het voor ons erg moeilijk om de aangeef te pakken. Hierdoor kwamen wij niet lekker in ons spelletje. Terwijl de tegenstanders rustig doorgingen met scoren vielen de ballen bij ons niet. Des was helaas een maatje te groot. Van onze kant had er zeker meer ingezeten en dat zullen wij dan ook moeten laten zien in de uitwedstrijd. Want uiteindelijk maar 6 doelpunten te scoren is gewoon te weinig. Eindstand 6-17 (Verslag coach Daniel)

Rapid B1 mocht vandaag naar de kaasstad Alkmaar om tegen DSO B1 te spelen. De eerste wedstrijd thuis werd deze tegenstander nog aan de zegekar gebonden. Deze keer moesten we het zonder onze ‘uitschuifarm’ Marijn doen, want die was ziek! De eerste twee aanvallen gingen goed maar de bal draaide steeds uit de korf! De tegenstanders waren groot van stuk. Zeker aan de dameskant en ze hadden heel goed op voorverdedigen getraind want de B1 kon geen vuist maken. Ook waren de tegenstanders steeds een stapje sneller en feller! De B1 liet zich het kaas van het brood eten en dat in Alkmaar? De ruststand was maar 2-0 achter. In de rust hoopten de coaches dat ze de B wakker hadden geschud zodat de 2e helft weer eens normaal gespeeld kon worden. Toch bleek de waarheid anders want ondanks enkele wissels in het team en heftige aanmoedigingen van de coaches kwam de B op een schaamtevolle 6-0 achter😰😰 Gelukkig werd die vervelende nul toch van het scorebord gewist met 2 doelpuntjes! Uiteindelijk dus verloren met 7-2 terwijl de nummer 1 positie in de poule behouden blijft! Toch is het zaak om met dit team oplossingen te gaan trainen om het felle voorverdedigen op te lossen anders gaan ze het nog erg moeilijk krijgen! Met de vlam in de pijp gauw weer naar Haarlem gescheurd om in een hoekje thuis te gaan schamen🤪 (Verslag coach John G)

Rapid C1 was VRIJ

Rapid C2 – Swift C2 Niet gespeeld

Rapid D1 speelde in de Spaarnehal de thuiswedstrijd tegen OKV. Met Carola als invalcoach werd er prima gestart. Zoals altijd bij 4korfball was het weer belangrijk om super scherp te starten. In een eerste minuutje kan je zo 2 doelpunten tegen hebben. Verder was de tip om de goede kansen te pakken en die af te maken. Dat lukte goed! Er werd gelijk hard gewerkt en het was snel duidelijk dat Rapid de betere ploeg was. Er werd scherp geschoten en er werden mooie doorloopballen aangegeven en gescoord. Toen het in de tweede helft duidelijk was dat de overwinning binnen was zijn we zelfs was langer rond de korf gaan spelen. Dat is voor 4korfballers best lastig, omdat de meeste kansen uit de uitbraak komen. De stand was 8-1 toen de scheids voor het laatst floot. Super gedaan, we doen vol mee om de tweede plaats in deze poule💪 (Verslag coach Ruben)

Rapid E1 was VRIJ


8e ZAALCOMPETITIERONDE 5 FEBRUARI 2022

Rapid 1: Hier doe je het dan allemaal voor. Eindelijk weer de sport beoefenen die we allen zo graag willen. Heerlijk korfballen en dan niet in een lege sporthal of trainen op 1.50 m. Nee, we mochten weer volle bak. Het publiek mocht weer aanwezig zijn en wat is dat dan heerlijk dat deze achter de ploeg gaan staan en zich laten horen als het ff moelijker gaat. Dit is echt een extra stimulans om door te gaan. Omdat we nou eenmaal al 2 jaar met corona bezig zijn, weten we dat dit virus ook de competitie zal beïnvloeden. Dan wel bij onze eigen teams, maar ook de tegenstanders zullen niet altijd gespaard blijven. Wij hadden bij het eerste deze week er al mee te maken. Fanny moest in quarantaine en Jeanne speelt op haar plek. Afgelopen zaterdag kwam titelkandidaat Nova uit Bilthoven op visite. We hebben 2 maanden geleden al tegen deze ploeg gespeeld en verloren met 15-11. Echter, nu een nieuwe verkorte competitie en dus telt de wedstrijd van 2 maanden geleden niet meer. Iedereen staat weer op 0 en we beginnen opnieuw. Van te voren maken we afspraken hoe we kans hebben tegen deze tegenstander en als je dan in de eerste 10 minuten zo scherp, fanatiek en doelgericht start, dan geeft dat hoop voor de resterende wedstrijd. Na 10 minuten stonden we dan ook op een terechte 6-1 voorsprong. Nova ging al mopperen op elkaar en op de scheidsrechter (we weten uit eigen ervaring dat je hier niet beter van gaat spelen 😉) Toch kwam Nova iets beter in hun spel, maar gevaarlijk werden ze nog niet. Van 7-3 naar een 10-6 ruststand. In de rust bespreken we dan hoe de volgende 30 minuten aangevlogen moeten worden. Helaas kwamen wij de eerste 10 minuten van de 2e helft niet op gang en scoorde Nova 3x op rij 10-9. Robin kwam er aanvallend in voor Roy. Roy kwam verdedigend weer terug. Van 12-10 kwam Nova terug naar 12-12 en dit is dan zo’n moment dat je alleen steun en hulp kan gebruiken om uit het dipje te komen. Door enerzijds het geschreeuw van het publiek en anderzijds het aanmoedigen van onze wissels pakte de ploeg het betere spel weer op en bewezen we dat de 12-12 het enige moment is geweest dat Nova er even aan mocht ruiken en meer niet. Van 12-12 naar 14-12 naar 16-14 en uiteindelijk een dik verdiende 18-14 overwinning. Wij hebben goed gespeeld, taken redelijk uitgevoerd, blijven knokken, uitstraling en plezier gemaakt. Met deze ingrediënten pak je punten en laten we hopen dat we dit ook volgende week weer met z’n allen kunnen opbrengen als we op bezoek gaan bij Apollo. Jeanne bedankt voor het meespelen. Publiek en wissels enorm bedankt. Tot volgende week! (Verslag coach Richard)

Rapid 2: Eindelijk, we mochten weer! Na een X aantal weken van onzekerheid van wel / niet op basis van 1.5 m of tot 17.00 uur, gingen de beperkingen snel overboord, en ineens begint de competitie binnen 2 weken. Met dit in ons achterhoofd hadden we 2 weken van voorbereiding, om de focus weer te leggen op competitie wedstrijden spelen. Geloof me, dit voelde vreemd, maar een periode met een uitdaging: een competitie van zes wedstrijden, zes finales, promotie en degradatie dicht bij elkaar. En je team wedstrijd klaar maken. Na de trainings avonden zo optimaal te benutten, moesten we er op zaterdagavond 05.02.22 om 18.25 staan. Eindelijk was het dan zover, een sporthal vol met publiek, wat een heerlijk gevoel weer, de gezonde spanning op de gezichten van de spelers die enorm gefocust waren, maar ook met de Corona besmettingen waar we al in de 1e wedstrijd mee te maken hadden ( Bram v E moesten we hierdoor door missen). Dit wetende stond de klok op 18.25 uur en de wedstrijd kon van start gaan. Het langverwachte fluitsignaal klonk en het eerste doelpunt was al snel een feit 1-0, Nova reageerde hier direct op en scoorde de 1-1 . Vanaf dat moment haperde de motor, voor elk doelpunt moest er hard gewerkt worden. Omdat we Nova kort hielden en niet in de wedstrijd lieten komen, konden wij werken aan de scherpte met betrekking tot de afwerking van de goals . De eerste 20 min was een gelijk opgaande strijd: het was stuivertje wisselen, we konden op dat moment niet weglopen van Nova, ondanks dat wij het betere van het spel hadden. Ook in deze periode moesten we van scheidsrechter wisselen, George bedankt voor het fluiten van de resterende wedstrijd. Met nog zo’n 10 min te spelen in de 1e helft, met een stand van 4-4 begon de motor soepeler te draaien en konden we een gaatje slaan van 2 punten. Dat resulteerde in een ruststand van 7-5. In de rust de nadruk leggen op de de laatste tien minuten van de eerste helft waar het begon te kloppen, de acties en de goals. Nú doorpakken en direct afstand nemen van Nova. Met deze opdrachten het veld weer in . Na het klinken van het fluitsignaal van de 2e helft was het direct raak, en binnen No time stond Nova op een 11-6 achterstand. De motor van Rapid draaide op volle toeren, Nova werd totaal overdonderd en had hier geen antwoord op. Gezien de standen 14-7 / 18-7, bij deze stand schakelde Rapid nog 1x bij en liep verder weg naar 22-9. Nadat Nova dit alles heeft moeten incasseren, scoorden ze nog 2x waardoor de eindstand 22-11 werd. Wat een super goed begin van deze competitie, een wedstrijd met punten tot verbeteringen, maar als coach super trots op je ploeg. Nu even van genieten en dinsdag de focus op KVA, want 1 zwaluw maakt nog geen zomer dus werk aan de winkel😉. As zaterdag waar de volgende finale ons wacht. Reserves, George Lamers en uiteraard het publiek super bedankt. Op naar de volgende 2 punten die we gaan halen bij KVA . (Verslag coach John B)

Rapid 3: Na in december nog niet voor het echie te hebben gespeeld tegen de buren, mocht het 3de dat vandaag wel. De éérste wedstrijd van deze korte competitie opzet was dus weer tegen onze buren Haarlem 3. In december werd het nog een spannende wedstrijd met een gelijk spel als eind uitslag, hier was vandaag geen sprake van. In het voorbereidende praatje nog even de heer benoemd die er in december nog 8 in gooide en aan Daniel was de taak om dit deze keer niet te laten gebeuren. Hier slaagde hij met vlag en wimpel in, want die heer ging er deze wedstrijd met 0 af. Klasse dus van Daniel en van het hele vak. We begonnen de wedstrijd heel scherp: via Bas stonden we snel op 2-0. Daniel maakte 3-0 en via een tegen goal van Haarlem en 2 fijne goals van Jasper en Claudia was het verschil snel gemaakt. Ook het 2de gedeelte van de eerste helft bleven we lekker scoren en hadden wij het verdedigend goed voor elkaar. Ruststand 10-4. In de rust aangegeven dat we goed in de wedstrijd zaten en als we verdedigend het zo onder controle bleven houden en lekker mee zouden blijven scoren, we deze pot binnen konden halen. Nou dat verdedigen deden we prima, alleen zat er na rust ook wat zand in onze aanvals motor. Kevin, Jasper, Claudia en Kevin zorgde voor de doelpunten na rust en daar tegenover zette Haarlem nog 2 goals. Eindstand dus 14-6. Mijn dank gaan uit naar de wissels die bereid waren er op tijd te zijn en het publiek die ook al bij onze wedstrijd al aanwezig waren. Volgende uit bij Aurora, weer helaas zonder Jeanne en Tiana die dan lekker op vakantie zijn. Maar met de overgebleven spelers gaan we de volgende stap zetten in onze missie. Ik heb er zin in. 😃 (Verslag coach Ronald)

Rapid 4 – Helios 4: niet gespeeld

Rapid 5: Op de dag dat Irene Schouten Olympisch goud wint op de 3.000 meter, spelen wij de wedstrijd tegen Badhoevedorp 2. Wat kan ik zeggen over dit team? Nou ze zijn vooral piepjong en bewegen flink. Of dat bewegen altijd op het juiste moment of op de juiste plek is, hmmm misschien niet. Daar valt zeker nog winst te behalen. Einde analyse vooraf, op naar de wedstrijd! We staan er als team, misschien net iets ouder, minder atletisch maar wel als team! En daar win je ook wedstrijden mee. De eerste minuten gaan gelijk op en we zijn blij met elk punt dat we maken. Het gaat lekker en zo gaan we met een kleine achterstand de rust in, maar daar kunnen we zeker nog wat aan doen. De tweede helft, wat doet de tegenstander nou? Moet dat? Het scoren gaat ze ineens een stuk makkelijker af, dat was niet de bedoeling. Langzaam lopen ze uit en voor dat ik erg in heb, staan we flink achter. Wij maken deze wedstrijd 11 punten, de tegenstanders maakt het dubbele aantal punten. Tja dan verlies je de wedstrijd. Ondanks de dikke nederlaag was het eigenlijk wel een leuke wedstrijd. En laten we daar maar bij houden. (Verslag Angelique)

Dunas A1 – Rapid A1: niet gespeeld

Rapid B1 – Apollo B1 12 – 7

Badhoevedorp C1 – Rapid C1: niet gespeeld

Triaz C1 – Rapid C2 10 – 5

Rapid D1 mocht richting Swift uit Amsterdam om eindelijk weer eens te korfballen. De thuiswedstrijd tegen Swift was de eerste wedstrijd van het zaalseizoen (dat lijkt heel lang geleden) en die werd knap in de laatste minuut gewonnen!! Voor allebei de ploegen was het duidelijk weer wennen. Daardoor werd er voornamelijk veel door elkaar heen gerend. Het begin was wel voor ons. Er werd goed gewerkt en we wisten al snel twee keer te scoren. Helaas vond de tegenstander daarna wat sneller de looplijnen terug. Dat leverde beter spel, meer kansen en uiteindelijk ook meer doelpunten op. Rapid kreeg ook wel kansen, maar de scheids floot af bij een stand van 9-3. Dat was een onnodig grote uitslag. Komende week lekker trainen en dan volgende week tegen OKV een nieuwe kans! (Verslag coach Ruben)

Rapid E1 heeft afgelopen zaterdag weer lekker mogen ballen tegen DKV Victoria in Diemen. Ze hadden er zin in, we gingen gelijk goed van start en waren lekker aan het spelen. We gingen de rust in met 1-4 voorsprong. Daan had er na de rust helemaal zin in en scoorde er wel 5 achter elkaar, samen met 1 cadeautje voor de tegenstander met een eigen doelpunt. Ook Jace was lekker bezig: die heeft zijn eerste doelpunt gescoord! Met een heerlijke wedstrijd achter de rug en een monster score van 3-10 konden we tevreden naar huis. (Verslag coach Bjorn)


7e ZAALCOMPETITIERONDE 29 JANUARI 2022

Rapid 4 – Sporting Andijk / Ados 4: niet gespeeld

Rapid 5 – Vlug & Vaardig / KCN 3 9 – 9

Rapid B1 – Blauw-Wit B1: niet gespeeld

Rapid D1 – SDO D1: niet gespeeld

Rapid E1 – Haarlem E1; niet gespeeld


4e ZAALCOMPETITIERONDE 18 DECEMBER 2021

VZOD 1 – Rapid 1: 12 – 23 (vriendschappelijk)

Rapid 2 is gaan trainen

Rapid 3 – Oosterkwartier 2 20 – 17 (vriendschappelijk)

Rapid 4 speelde in de Kennemer de laatste wedstrijd van 2021 en voor de aangekondigde lockdown. Iedereen ging met goede zin de wedstrijd in. Al snel werd het 0-1 op het scorebord. Niet erg, want Ruben maakte de score gelijk met 1-1. HBC volgde hun eigen spel en liepen daardoor uit naar 1-4. Rapid vocht zichzelf terug naar een gelijke stand van 4-4.  De scores liepen gelijk op en zo gingen wij de rust in met 6-6. Yanno kwam er in voor Jochem en Winke kwam er in voor Nancy. Voor het eerst deze wedstrijd kwam Rapid voor te staan met 7-6 door Arvid. Helaas duurde dit niet lang of het was alweer een gelijke stand geworden. Inmiddels stond het 8-8. Hierna liep HBC uit tot 9-13 en sloot Maaike de wedstrijd af met 10-13. Helaas verloren, maar we gaan het nieuwe jaar in met nieuwe kansen! (Verslag Nancy)

Rapid 5 – DKV / Aurora 5 14 – 14

Fiks A1 – Rapid A1 17 – 13

Rapid B1 – Ados B1: Uitgesteld ivm tijdstip na 17u.
KZ | Thermo4U C3 – Rapid C1 3 – 10
Rapid C2 – Triaz C1 7 – 17

Rapid D1 was VRIJ

Rapid E1 mocht, na een vrij weekend vorige week, voor hun laatste wedstrijd van 2021 naar EKVA. Met de nieuwe leden Jace (die twee weken geleden al voor het eerst meegespeeld heeft) en Jeffrey speelden zij in Almere een superspannende wedstrijd! Met twee strafworpen van Nikki kwamen we 2x op voorsprong. Elke keer wist ook EKVA te scoren maar wij wel steeds als eerste! Tot de laatste doelpunten… EKVA kwam op een 5-4 voorsprong en wat waren we blij met de gelijkmaker in de laatste minuut! Maar helaas… Direct na het uitnemen van de bal lukte het EKVA nog om de winnende 6-5 te maken. Dat doet niets af aan de knappe wedstrijd die we gezien hebben! Er is hard gewerkt, goed verdedigd en zelfs dingen die we een paar weken geleden getraind hebben zagen we nog terug!
Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en hopen dat we in het nieuwe jaar snel weer mogen korfballen! (Verslag coach Carola)

Rapid Kangoeroes, zaterdag 10-11u:

 


3e ZAALCOMPETITIERONDE 11 DECEMBER 2021

Rapid 1 – ZKC ’31 1: 15 – 14 (vriendschappelijk) 
Rapid 2 – ZKC ’31 2: 13 – 14 (vriendschappelijk)
Roda 3 – Rapid 3: 12 – 16 (vriendschappelijk)

Rapid 4 VRIJ

Rapid 5 VRIJ

Rapid A1 ging trainen

Rapid B1 speelde deze middag tegen Sporting West. Na dat met moeite er genoeg auto’s waren (daarom helaas pas laat live stream, want John, onze videoman moest eerst Btjes rijden…) konden we richting Amsterdam. Rapid moest waken voor het begin daar we vorige week niet scherp startten. Dat was dit keer wel anders. Rapid was direct fel en kwam snel met 0-2 voor. En zo liep het weg naar een 2-6 voorsprong. In deze helft werden er goede kansen neer gezet en scherp verdedigd. In de tweede helft was daar weinig van over. Rapid werd slordiger. Gaf veel kansen weg en maakte zelf de kansen niet meer af. Hierdoor werd het 4-7. Kortom: wel de voorsprong behouden, maar erg minimaal. Toen werd gelukkig uit een kort kansje de bevrijdende 4-8 gemaakt, wat genoeg was voor de overwinning. Invallers: Sjoerd en Fenne dank voor het invallen. Volgende week geen wedstrijd, want we spelen te laat, dus gaan we lekker trainen. Tot de volgende wedstrijd! (Verslag coach Marnix)


Rapid C1 – OKV C2 10 – 3

Atlantis D2 – Rapid D1 2 – 16

Rapid E1 – Aurora E1: Deze wedstrijd is uitgesteld, want Aurora speelt tot nader order helemaal niet. 


2e ZAALCOMPETITIERONDE 4 DECEMBER 2021

Rapid 3 – Haarlem 3: 14 – 14 (vriendschappelijk)

Rapid 4 Tijd voor wedstrijd 2 deze zaalcompetitie. Argus had de vorige wedstrijd gelijkspel gespeeld dus we waren benieuwd hoe zwaar het zo worden. We misten 2 heren, maar gelukkig hadden we Bjorn, Daniel en Carola die mee wilden spelen. Al snel merkten we dat het niet zo soepeltjes ging als vorige week en Argus wist net als wij in de eerste helft 6 doelpunten te maken. In de 2e helft kwam Carola erin, zodat er wat meer afwisseling kwam. De tweede helft wisten we het grootste gedeelte van de tijd wel 2 doelpunten voor te blijven. Ook Daniel werd nog even ingezet voor de nodige versterking. In de laatste minuten werd het toch nog spannend toen Argus 12-11 maakte. Gelukkig wisten we het dicht te houden en de punten in Haarlem te houden. Bjorn, Daniël en Carola bedankt voor het meespelen! (Verslag Lieke)

Rapid 5 Deze week was lang onzeker, wordt er gespeeld? Uiteindelijk is hier het antwoord. Wij spelen! Vorig week nipt verloren, dat betekent dat we deze week toch wel erg gebrand zijn om te winnen. We spelen in Amsterdam, Oranje Nassau 2 staat op het programma. Twee dames lopen de kleedkamer binnen, ik herken ze, het zijn onze tegenstanders. Maar! Er is geen wedstrijd? Nou voor ons wel! Nee, we hebben het afgezegd. Niet? Wel? Kortom de verwarring is compleet. Uiteindelijk wordt er toch gespeeld. Zoals iemand van ons het mooi verwoordde: “de groene was” tegen “de bonte was”. Oftewel ons vijfde tegen een mix van Oranje Nassau 1, 2 en b. Een onderling partijtje? Nee, gewoon de officiële wedstrijd, prima dan! Er zitten een aantal sterke spelers tussen, maar dat is te verwachten gezien de mix van spelers. En daarbij moet je zeker niet de spelers van de B vergeten. De wedstrijd is vriendelijk, beide teams vinden het leuk om een wedstrijd te spelen. Het gaat in eerste instantie gelijk op, 5-5, 6-6 en misschien wel 7-7. Dat laatste weet ik eerlijk gezegd niet zeker. Wat ik wel weet is dat de tegenstander uiteindelijk toch wel wat sterker blijkt en wint. Eindstand 15-10. (Verslag Angelique)

Rapid B1 – DSO B1 11 – 7
Rapid C1 – Badhoevedorp C1 7 – 5
Rapid C2 – Ados C1 9 – 9
OKV D2 – Rapid D1 6 – 5


1e ZAALCOMPETITIERONDE 27 NOVEMBER 2021

Rapid 1 de zaal in. De voorbereiding voor deze zaal competitie is niet geheel verlopen zoals we van te voren bedacht hadden. Al onze oefenwedstrijden zijn uitgevallen door Corona. Een trainingsweekend zonder wedstrijden…. wat gaan we doen???🍻🍻 Gelukkig zitten er in de selectie een paar dames die het allemaal wel regelen zoals: een escaperoom en een silent disco… en stil dat het was 🤐🥴. Top geregeld dames, was allemaal erg leuk en gezellig. Toch deze week nog een oefenwedstrijd tegen onze buren en dan afgelopen zaterdag vol vertrouwen naar Nova. Een ploeg die erg scherp begon: 3 aanvallen van Nova en 3 doelpunten. Wij begonnen wat slordig met verkeerde keuzes en kwamen na de 3-0 beetje bij beetje van de schrik vrij en konden er ook 1 inprikken 3-1. Hierna ging de bal veelvuldig heen en weer zonder doelpunten. Het blijkt dat de doelpunten aan beide kanten duur gaan worden. Na 22 minuten spelen stonden we weer op dezelfde hoogte: 5-5 en daarna 6-6. Vlak voor rust neemt Nova toch weer de leiding. Met een 7-6 ruststand is er nog van alles mogelijk. Als wij de kansen die we krijgen afmaken, dan zou de stand er heel anders uit zien. In de 2e helft zie je dat we hier en daar toch te kort komen en de krachten weg vloeien. De rebounds worden niet veel meer gewonnen en onze schoten zijn op een gegeven moment te kort. Denk dat we een heel groot deel van de wedstrijd geknokt hebben voor wat we waard waren, maar moesten uiteindelijk toch voor Nova buigen. Het is even niet anders. Normaal zou je zeggen dat we a.s. week weer hard gaan trainen, maar nu hebben we geen idee hoe het verder gaat. Was dit het en moeten we weer wachten tot het veld? Of kunnen we in het nieuwe jaar weer deze zaalcompetitie oppakken. We zullen moeten afwachten en tot die tijd: blijf je aan de regels houden en blijf gezond! (Verslag coach Richard)

Rapid 2 begon de zaalcompetitie met een uitwedstrijd tegen Nova. Met een goed 1e deel van de veld competitie in ons achterhoofd, begon de voorbereiding! Maar die verliep helaas niet over roosjes, maar wederom met COVID, zoals Richard al in zijn verslag had vermeld. Toch met kunst en vliegwerk nog oefenwedstrijden kunnen inplannen om zaal ritme op te doen. Afgelopen week werd er op dinsdag een redelijke wedstrijd op de mat gelegd en afgelopen donderdag met een goed gevoel de training afgesloten. We moesten er klaar voor zijn om bij Nova met 2 punten terug naar Haarlem af te reizen. Aangekomen in De Bilt, was aan de gezichten van de spelers te zien dat ze stonden te trappelen om de confrontatie aan te gaan. Om 14.30 was het dan zover, toen klonk het signaal van de start van de zaalcompetitie. In het begin van de wedstrijd was het duidelijk zoeken voor beide ploegen, dat resulteerde dat er na 9 min spelen pas het 1e doelpunt viel 0-1, ook Nova wist daarna direct de korf te vinden. Rapid nam vanaf minuut 10 het heft in handen met de standen 1-3 / 2-4. We lieten Nova de achtervolging inzetten en konden daarbij prima mee scoren, met de stand van 4-8 wisten we een constante voorsprong te behouden van 4 punten! Met op dat moment een prima veld bezetting, collectief werd er om elk punt gestreden. Dat resulteerde in een ruststand van 5-9. In de rust besproken om dit vast te houden ondanks dat er in een super hoog tempo werd gespeeld. Met 4 punten voor staan in de zaal kan je niet op je lauweren rusten. Scherp starten en zorgen dat je mee scoort. De matig fluitende scheidsrechter floot in voor de 2e helft. Nova schoot uit de startblokken en wist met 2 aanvallen direct na rust terug te komen in de wedstrijd, Rapid was direct gewaarschuwd en maakte direct weer het verschil naar 3. Nova verhoogde nog 1x het tempo en kwam weer terug op 9-11, op dit moment schakelde Rapid 2 versnellingen bij en liep overtuigend weg van Nova naar 12-16. Er werd met het koppie gekorfbald, goed verzorgd spel en de kansen verzilveren en je zelf belonen. In deze fase van de wedstrijd was Rapid heer en meester en liet Nova spartelen en liep weg naar 13-19. Met nog een kleine 5 minuten te spelen schakelde Rapid een tandje terug en daardoor kon Nova nog 2x de korf vinden, uiteindelijk stond er een eindstand van 15-19 op het scorebord. Een prima start van de zaal competitie, maar nu het vervolg! In een goede flow, maar: … Hoe? wat? of wanneer? We zullen het snel genoeg gaan horen. Maar de start is goed en super tevreden met het vertoonde spel, geeft vertrouwen in de toekomst. Een collectieve overwinning, reserves weer super bedankt 🙏 je ziet dat we elkaar meer dan nodig hebben. Publiek thuis 🏠 super bedankt. Heb begrepen dat de wedstrijden goed gezien zijn. Stay Safe en houdt de regels in acht. (Verslag coach John B)

Rapid 3 was VRIJ!

Rapid 4 speelde de eerste zaalwedstrijd tegen Helios 4 in Limmen. Na het veldkampioenschap hebben we nu als doel om ook het zaalkampioenschap binnen te slepen. We kwamen al redelijk snel op voorsprong. De doelpunten waren afwisselend met korte kansjes en afstandsschoten. De ruststand was 2-9, dus met een goed gevoel gingen we de 2e helft in. Ook in deze helft wisten we er weer precies 9 te scoren en werd het verschil steeds groter. Toen het eindsignaal klonk stonden de cijfers 6-18 op het scoreboard. Op naar de volgende wedstrijd, dan spelen we tegen Argus.

Rapid 5: De coach van Sporting Badhoevedorp 2 zegt: “De tegenstander is misschien wel oud, maar spelen waarschijnlijk wel slim. Dus pas op!” Ik kan het niet laten en zeg: “Jullie coach heeft gelijk.” We wisselen wat lachende blikken uit en ik ga door met de voorbereiding. We spelen vandaag dus tegen Sporting Badhoevedorp 2. Wat een jong team en met het zwart-gele tenue zien ze er sterk uit. Op de inloopshirts staan bijnamen, we lachen er wat om en bedenken wat onze bijnamen zouden zijn. We concluderen dat er geen bijnamen op onze shirts komen. De wedstrijd start en al snel kom ik erachter dat de tegenstander dol is op bewegen. Ze zitten er strak op en het kan wel eens een moeilijke wedstrijd worden. Wat ik nu nog niet weet, wat ik later wel weet is, dat de tegenstander meer kansen heeft, maar wij scoren makkelijker. Het gaat gelijk op, waar wij het initiatief nemen. So far, so good! De wedstrijd vordert. Het blijft gelijk op gaan. Het wordt een spannende laatste minuut. Stand 13-13. Voordat ik de eindstand ga vertellen, eerst even dit: Zijn wij slimmer dan onze tegenstander? Misschien, maar misschien ook niet. Livestreamkijkers: hebben jullie het antwoord? Wat ik wel kan concluderen dat we het gewoon goed gedaan hebben, ondanks dat we uiteindelijk in de allerlaatste minuut toch nog een tegendoelpunt moesten incasseren. Eindstand 13-14. (Verslag Angelique)

Rapid A1 begon het zaalseizoen tegen Dunas A1 uit Den Haag, een fusieclub ontstaan van Futura en Dubbel Zes (voor iedereen die nog niet eerder van Dunas gehoord heeft). Met de nieuwe regels was het een apart gevoel, met 2 teams zonder verdere toeschouwers in de grote hal van de Kennemer. Gelukkig speelden we bij de kantine dus de rijouders van Dunas konden vanachter het glas toch de wedstrijd volgen en in de zaal werd er druk aan de streaming gewerkt, wat op een gegeven moment gelukt is, zodat de mensen thuis het spannende slot hebben meegekregen. Dank daarvoor, Esther en John. Nu naar de wedstrijd. Het begon wat rommelig, met iemand die in quarantaine moest, waardoor in allerijl Marijn opgetrommeld werd en Sam de 1e helft in de basis begon. Dunas nam een kleine voorsprong, maar de A1 haakte goed aan en beperkte het gat tot 2 doelpunten wat een 4-6 ruststand opleverde. Sam mocht in de 2e helft uitrusten en Marijn werd als verse kracht ingezet, ze moesten tenslotte ook nog met hun eigen team spelen. In de rust vooral benadrukt dat de 2e helft nu net zo goed en met net zoveel energie gespeeld moest worden als de 1e (zie de wedstrijdverslagen van het veld over het 2e helft syndroom van de A1). Na rust bleef het lange tijd Dunas die de voorsprong bleef vasthouden en verdedigen, maar de voorsprong werd niet verder uitgebouwd en de A1 bleef aanhaken en bleef de energie erin stoppen om een mooi resultaat te halen. Pal voor tijd werden ze beloond voor het niet opgeven, door de 9-9 te scoren met een mooi afstandschot. Een laatste minuut volgde nog met wat hachelijke momenten, maar Dunas wist niet meer te scoren en zo werd er door Rapid een punt gehaald, die voelde als een overwinning. Dank gaat uit naar Floor, Sam en Marijn voor het meedoen en reserve zitten. Hoe de rest van de zaalcompetitie ook gaat lopen weet ik niet, maar we zijn in de 1e wedstrijd al verlost van de 0 punten, mede dankzij onze inzet en doorzettingsvermogen, iets om als team trots op te zijn. (Verslag coach Walter)

Apollo B1 – Rapid B1 8 – 17
Rapid C1 – ZKC ’31 C1 2 – 8
DKV / Aurora C3 – Rapid C2 5 – 5
Rapid D1 speelde pas later in de middag de thuiswedstrijd tegen Swift. Bij de senioren was dit altijd een vervelende tegenstander met gezeur rond de wedstrijden, maar de jeugd teams uit Amsterdam waar we de laatste tijd tegen spelen zijn juist heel erg positief. Vandaag werd het dan ook een leuke wedstrijd. De tegenstander liet de bal wat gemakkelijker gaan dan wij. Ze hadden duidelijk al ervaring als achttal en speelden mooi rond. Daar kwamen goede kansen uit. Rapid weet echter steeds beter dat snel uitbreken na onderscheppen goede kansen oplevert. Daardoor bleven we lekker mee scoren en bereikten we de rust met een 3-3 stand. Na rust pakte Swift steeds de voorsprong maar wisten wij toch steeds gelijk te maken. Het werd echt een hele spannende wedstrijd die op een voor beide ploegen verdiend gelijkspel leek af te gaan. Maar dat werd het niet, want in de laatste minuut schoten wij de winnende erin. Wat een feest en wat een beloning voor het harde werken!! Eindstand 6-5🎉 (Verslag coach Ruben)

Rapid E1 mocht afgelopen zaterdag tegen DKV Victoria. We gingen goed van start en begonnen gelijk scherp. We namen de leiding maar DKV Victoria bleef niet achter en scoorde mee. Uiteindelijk de overwinning binnen kunnen slepen met als eindstand 7-4. (Verslag coach Bjorn)8e en laatste VELDCOMPETITIERONDE NAJAAR 30 OKTOBER 2021

alle overige teams zijn uitgespeeld en starten weer op 27 november in de zaal!

Rapid 1 speelde afgelopen zaterdag in Bleiswijk de beste wedstrijd van het seizoen, maar helaas zonder punten terug naar Haarlem. Voor de wedstrijd hadden we er zin in, de spirit was goed en we wilden laten zien dat wij op een plek staan waar we niet horen. In de regen startte de wedstrijd om half 4. Vanaf het begin namen wij het voortouw. Weidevogels kon steeds op 2 punten bijblijven. Eigenlijk hadden wij grote delen van de eerste helft het betere van het spel. Van 1-3 naar 3-5, 5-7 maar verder dan 2 punten konden we niet weglopen. Helaas moesten we vlak voor rust toch buigen en gingen we de kleedkamer in met een 10-9 achterstand. Dan is het weer opladen en scherp die tweede helft in. Je weet dat Weidevogels een stapje of 3 meer moet gaan doen en dan moeten we kunnen volgen. Weidevogels kreeg een gaatje van 4 doelpunten en wij probeerden weer aan te haken, dit lukte tot 2 punten. Echter dichterbij dan 2 kwamen we niet. We hebben nog geprobeerd met diverse spelers van 2 iets te creëren maar helaas, Weidevogels was dan toch een maatje te groot. Ze staan ook niet voor niets op de 2e plaats. Uiteindelijk eindigen we de wedstrijd op 23-19. Een wedstrijd waarin we allemaal geknokt hebben, wilden winnen en waar de koppies omhoog bleven. Als we dit ook door kunnen te trekken naar de zaal, dan gaan we een leuk zaalseizoen tegemoet.
Jeanne bedankt voor het invallen. Emma leuk dat je er weer bij was. Wissels en publiek enorm bedankt met jullie steun en tot in de zaal. (Verslag coach Richard)

Rapid 2 Op 30.10.21 was het weekend van de returns, en voor Rapid 2 stond de uitwedstrijd tegen Weidevogels op het programma. Een wedstrijd tegen de no 2 uit de poule, tegelijkertijd was Weidevogels gebrand op revanche over de eerder verloren wedstrijd. Voor Rapid was dit een uitgelezen kans om Weidevogels op 5 punten te zetten. Op papier moest dit een mooie wedstrijd worden, en ik verklap het: het werd een THRILLER van minuut 1 tot minuut 6. De week naar de wedstrijd toe Weidevogels goed besproken om de sterkte van deze ploeg lam te leggen. Aangekomen in Bleiswijk begon de spanning langzaam op te lopen, het was nog een klein uurtje om je voor te bereiden. Het was 13.55 uur en de goed fluitende scheidsrechter gaf het signaal dat de wedstrijd kon beginnen. Weidevogels nam het heft in handen en opende de score, Rapid had er direct antwoord op, en maakte de gelijkmaker. Het was in het begin een opgaande strijd, ploegen die gelijkwaardig waren aan elkaar, tot 4-4 was het stuivertje wisselen. Vanaf dat moment nam Rapid het heft in handen en schakelde bij naar de volgende versnelling, hierdoor konden we langzaam weg lopen naar 5-9. In deze periode was Rapid heer en meester: hoge druk in de verdediging en de scherpte in de aanval. Weidevogels herpakte zich, kwam weer langzaam in hun spel en kwam punt voor punt dichterbij. Bij de stand van 8-10 floot de scheidsrechter voor het rust signaal. Wat is het heerlijk voor een coach om in de rust te vertellen dat je ploeg op hoog niveau presteert, de opdracht was dan ook duidelijk!! Het zelfde niveau halen. Het 1e kwartier van de 2e helft gaf hetzelfde spelbeeld: Rapid scoorde mee en verdedigend zat het meer dan goed op slot. Tot de stand van 12-15 in het voordeel van Rapid, toen brak de wederopstanding van Weidevogels aan. Weidevogels kwam op een rap tempo langszij ondanks dat wij goed onze taken bleven uit voeren. Weidevogels begon met scherp te schieten en bijna alles wat ze loslieten was een doelpunt, en voordat we er erg in hadden stond de 15-15 op het bord. Met nog een kleine 6 minuten te spelen moest Rapid de opmars proberen te stoppen. Weidevogels nam op dat moment de leiding in de wedstrijd 16-15, maar Rapid rechtte zijn rug. Het zal toch niet gebeuren? De 16-16 volgde snel, het aanbreken van de laatste 2 minuten was zenuwslopend. Weidevogels pakte weer de voorsprong 17-16, Rapid had hier direct antwoord op en zette de 17-17 op het scorebord. Bij deze stand vond de scheidsrechter het genoeg en floot voor het einde. Was je hier blij mee? Jazeker, meer dan dat!! Had er meer in gezeten? Misschien wel? Maar in mijn ogen juiste uitslag. Als coach mag je trots zijn op je ploeg, die een wedstrijd hebben laten laten op hoog niveau. Dus al met al een super goede prestatie. We kunnen terugkijken op een prima eerste helft en de 1e wedstrijd van de returns van de competitie waar je op de 1e plek staat met 2 punten voorsprong op de nu no 2 Twist. Die we direct mogen ontvangen bij de hervatting van de 2e helft veld. Nu lekker de zaal in, waar ons een nieuwe uitdaging staat te wachten. Publiek super bedankt 🙏 dat jullie deze trip weer hebben willen maken!! Zo belangrijk!! (Verslag coach John B)

Rapid 3: Afgelopen zaterdag was het ook voor het 3de de eerste terug wedstrijd. Dit ging tegen het nog puntloze KCD in Doorn. De wedstrijd thuis hadden wij ruim van ze gewonnen, maar er zitten wel 2 heren in die best aardig kunnen korfballen. Bas op de ene spits en Kevin op de andere. Het andere vak moest ervoor zorgen dat deze 2 mannen niet veel tot scoren zouden komen. De éérste helft verliep geheel gelijk op, waarbij wij de tegenstander behoorlijk in leven lieten, doordat wij niet onze normale niveau haalden. Er werd in het eerste gedeelte om en om gescoord en daarna nam KCD zelfs brutaal de leiding met 6-3. Time-out toen genomen om even de scherpte erin te krijgen. Dit gebeurde gelukkig en via 2x Bas, Daniël en Kevin gingen we rusten met een 6-7 voorsprong. De 2de helft startten we beter. En pakten meteen het gat van 2. Maar KCD verkocht hun huid duur en bleef aanhaken. Tot 10-11 bleef het gat steeds maar 1, maar nadat we er 10-13 van maakten, was het verzet van KCD gebroken en konden we toch nog uitlopen naar een schappelijke eindstand van 10-16. Niet onze beste wedstrijd van het seizoen maar wel zoals van te voren verwacht, de punten gepakt. Nu lekker een weekje vrij en daarna gaan we fijn de zaal in. Ook hier ligt weer een mooie uitdaging. Ik heb zin in de zaal, hopelijk tot snel daar. (Verslag coach Ronald)

Rapid A1: De 2e helft, dat is toch wel het thema bij de wedstrijden van de A1 afgelopen week. Dinsdagavond begon met de wedstrijd tegen Blauw Wit. Een team dat nog geen punt had gehaald, dus Rapid rook zijn kans. De eerste helft met wind mee begon erg voortvarend en sloten we met een 6-1 voorsprong af. De 2e helft met de wind tegen was toch een stuk lastiger. Bij Blauw Wit vielen er plots wat schoten in en bij Rapid stonden we kansen te missen. Gelukkig lieten we het gat niet kleiner worden dan 2 punten en konden we met een 9-7 overwinning de 2 punten pakken. Zaterdag was een nogal natte bedoeling tegen KVA. Ook nu ging de 1e helft prima, waarin we zelfs even een voorsprong wisten te pakken en uiteindelijk met 7-7 gingen rusten. De 2e helft nam de regen toe en nam ons spel af. Gevolg was dat KVA weg liep en dat we tegen een onnodig grote nederlaag liepen van 16-10. Aan de ene kant was er dus het tevreden gevoel over de uitstekende 1e helften. We zullen echter nog flink aan de 2e helft moeten gaan werken, iets waar we in het zaalseizoen verder mee gaan. (Verslag coach Walter)

Rapid C2 – Triaz C1: 6 – 11

 


inhaal VELDCOMPETITIERONDE 26 en 28 OKTOBER 2021

Rapid A1 – Blauw-Wit A1 9 – 7

Rapid 3 moest vorige woensdag de uitgestelde wedstrijd tegen Huizen 2 inhalen. Niet ideaal zo op een doordeweekse avond en het was ook te merken aan de voorbereiding. Bij het inschieten al niet scherp en dat namen we mee de eerste helft in. We kwamen met 1-5 achter en liepen te weinig met onze tegenstander mee, waardoor we heel veel 1 schots aanvallen draaiden. Nog voor rust een time-out genomen om de scherpte er weer in te krijgen. Helaas was dit niet voldoende en bleef Huizen ons op 4 verschil houden. Jeanne en Bas erin voor Tom en Tiana en dit gaf dat vak wat meer snelheid en loopvermogen. Voor rust konden we het gat iets dichter maken naar een ruststand van 4-7. Na rust maakten we een betere indruk en via de 5-7 van Jeanne werd het nog wel 5-8, maar daarna konden we het gat dichtmaken tot 8-8. We liepen zelfs uit naar een 10-8 voorsprong. Helaas konden we dit niet volhouden en kon Huizen weer via 2 goals weer gelijk maken. 10-10, Via Claudia 11-10 en door een strafworp tegen werd de eindstand van 11-11 bereikt. We hebben hard moeten knokken voor dit ene punt. (Verslag coach Ronald)


7e VELDCOMPETITIERONDE 23 OKTOBER 2021

Rapid 1: Afgelopen zaterdag kwam ODO uit Maassluis naar Haarlem. Een ploeg die 2 punten voor ons stond, dus vandaag winnen zou wel heel lekker zijn. Ver in Oktober, het was nog droog, maar je merkt wel dat het steeds kouder gaat worden en dan moeten we hierna nog 1 week 🥶. De start van de wedstrijd was lekker, direct het eerste schot van Femke was een goal. ODO was gekomen om 2 punten mee te nemen en ging daar ook vol voor. ODO scoorde 4x op rij voordat wij weer een keer de korf vonden. We liepen verder de gehele eerste helft achter ODO aan. Bij het rustsignaal was de stand 4-8. 8 doelpunten tegen is natuurlijk prima, echter, als we daar zelf maar 4 doelpunten tegenover zetten, dan gaan we het niet redden. Wij zijn niet scherp genoeg in onze afronding op de kleine kansen. Dit is een terugkerend probleem en hierdoor staan we telkens 4 of meer doelpunten achter. De 2e helft starten we scherper en agressiever. ODO kan minder tot schot komen en aanvallend kunnen we wat vaker herhalen. Van een 5-9 komen we terug door te werken en knokken naar 8-9. ODO scoort en wij scoren mee 9-10. Je hoopt dat wij dan door kunnen drukken met 2 of 3 doelpunten maar helaas…. ODO scoort nog 3x en wij met nog doelpunten van Aron en Carla blijven steken op 11-13. Ook nu na de 2e helft, kun je concluderen dat 13 tegen doelpunten goed is. Maar dat we met 11 doelpunten geen wedstrijden gaan winnen. Laten we hopen dat we volgende week in Bleiswijk allemaal ons schot meenemen en onze tegenstander kunnen verassen en daarna gelukkig de zaal in. Wissels en publiek bedankt en tot volgende week. (Verslag coach Richard)

Rapid 2 Na vorige week de horde Wion te hebben genomen, moesten we ons gaan voorbereiden op ODO. Een middenmoter die over het algemeen de punten thuis pakt, maar ook een ploeg die nipt uit verliest. Dus er stond ons een goede ploeg te wachten .ODO, die ook met de intentie naar Haarlem komt om daar 2 punten te halen. Na een week van regen en wind, was het gelukkig afgelopen zaterdag een prima korfbal weertje. Op het veld aangekomen hing er een gematigde sfeer: geen wedstrijd voor ons, geen wedstrijd sfeer🤔. Maar ook hier moet je mee omgaan. Na de voorbespreking te hebben gehad, was de tijd van de focus aangekomen: de concentratie op ODO, eindelijk 14.00 werd met de wedstrijd aangevangen. Rapid drukte direct het gaspedaal in om ODO al in de 1e minuten van zich af te schudden, en dat lukte aardig binnen 3 minuten stond het 3-0. ODO was hier niet onderste boven van en bleef rustig en dacht: wat Rapid kan, kunnen wij ook en pakte vervolgens het heft in handen. Binnen in een kort tijdsbestek kwam ODO langszij, en denderende door naar 3-5. Maar ook Rapid raakte hierdoor niet van de wijs en kwam binnen no time op gelijke hoogte 5-5 en dat na 15 minuten spelen. Van af dat moment hielden beide ploegen elkaar in evenwicht met tussenstanden van 5-6 naar 7-8 / 9-9/ 10-10. Je ziet al, er werd door beide ploegen lustig op los gescoord, 10-10 was dan ook gelijk de ruststand. In de rust de punten op de ℹ gezet en met zijn allen afspraken gemaakt om dat te gaan realiseren. Met een goede focus de 2e helft in. Zou de 2e helft ook een groot scorend verloop hebben? en dan wel in het voordeel van Rapid? Meer druk op de verdediging en spelen met je verstand. In het begin van de 2e helft hielden beide ploegen elkaar nog goed in evenwicht tot 12-12. Vanaf dat moment schakelde Rapid een versnelling hoger en trapte het gaspedaal verder in, en waar we op gehoopt hadden kwam ook uit: ODO kon niet meer in het spoor blijven. Rapid liep weg naar 15-12 / 18-12, op dat moment schakelde Rapid weer een tandje terug en kon ODO nog even tegen stribbelen. De uiteindelijke eindstand was dan ook 19-15, een duidelijke overwinning die we als collectief hebben behaald. Ik ben er van overtuigd dat we goede stappen hebben gemaakt om te laten zien dat we de terechte No 1 zijn. Even genieten van deze overwinning en vanaf as dinsdag de focus op Weidevogels, daar gaan we naar toe om de 2 punten mee naar Haarlem te nemen. Het wordt een 4 punten wedstrijd. Heb hier alle vertrouwen in dat we hier de overwinning wegslepen. Publiek super bedankt, en graag zien we jullie bij de Weidevogels. (Verslag coach John B)

Rapid 3 – Huizen 2 Deze wedstrijd is verplaatst naar donderdag 28 oktober om 20.30u!

Rapid 4 is uitgespeeld

Rapid 5 is uitgespeeld

Reehorst ’45 2 – Rapid 3 25 – 19 (Woensdag 20 oktober)

Rapid A1 ging zaterdag bezoek bij Fiks A1. Ondanks een iets aangepast team konden we de 1e helft goed partij bieden en werd het een mooie gelijk opgaande wedstrijd. Met een positieve inzet, mindset en met een paar mooie aanvallen, maakten we het de tegenstander een stuk moeilijker dan ze misschien van te voren verwacht hadden en stond het 5-4 met rust. Na rust werd het voor ons wat moeilijker. Vanwege de herfstvakantie waren we blij dat we precies compleet waren (iets wat menige tegenstander van Rapid de laatste tijd niet lukt), maar dat betekende dat iedereen toch door zijn/haar pijn en vermoeidheid moest spelen, terwijl de tegenstander nog een blik invallers langs de kant had zitten. Ze wisten een gaatje te slaan en gooiden er toch nog wat verse krachten tegen aan, waardoor we uiteindelijk de wedstrijd met 13-7 verloren. Ondanks het verlies waren we als coaches tevreden met het getoonde spel en de inzet die de A1 wist te brengen op het veld. Nog steeds de stijgende lijn die het team elke wedstrijd weer iets beter maakt. Hopelijk kunnen we dat blijven doen en onszelf dinsdagavond belonen met de 1e punten van het seizoen. (Verslag coach Walter)

Rapid B1 is uitgespeeld

Rapid C1 is uitgespeeld

Rapid C2 – Triaz C1 Deze wedstrijd is verplaatst naar 30 oktober om 10.30u!

Rapid D1 speelde zaterdag de uitwedstrijd tegen OKV. Vooraf bespraken we dat we eigenlijk vaak even goed zijn als onze tegenstander, maar dat we dan toch verliezen omdat we in een stukje van de wedstrijd de concentratie verliezen. Dat was vandaag dus de opdracht. O ja, en natuurlijk scoren, want net zoals bij ons eerste, mogen er wel wat meer schoten raak gaan! Hoewel we ons in de 1e 10 minuten twee keer lieten verrassen en zo op 2-0 achter kwamen, zag het er goed uit. We verdedigden super geconcentreerd en kregen zelf genoeg kansen. Ruststand was 3-4 en dat was knap tegen een goede tegenstander! Na de rust bleef Rapid lekker door korfballen en was het juist de tegenstander die de concentratie verloor. De scheids floot af bij een stand van 3-7. Fijne overwinning, op naar de zaal💪💪 (Verslag coach Ruben)

Rapid E1 is uitgespeeld


6e VELDCOMPETITIERONDE 16 OKTOBER 2021

Rapid 1 pakt eerste overwinning en dat smaakt naar meer. Vorig weekend speelde we tegen de nummer 1 onze beste wedstrijd van dit seizoen maar bleven we zonder punten staan. Om het gevoel vast te houden hebben we afgelopen dinsdag een oefenwedstrijd tegen Haarlem gespeeld en ook in deze wedstrijd zaten leuke en goede acties. Uiteindelijk een wedstrijd waar een goed gevoel aan over gehouden werd. Zaterdag mochten we met dit gevoel naar Rotterdam, onderweg nog een bakkie gedaan met heerlijke koeken van de jarige Femke en weer verder naar Wion. Scherp starten, geen onnodige fouten maken en Wion achter ons aan laten lopen. Met deze opdrachten en heel veel zelfvertrouwen gingen we starten. Binnen een paar minuten stonden we 0-2 voor door doelpunten van Aron en Femke. De eerste helft ging verder gelijk op. Wij hadden een beter verzorgd spel, konden herhalen in de aanval en verdedigend stond het goed. T was jammer dat we het verschil niet al op het scorebord konden laten zien. Veel schoten van ons draaiden weer uit de korf. Al met al prima eerste 30 minuten en een ruststand van 6-6.
Ook de eerste 10 minuten na rust veranderde er niet veel in het spelbeeld. Wij waren beter maar de afronding was niet scherp genoeg, waardoor Wion enige hoop bleef houden. Na 9-9 vielen de schoten van ons door de mand en met doelpunten van Carla 2x (waaronder een strafworp!!!😊), Roy 2x, Martijn 2x en Femke liepen we naar 12-15. In de laatste 7 minuten scoorden Femke en Hyon nog en dit bracht ons een welverdiende 12-17 overwinning. Eindelijk: de eerste winst is binnen! De afgelopen periode was zwaar en moeilijk. We zijn vorige week begonnen met een stijgende lijn en gaan deze proberen vast te houden. De overwinning gisteren hebben we als één selectie binnen gehaald met hard werken, plezier maken en strijden. Volgende week komt ODO op bezoek en deze sturen we zonder punten retour!! Wissels en publiek bedankt en tot volgende week! (Verslag coach Richard)

Rapid 2 Omdat ik een ruime week vertoefde op het Caribisch gebied, hebben Richard en Jan het roer in handen gehad van Rapid 2! En dan met de restrictie dat er wel 4 punten gehaald moesten worden. Met deze fantastische groep moest dat lukken, al is dat altijd makkelijker gezegd dan gedaan. Zoals jullie inmiddels weten hebben ze dat gerealiseerd, echt super trots en ik vertel je: het is niet te doen om 9000 km verder een spannende wedstrijd te volgen!!! NIET TE DOEN en als je ook nog eens vraagt ( hoe lang nog en geen antwoord krijgt ) word je gek 😜 . ( geintje Annelies). Richard en Jan: nogmaals super bedankt. Afgelopen weekend had ik weer het roer in handen en ik zeg je: dat is toch veel relaxter. Nu weer over naar de orde van de dag. Rapid 2 moest het dit weekend opnemen tegen Wion 2, een ploeg die in de onderste regionen bivakkeert, maar ook een ploeg die de punten meer dan nodig heeft. En dan komt ook nog de no 1 van de poule op visite, dus een extra stimulans om daar een stunt tegen uit te halen, want wat is niet lekkerder om tegen de no 1 te winnen? De week naar deze wedstrijd toe speelde het 2e nog een oefenwedstrijd tegen Haarlem, die ook in winst werd omgezet. De donderdag training met de basis voor zaterdag. Met de basis op 2 plekken gewijzigd: met Rens en voor het eerst na een blessure periode ging Fanny haar 1e volle competitie wedstrijd in. Op naar Rotterdam waar we de punten bij Wion gingen ophalen. In de voorbespreking gehamerd op absoluut geen moment van onderschatting en ons eigen spel spelen, en vanaf de 1e seconde de scherpte. De klok stond op 13.00 uur en het fluitsignaal klonk en Rapid schoot uit de startblokken 1-0, maar Wion had er direct antwoord op en scoorde mee, het was stuivertje wisselen tot 3-3. Vanaf dat moment nam Rapid het voortouw, al ging dat moeizaam met het verzilveren van de goals. We waren de betere ploeg, maar we konden dat niet op het scorebord laten zien. Want in deze periode gaven we Wion de mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd, bij de tussenstand van 4-7 haperde de motor en vlak voor rust bij de stand van 7-8 kwam Wion langszij. Zodat we gingen rusten met een gelijke stand 8-8. In de rust de aspecten besproken waar we juist heel goed in zijn en dat in de 2e helft moeten laten zien. Een ieder was ervan bewust dat het anders moest. Met dit in ons achterhoofd begon de 2e helft. Wion zat nog even in flow van de laatste 10 min van de 1e helft en kwam voor het eerst in de wedstrijd voor met 9-8. Maar vanaf dat moment ging de knop om en werd er geschakeld naar een hogere versnelling met verzorgd en goed korfbal. We lieten geen spaan heel van Wion en waren op alle vlakken 2 klasse beter (zoals eigenlijk de hele wedstrijd) en liepen uit naar 9-12 / 9-17, toen werd even het gaspedaal losgelaten en wist Wion nog even tegen te sputteren: 11-17. Maar Rapid drukte nog 1x het gaspedaal in naar 11-20, toen vonden we het genoeg en Wion kon aan het einde van de wedstrijd nog 2 doelpunten maken. Dit resulteerde in een eindstand van 13-20. Een prima overwinning, een overwinning die dik en dik verdiend was. Er blijft altijd iets om aan te werken, maar we hebben laten zien dat we niet voor niets op plek 1 staan. Nu deze week goed gebruiken en ons voor te bereiden op Odo, die met dezelfde instelling naar Haarlem komt. Maar ook nu gaan wij er voor zorgen dat Odo met lege (0 punten) handen de terugreis hervat. We hebben als collectief gespeeld en laten zien waar toe we in staat zijn. Marjet en Rens super bedankt voor jullie inzet. Verder het publiek dat ook nu weer een behoorlijke reis heeft moeten maken. Maar met de selectie 4 punten mee naar huis, geeft dat als supporter ook een goed gevoel. Graag tot as zaterdag, waar jullie support weer hard nodig is. (Verslag coach John B)

Reehorst ’45 2 – Rapid 3 Deze wedstrijd is verplaatst naar woensdag 20 oktober om 20.30u

Rapid 4 speelde hun laatste wedstrijd bij HBC 3 in Beverwijk. We speelden nergens meer om, maar nog wel zin in een leuk potje korfbal. We misten wat spelers uit ons eigen team, maar hadden er wel wat toppertjes uit 5 bij. Het werd toch een zware eerste helft, niet omdat we veel moesten rennen, maar omdat de kansen er niet in gingen. Dat blijkt uit wel uit de tussenstand van 3-3. We wisselden wat in de 2e helft, waardoor er een andere dynamiek in de vakken ontstond, maar nog steeds bleef het probleem dat we kansen misten. De eindstand is 8-8 geworden. Ons eerste gelijkspel dit seizoen. Siem, Ans en Oeb bedankt voor jullie doelpunten, goede aangeven en coaching. Op naar een leuk zaalseizoen! (Verslag Lieke)

Rapid 5 – Zaandam Zuid 2 Deze wedstrijd is afgelopen woensdag gespeeld, verslag hieronder!

Rapid A1 – Blauw-Wit (A) A1 Deze wedstrijd is verplaatst naar dinsdag 26 oktober om 19.30u!

Rapid B1 – Haarlem B3 Deze wedstrijd is afgelopen dinsdag gespeeld

Sporting West/Bonarius.com C1 – Rapid C1 7 -2

Rapid C2 was VRIJ

Rapid D1 – ZKV (Za) D1 Deze wedstrijd is afgelopen donderdag gespeeld

Rapid E1 Afgelopen Zaterdag speelde de E1 hun laatste wedstrijd tegen het Amsterdamse AWDTV. We gingen erg gelijk op met de stand, we waren goed aan het verdedigen en zette goede aanvallen op. Eindstand 6-6!

 

 


inhaal VELDCOMPETITIERONDE 12 t/m 14 OKTOBER 2021

Rapid B1 – Haarlem B1: 19-7

Rapid 5: Dik gedrukt en onderstreept: RIKST heeft gescoord in haar eerste wedstrijd! Ze is terug. Hoe leuk is dat! Het is woensdag en Rapid 5 heeft een thuiswedstrijd tegen Zaandam-Zuid. Is dat vreemd? Nee hoor, langzaam raakt het vijfde hier aan gewend. Dit keer geen klaverjassers of darters, maar wel supporters! Onze Annemieke en Hans staan langs de kant. En nog zeker drie supporters! Des te meer reden om er een hele mooie wedstrijd van te maken. Maar werd het een mooie wedstrijd? Eerlijk gezegd niet echt. Wat het was, is moeilijk uit te leggen. Siem verwoordde het misschien nog wel het beste: dit is de vreemdste wedstrijd die ik ooit gespeeld heb. Deze uitspraak, ja daar kan ik me wel in vinden. De start was sterk, vrij snel stonden wij met ruime cijfers voor. Waren wij dan zo verschrikkelijk goed? Ja natuurlijk, zou ik eigenlijk moeten en willen zeggen, maar dat is niet helemaal waar. We hadden er in elk geval wel zin in. De tegenstander, ik had vooral het idee dat zij misschien toch wat last hadden van het  woensdagavondsyndroom. De motivatie ontbrak misschien een beetje, het lukte ook niet helemaal, geen idee. Ik weet eigenlijk wel zeker dat zij beter kunnen. Vervelend, ja dat zeker, met name voor de tegenstander natuurlijk. Positief punt: onze altijd willen spelende Martine! Ook vanavond stond zij in het veld! Dank je wel! Daarbij speelden wij niet bijster goed, maar de wedstrijd werd eigenlijk al in de eerste minuten beslist. Eindstand 10-4. Dit was alweer de laatste wedstrijd buiten, een mooie tweede plaats behaald in een bijzondere poule. De tegenstanders waren zo verschillend. En nu, op naar de zaal! (Verslag Angelique)

Rapid D1 – ZKV D1: 2 – 7


5e VELDCOMPETITIERONDE ZATERDAG 9 OKTOBER 2021

Rapid 1: Hekkensluiter vs nummer 1. Ook Rapid 1 kreeg vandaag bezoek van het Zeeuwse Tjoba. Tjoba scoort gemiddeld 20 doelpunten en wij gemiddeld 10. Tel daarbij op dat onze wedstrijden niet best zijn geweest, dan kunnen we onze borst vandaag nat maken. Afgelopen week in een andere vak opstelling getraind en hopen dat dit beter uitpakt. Verliezen van Tjoba is geen schande, t’is immers niet voor niets de nummer 1, maar het gaat wel om de manier waarop. We gingen vandaag het veld in met de instelling dat we iets goed te maken hebben, dat we onze huid zo duur mogelijk gaan verkopen en dat we met een goed gevoel naar volgende week gaan. Onze start was super: met doelpunten van Emma en Martijn stonden we al snel op 2-0. Roy scoorde de 3-1 en Marnix 4-2. Al snel bleek bijna dat het gevaar van Tjoba aan de dames kant lag. Tjoba zette een tandje bij en kwam op 4-5. Nu hoop je dan maar dat we niet het verval van de afgelopen weken krijgen en dat de koppies omhoog blijven. Het is dan leuk om te zien dat, ondanks dat Tjoba een maatje of 2 te groot is, we prima in het spoor kunnen blijven. Ik zie dat we knokken, positief coachen naar elkaar en dat we willen scoren. Dit laatste gebeurde dan ook zeker. Met doelpunten van Roy, Martijn en Femke kwamen we op 7-11. Nog een kleine 10 minuten tot de rust. Zaak is nu nog even volhouden. Roy, Martijn en Emma zorgden met doelpunten voor een 10-12 ruststand. Tuurlijk was Tjoba beter en kunnen we hiervan alleen maar leren, maar we hadden het gevoel dat er misschien wel iets meer in zat vandaag. Deze blikken heb ik dit seizoen nog niet eerder gezien bij jullie. De 2e helft scherp beginnen en dicht houden. Helaas:  dit lukte ons 5 minuten, maar daarna sloeg Tjoba toch een gat naar 10-16. Het scoren liep niet meer aan onze zijde en Tjoba speelde het verder uit. Uiteindelijk scoorde Hyon 2x en Martijn nog waardoor de tijd stil stond op 13-17. Denk dat we vandaag onze beste wedstrijd hebben gespeeld. Ondanks een verlies toch grotendeels tevreden zijn. Klinkt raar dat je tevreden bent met een verlies. Maar als we kijken hoe we vandaag gespeeld hebben: de instelling, de wil om te winnen en dat we samen willen knokken voor elke punt, dan geeft dit een goed gevoel naar volgende week. Ben er van overtuigd dat onze 1e overwinning dichtbij is, mits we met de instelling van vandaag spelen. Wissels en publiek bedankt en tot volgende week in Rotterdam! (Verslag coach Richard)

Rapid 2 ligt op ram koers! Vandaag kwam een directe concurrent uit Zeeland op bezoek. Uit de statistieken blijkt dat Tjoba voornamelijk hoge uitslagen neerzet bij hun thuis wedstrijden. Haarlem is niet hun stad en zeker niet hun veld, dus willen we ze met 0 punten de lange reis terug laten maken. Met deze instelling ging Rapid 2 het veld in. De start was gefocust en vlijmscherp, wat een voorsprong van 4-0 opleverde door doelpunten van Bram E, Sanne, Torben en Daisy. Tjoba deed iets terug maar het antwoord kwam al snel van Robin. In de eerste time-out aangegeven dat Tjoba op enig moment echt wel gaat scoren en dat wij dan niet in paniek moeten raken en rustig onze kansen moeten pakken. Met nog 2 doelpunten van Torben was de ruststand van 7-5 bereikt. Puntjes weer op de i gezet en vol gas de 2e helft in. Jan nam wederom de eerste 10 minuten van het coachen voor zijn rekening en deed dit niet zonder resultaat. Direct na rust scoorde Robin de 8-5. Hierna volgende een periode waarbij de doelpunten om en om vielen. Torben 2x, Bram E en Daisy scoorden voor Rapid en zo kwamen we op 12-8. Fanny ging erin en heeft zo weer haar eerste echte minuten gespeeld na toch wel weer een lange en slepende blessure. De laatste 12 minuten zakten we wat in, gingen wat fouten maken en de kansen die we kregen gingen er niet meer in. Tjoba bleef er in geloven en wilde het nog spannend maken door diverse wissels en scoorde dan ook 3x wat resulteerde in 12-11. We hadden ons toch voorgenomen om ze met 0 punten naar huis te sturen? Schouders met z’n allen eronder, diverse wissels aan onze zijde en de draad weer oppakken. Professioneel uitspelen en dat hebben we gedaan. Met nog doelpunten van Daisy en Bram E stopte de teller op 14-11. BAM!! Weer 2 punten erbij. Tevreden, goed gevoel en zeker met het hele team de punten in Haarlem gehouden. De volgende tegenstander is Wion en als jullie zo spelen als vandaag dan nemen we ook uit 010 de punten mee! Jan: bedankt voor het mee coachen, t’is duidelijk dat John vaker op vakantie kan 😉 Ik wil afsluiten met het geven van mijn complimenten aan het 2e team. Ik heb jullie 2 wedstrijden mogen coachen en zie een hecht team staan, jullie vechten samen tot het einde, waardoor er veel punten worden gepakt, hierdoor zijn jullie de terechte nummer 1 in de poule. Wissels en publiek bedankt! (Verslag invalcoach Richard)

Rapid 3 speelde afgelopen zaterdag tegen Velocitas 3, een jong team met, zoals mocht blijken, een paar aardige korfballers erin. We hadden vertrouwen en begonnen ook goed. Kwamen 2-0 voor en toen werd het een schaakspel, wat het niveau niet ten goede kwam: we misten veel kansen en ook de schoten vielen niet. Toch gingen we met een kleine voorsprong rusten 4-2. In de rust de ploeg vragen gesteld wat ze goed vonden gaan, zowel verdedigend als aanvallend en met vertrouwen weer het veld in. De 2de helft bleef helaas hetzelfde beeld: veel kansen missen en ballen die eruit draaiden. Helaas, bij Velocitas viel de schoten wel wat beter, dit resulteerde dat wij na rust nog maar 1 keer scoorden en dus terecht verloren. Was het spel heel slecht? Nee dat niet, maar we maakten gewoon de acties niet, die we normaal altijd wel maken. Doel weer iets bijgesteld: eerste 3, maar eerst aanstaande zaterdag naar de koploper. (Verslag coach Ronald)

Rapid 4: De wedstrijd voelde aan als een soort Squid Game Light: wie haalt het einde van de wedstrijd zonder blessures? Onze tegenstanders Vlug & Vaardig 2, waren in eerdere wedstrijden al dames verloren aan blessures en kwamen met 6 heren en 2 dames naar Haarlem. De wedstrijd startte, terwijl de muziek van het feest over het veld schalde. Halverwege de eerste helft verdraaide een heer van de tegenstander zijn knie en hinkte het veld af. Het spel werd voorgezet met 3 tegen 4. Het was even wennen, wat we nu het beste konden doen, maar het ging redelijk. Totdat Maaike het volgende slachtoffer was. Onder het nummer Bloed, Zweet en Tranen werd ze door de tegenstanders het veld afgedragen. Ruben kwam er in voor Maaike en gelukkig gebeurde er niks meer tot de rust. In de 2e helft startte de heer met zijn knieblessure weer. Wel fijn om weer 4 tegen 4 te staan. We scoorden wat punten, maar eigenlijk was dit voor niemand meer een leuke wedstrijd. Er stonden nog 10 minuten op de klok en de knieblessure van de tegenstander speelde weer op. Om verdere blessureleed te voorkomen is de wedstrijd met 9-3 afgefloten. Met We are the Champions over de speakers en spuitende champagne op het veld gingen we feestelijk de avond in. Volgende week de laatste wedstrijd, en hopelijk weer een gewone korfbalwedstrijd. (Verslag Lieke)

Rapid 5 speelde woensdag nog de inhaalwedstrijd tegen Helios 3, vandaag staat Kleine Sluis 2 alweer op het programma. De wedstrijd van woensdag gaf veel zelfvertrouwen: 9 – 9 een gelijkspel tegen de kampioen, dan doe je het toch echt goed. Dit vertrouwen zagen we vrijwel direct terug in de wedstrijd tegen Kleine Sluis 2. We startten voortvarend. Door het ontbreken van het scorebord kan ik het scoreverloop niet na vertellen. Maar de stand was vrij snel 8-2. En dat toch tegen het altijd lastige, maar gezellige Kleine Sluis 2. De tweede helft spelen we rustig verder en de eindstand is 14 -5. Lotte, dank je wel voor het invallen (en al je doelpunten 😉). Woensdag staat de laatste wedstrijd alweer op het programma, de wedstrijd tegen Zaandam Zuid 2. Rikst zal haar rentree maken, hoe leuk is dat! Welkom terug Rikst 😁. (Verslag Angelique)

Rapid A1 had afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen de buren (Haarlem A1). Het begin van de wedstrijd ging gelijk op, iets wat we de laatste weken duidelijk niet gewend waren. Helaas wist Haarlem rond de rust een gaatje van 2 doelpunten te slaan. Hierdoor werd de hele 2e helft een inhaalrace. Echte elke keer als we op 1 doelpunt verschil terug kwamen, wist Haarlem weer te scoren en zo eindigde helaas een spannende wedstrijd met een 10-12 verlies. Terecht? Misschien wel, want bij Haarlem werden er genoeg kansen gemist en dacht ik regelmatig: oef dat was bijna een tegendoelpunt. Jammer? Ja dat ook wel: de A1 heeft nog steeds een stijgende lijn wat betreft niveau te pakken en het eerste punt van het seizoen was dichtbij. Helaas daarvoor net te veel foutjes gemaakt, maar weer vol goede moed op naar de wedstrijd van volgende week, nadat we deze week een spannende en sportieve pot aan het publiek hebben laten zien. (Verslag coach Walter)

Rapid B1 was vorige week, na slechts vier wedstrijden al kampioen geworden, maar dat is voor dit ambitieuze team geen reden om de rest van de competitie rustig aan te doen: liefst blijven we de laatste twee veldwedstrijden ongeslagen, helemaal als we voor eigen publiek spelen. Zo begon Rapid ook zaterdag de wedstrijd goed tegen Helios. Zeker in de beginfase was Rapid veel beter, al wist Helios een paar keer te scoren door een aantal verdedigende foutjes aan onze kant. Met een stand van 7-4 gingen we de rust in. Even besproken dat we verdedigend iets minder risico moesten nemen en aanvallend meer moeten bewegen om kansen te creëren. Die aanwijzingen werden goed opgevolgd en de tweede helft werd met maar liefst 9-1 gewonnen, zodat er werd afgefloten met een mooie 16-5 stand op het scorebord. ‘We are the champions’ klonk over het veld, en kort daarna volgde de huldiging met medailles en taart. Invallers Joy, Eline en Sjoerd wederom bedankt. Komende dinsdagavond rest alleen nog de derby tegen Haarlem, waar zal blijken of we echt ongeslagen kunnen blijven. (Verslag coach Torben)

Rapid C1 – DKV Victoria C1 11 – 0
Rapid C1 – Sporting West C1 0 – 4

Ados C1 – Rapid C2 5 – 4
Rapid C2 – DKV / Aurora C3 10 – 6

Rapid D1 mocht naar Wijdewormer om daar op een gloednieuw sportcomplex aan te trekken treden tegen WWSV.. Gelukkig waren we compleet, dat is met z’n zessen, en da’s erg fijn bij 4korfball. Probeer maar eens 40 minuten continue volle bak 4 tegen 4 te spelen op twee korven. Ik denk dat zelfs veel selectiespelers er af zouden liggen! Onze D’s begonnen lekker scherp aan de wedstrijd. Vooral de omschakeling ging snel en daar win je bij dit soort korfbal wedstrijden mee. Helaas was WWSV ook sterk en vooral één heel goed meisje maakte het verschil. Daardoor werd het 3-0. Daarna lukte het toch om haar af te stoppen (goed verdedigd Marley!) en gingen we zelf ook meescoren. Rust was 5-2. Na rust was WWSV iets sterker en liep uit naar 7-2. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, maar Rapid gaf niet op en perste er een hele goede laatste tien minuten uit (hier kwam misschien de brede selectie van pas, want de tegenstander had precies vier spelers). We hadden veel kansen en kwamen snel terug tot 7-4, maar helaas bleef het daarbij. Jammer, want iedereen heeft hard gewerkt en dat had best een puntje verdiend! (Verslag coach Ruben)

Rapid E1: zaterdagavond 19.00 uur, tijd om een wedstrijdverslag te schrijven. Wat ga ik deze week weer schrijven? Dat ze zo ontzettend hun best doen? Dat ze zoveel plezier hebben? Dat ze elke week leren? Dat heb ik eerder al geschreven…. Maar ja, dat is wel hetgeen wat opvalt! We waren deze week allemaal iets beter dan de tegenstander en hoe leuk is het dan dat we op donderdag iets trainen en dat direct op zaterdag terug zien in de wedstrijd?! Doorloopballen werden tot vorige week zonder bal genomen, deze week deden ze dat mét de bal en al kijkende naar wat je tegenstander doet, heel knap! En toen we al ruim voor stonden hebben we afgesproken dat ze in het veld extra op diegenen zouden letten die nog niet gescoord hadden. En dat klinkt misschien heel makkelijk, maar het is best heel lastig om niet te schieten als je vrij staat en de bal dan af te spelen. Maar het is ook lastig om wat meer vrij te lopen in de buurt van de korf als je dat niet gewend bent. Maarrrr , de E zou de E niet zijn als ze ook dit niet heel goed hadden geprobeerd! Superveel kansen bleven er komen voor Rapid en uiteindelijk hebben we dan ook gewonnen met 1-8 van Badhoevedorp! Volgende week de laatste veldwedstrijd voor de E en dan gaan we ons alweer voorbereiden op de zaalcompetitie. (Verslag coach Carola)

Rapid kangoeroes:


4e VELDCOMPETITIERONDE ZATERDAG 2 OKTOBER 2021

Rapid 1: de gifbeker gaat helemaal leeg. Bij het 1e loopt het niet lekker. In de voorbereiding hebben we bijna alles gewonnen, maar in de competitie wachten we nog op onze eerste overwinning. Dit moest afgelopen zaterdag gebeuren in Den Haag bij Dunas. Deze ploeg hebben we ook in de voorbereiding gehad en probleemloos opzij geschoven. Echter nu gaat het om de punten en daar ging Dunas toch beter mee om dan dat wij dit deden. De hele wedstrijd heeft het geregend en daar konden wij slecht mee omgaan. In de eerste 10 minuten bleek direct dat de doelpunten duur zouden zijn. Van 1-1, 2-2 naar een 9-2 achterstand!! Wat gebeurt hier, was dit het Dunas van de voorbereiding of liep het wederom bij Rapid 1 niet best. We gingen uiteindelijk rusten met 9-4. Na rust waren wij wel de betere ploeg, maar dit konden we niet voldoende op het scorebord krijgen. Na diverse wissels kwamen we nog aardig terug, maar eindigde de wedstrijd in een droevige 12-11 nederlaag. Helaas ook vandaag geen overwinning. Uiteindelijk zal deze er een keer komen en laten we hopen dat er as zaterdag tegen de nummer 1, Tjoba een verrassing in de lucht hangt. Wissels bedankt en tot zaterdag! (Verslag coach Richard)

Rapid 2 pakt in de 2e helft kletsnatte punten. Afgelopen zaterdag mocht het 2e naar Den Haag om de punten bij Dunas op te halen. Omdat John op een tropisch eiland 😎 zit, mochten Jan en ondergetekende de coaching vandaag doen. Om maar te beginnen bij het verzamelen: ff meer dan een half uurtje voor de wedstrijd aankomen op het veld van Dunas, was voor het 2e voldoende om zich te focussen op deze wedstrijd… of ging de reis toch allemaal wat langer duren dan verwacht? Gelukkig zit er tussen de wedstrijden ca 20 minuten om te schieten en goed warm te lopen. De wedstrijd begon en ook begon het te regenen. Binnen no time keken we tegen een 2-0 achterstand aan. Dunas ging beter met de gladde bal om en wij speelden verre van goed. Onze ballen kwamen niet aan bij onze teamgenoten, schoten waren veelal te kort en niet af te vangen en de ballen die Dunas om hoog gooide, waren raak. Van 4-1 achter naar een 5-3 ruststand. 5 doelpunten maar tegen krijgen is natuurlijk erg weinig, dus op zich ging het verdedigend niet zo slecht. Alleen, zelf maar 3x scoren is natuurlijk wel erg weinig. In de rust geprobeerd alles op scherp te zetten en iedereen er aan herinnerd dat we deze punten beloofd hebben aan John. De 2e helft begon en binnen 3 minuten had Jeffrey de stand gelijk getrokken met 2 doelpunten. Eigenlijk hebben we vanaf dit moment geen kind meer gehad aan Dunas. Wij bepaalden verder het verloop van de wedstrijd, zoals het eigenlijk vanaf het begin had gemoeten, van 5-5 ging het naar 5-8 en door naar 7-11. In de laatste minuten heeft Fanny weer wat minuten gemaakt en is ze gelukkig weer op de weg terug. Uiteindelijk floot de scheidsrechter bij 9-13 af. Al met al een 1e helft die erg slecht begon, maar gedurende de wedstrijd gingen wij steeds iets beter spelen en uiteindelijk konden wij toch met een brede glimlach van het veld stappen. As zaterdag komt de nummer 2 van onze poule, Tjoba op bezoek. Hier zullen we echt vanaf het begin scherp moeten zijn om te zorgen dat ze met 0 punten terug naar Zeeland kunnen gaan. Jan, bedankt voor het coachen. Allen tot volgende week! (Verslag invalcoach Richard)

Rapid 3 speelde afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Madjoe 2. Op papier een jonge ploeg wat ook wel bleek. We begonnen de wedstrijd zonder Tom en Claudia die afwezig waren, maar wel gelukkig met Rick en Carola op de bank. De éérste aanval was helaas niet raak, maar wel bij hun. Gelukkig repareerden wij deze achterstand snel en via 1-1 liepen we snel uit naar een 1-7 voorsprong. Een time-out van de tegenstander bracht ze een beetje terug in de wedstrijd: via 3-7 liepen we weer weg naar 3-10. Voor rust scoorden zij nog eenmaal en gingen we dus rusten met een 4-10 stand. In de rust aangegeven dat we goed speelden, maar wel zo door moesten gaan om ze uiteindelijk de genadeklap te geven. Helaas was de 2de helft niet zo scherp als de 1ste: na 15 minuten hadden we nog maar 1 keer gescoord, maar gelukkig ook maar 1 tegen gehad. Dus namen we een time-out om even de neuzen weer de juiste kant op te krijgen. Dit lukte gelukkig en 5-11 liepen we weer uit naar 5-14 en was de winst echt binnen. Rick erin voor Daniël (die een uitstekende pot speelde) Kregen we nog een paar speldenprikjes van Madjoe, maar daar bleef het ook bij. We maakten er zelf nog 2 en kregen er 4 tegen, wat resulteerde in een 9-16 eindstand. Ben heel blij hoe de ploeg zich ontwikkelt en hoe ik sommige spelers echt stappen zie maken. Verder ben ik heel blij met de ervaren krachten die op de juiste momenten de vakken sturen en op de goede plek zetten. Aanstaande zaterdag weer een wedstrijd thuis en hopen wij allemaal dat jullie weer ons komen aanmoedigen en genieten van onze mooie ploeg. Tot zaterdag. (Verslag coach Ronald)

Rapid 4 vertrok vandaag, voor hun doen, vroeg naar Amsterdam voor de kampioenswedstrijd tegen Sporting West 6. Na een flitsende start stonden we met 2-0 voor. Echter werd het voor de rust nog spannend, maar kon er nog net een gat van twee punten worden geslagen voor rust: 4-6. In de rust werd besproken dat het belangrijk was dat we de voorsprong meteen zouden uitbouwen en óók vasthouden natuurlijk. Dit lukte met een snelle 4-7, maar vervolgens werd het weer veel te spannend… door de wedstrijd goed uit te spelen werd het uiteindelijk, toch, een verdiende 6-8 overwinning en is Rapid 4 kampioen. Volgende week de winst pakken en dan zijn we alleen kampioen!

Rapid 5 mocht naar Helios 3, een lastige tegenstander, de nummer 1 uit de poule. Tel daarbij het op gras spelen en het meespelen van Suus op, dan weet je dat het een zware wedstrijd kan worden. Ooit zei een wijze vrouw: neem geen voorschot op je zorgen! Een wijsheid die erg toepasselijk is op deze wedstrijd. En zo vertrokken wij zonder zorgen naar Castricum. Voordat we naar de wedstrijd gaan eerst even dit: Shania wat leuk dat je met ons mee wilde doen 😁! Volgende keer weer? En ook even dit: (Van horen zeggen) Veel blessureleed bij Helios 3. Om die reden spelen er maar 2 vaste spelers mee en de rest zijn invallers. De eerste helft. Ja, Helios 3 is nu ook een sterke tegenstander, ja het vijfde moet voor elke bal echt vechten, maar echt los komt Helios 3 ook niet. We doen het goed, dat moet gezegd worden. De ruststand die moet ik schuldig blijven. Een punt achter of misschien twee punten achter. Maar “close” is het zeker. Het recept voor de tweede helft is simpel: vooral doooorgaaaan! Vrijwel direct na het fluitsignaal scoort het vijfde. Het kan weleens heel spannend worden. Maar op het moment dat we dat denken, scoort Helios 3. En scoort weer. Ze pakken het gaatje en het wordt een gat. Helios 3 wint de wedstrijd met 16-9. Terecht? Ja. Ontevreden? Nee. We hebben het gewoon goed gedaan. Soms is de tegenstander net even beter. Woensdag spelen we de herkansing tegen Helios 3, maar of dit echt een herkansing is? Er zal een ander Helios 3 staan dan zaterdag. Dus een echte herkansing is het eigenlijk niet. We gaan ons uiterste best doen en wie weet winnen we deze wedstrijd wel. Vast wel 😉 (Verslag Angelique)

Rapid A1 was VRIJ

Rapid B1 speelde om 10:15 een belangrijke wedstrijd tegen Sporting West B1 in Amsterdam. Het begin was erg slordig met veel plaatsfouten en weinig kansen. Verdedigend werd er gelukkig weinig weggegeven. Uiteindelijk werd Rapid de eerste helft sterker en sterker. De doorloopballen werden afgemaakt en er werden leuke kansen gecreëerd onderling. Diepe ballen waar goals uit voortkwamen en schoten van afstand, wat resulteerde in een 1-6 ruststand. De tweede helft verliep volledig anders. Rapid werd weer heel slordig en maakte veel te veel plaatsfouten. De tweede helft was gewoon heel erg matig. Rapid gaf te veel kansen weg wat er ook voor zorgde dat Sporting West er weer in ging geloven. Het werd zo onnodig spannend. Rapid scoorde maar 1 keer en Sporting West scoort 4 keer. Maar goed, we winnen wel en dat blijft het belangrijkste, we staan op de 1e plek nu. Volgende week de kampioenswedstrijd om het feest compleet te maken. Thuis tegen Helios om 9:45. Eline bedankt voor het invallen! Tot volgende week allemaal! (Verslag coach Marnix)

Rapid C1 speelde dit weekend speelde tegen Swift in Amsterdam. We begonnen en zij schoten al snel twee keer raak. Swift maakte hun kansen erg goed af en dit deed Rapid niet. In de rust verteld dat ze meer moesten schieten en diep moesten lopen en dat zag je ook steeds meer terug in de tweede helft. Helaas resulteerde dit niet in veel doelpunten en maakt Swift er wel nog een aantal. Eindstand 13-2. Op naar dinsdag voor een inhaalwedstrijd. (Verslag coach Thijn)

Rapid C2 was VRIJ

Rapid D1: Onze D-tjes hebben pas 1 competitiewedstrijd gespeeld. Afgelopen donderdag hebben ze een oefenwedstrijd gespeeld tegen Sporting West, om zo wel wat wedstrijdritme op te doen. De tegenstanders van donderdag waren startende korfballers en die wedstrijd werd makkelijk gewonnen met 6 – 1. Vandaag bleek het iets lastiger te zijn. Het eerste doelpunt van de wedstrijd was een eigen doelpunt van tegenstander Oosterkwartier, dus zo kwamen we wel op 1-0 voor, maar verder waren we de eerste helft écht nog niet wakker. In de rust geprobeerd om allemaal wat scherper te worden en dit is gelukkig gelukt. We creëerden zelf meer kansen en verdedigden beter. Een groot compliment voor Anne, zij had een lastige tegenstander, maar enorm goed gespeeld! (Verslag Carola)

Rapid E1: Dit weekend slechts 2 thuiswedstrijden op het programma, waarvan de E-tjes mochten starten. Wat een luxe dat bij aankomst het veld al klaar lag, bedankt John! De uitwedstrijd tegen KVA hebben we ruim verloren, dus het doel vooraf was om deze keer “minder ruim te verliezen”. Als coach kun je dan alleen maar trots zijn als dit lukt!! Ja, de tegenpartij is echt de beste van de poule, maar onze toppers worden elke week beter én luisteren goed naar de tips die wij tussendoor geven waardoor ze alleen maar beter worden. We verloren de wedstrijd met 1-9 maar wonnen de strafworpen met 4-3, yes! (Verslag coach Carola)

Rapid Kangoeroes:


3e VELDCOMPETITIERONDE ZATERDAG 25 SEPTEMBER 2021

Rapid 1 Een wedstrijd die eindigt met een dubbel gevoel. Hebben we nou een punt gewonnen of een punt verloren? Afgelopen week hebben we besloten dat Joy niet tegen GKV meer kan spelen. Bijna 20 weken zwanger en verkouden is te veel van het goede. Joy gaat ons nu alleen nog aanmoedigen en genieten van haar zwangerschap. Joy nogmaals bedankt voor je inzet. Haar plaats zal voorlopig worden ingenomen door Emma. De goed leidende Marc Montauban kreeg voor de wedstrijd een heerlijke chocolade reep van onze aanvoerder Martijn in verband met de week van de scheidsrechter. Van onze tegenstander GKV wisten we vooraf niet veel. Vandaag begonnen we eindelijk eens met een voorsprong. Dat is de afgelopen 2 wedstrijden wel anders geweest, toen liepen we telkens vanaf minuut 1 achter de feiten aan en nu lieten we GKV onze hielen zien. Er waren goede aanvallen waar herhaald kon worden, er waren leuke en mooie acties. Verdedigend hadden we het goed voor elkaar. Resultaat een 7-4 voorsprong met de rust. Dan hoop je dat we door kunnen gaan en dat we het volhouden. Maar helaas: in 13 minuten geven we onze voorsprong weg en kijken we zelfs tegen een 9-12 achterstand aan. Gelukkig begon het Haarlems kwartiertje en gIng het publiek volledig achter ons staan. Door doelpunten van Martijn, Aron 2x en Emma kwamen we weer op 13-12 voorsprong. Er volgden nog 9 spannende minuten. Bram van Elk kwam telkens verdedigend in voor Marnix om hun spits lam te leggen en dat lukte goed. Toch kwam GKV weer op gelijke hoogte. Met nog 7 minuten scoorde Femke middels een vrije bal en Carla van afstand 15-13. Gaan we GKV dan zonder punten naar huis sturen? Helaas, in de eerste alinea verklapte ik het al… In de aller laatste minuut scoorde GKV nog de 15-15. Jeffrey er aanvallend nog in, maar direct na het uitnemen was de tijd om. Dus toch een puntendeling. Moeten we gezien het wedstrijdbeeld hier nou blij mee zijn of niet? Nu 24 uur later denk ik wel dat we blij moeten zijn. Als je ziet hoe we de eerste 2 wedstrijden hebben gespeeld en hoe het er vandaag stond dan zit er wel een groot verschil in. Vandaag was er beleving, geloof, vechtlust, leuke acties, goede aanvallen en uiteindelijk het 1e punt…. als het eerste schaap over de dam is, volgen…. Aanstaande zaterdag mogen wij naar Den Haag tegen Dunas. Dit gaat geen gemakkelijk klus worden, maar wel 1 waar we niet genoegen nemen met minder dan 2 punten. Wissels en publiek bedankt en tot volgende week! (Verslag coach Richard)

Rapid 2 moest het afgelopen weekend het opnemen tegen GKV 2, een ploeg waar we niet te veel van wisten! Het enige wat we wisten is dat ze 2 punten behaald hadden. Dus we moesten uit gaan van eigen kunnen en kracht en kwaliteit. Het was heerlijk korfbal weer: niet te veel wind en een heerlijk zonnetje, dus alle ingrediënten om lekker te scoren. Maar of dat ook gebeurde? We wisten wat we moesten doen en dat was 2 punten pakken, dan sla je in deze periode van de competitie al direct een gat met de onderste regionen. Het was 14.00 uur en de scheidsrechter gaf het startsein. Ook nu was het alweer snel raak in de 1e minuut. GKV had hier direct antwoord op, tot 2-2 ging het gelijk op. Vanaf dat moment nam Rapid het heft in handen, ook al ging niets vanzelf. Het was hard werken voor elk doelpunt. De doelpunten vielen moeizaam, daar kansen meer dan genoeg gecreëerd werden, het afmaken hiervan liet helaas te wensen over. Ondanks dit zat het wederom verdedigend weer super goed op slot, hierdoor konden we uitlopen op GKV naar 6-3. Maar vanaf de 23e minuut wisten we de korf niet meer te vinden tot de rust en hierdoor lieten we GKV terug komen in de wedstrijd en dat gebeurde ook tot 6-5, de rust stand. We wisten dat we beter waren en onszelf moesten belonen met doelpunten, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De 2e helft begon goed: we pakten direct weer een voorsprong van 2 punten, nu dit vasthouden en mee scoren. Dat ging inderdaad goed tot 8-6, vanaf dat moment liet het scorend vermogen ons in de steek en GKV kwam langzaam langszij 8-8. Toen werd het vechten voor elk punt, terwijl we al op een ruime voorsprong hadden kunnen staan, maar ook dit gebeurt. In een wedstrijd met hard werken kwamen we toch nog op 9-8, met nog 4 minuten te spelen! Het zou absoluut een verdiende uitslag zijn, maar helaas GKV wist nog 1x zijn rug te rechten en kwam op gelijke hoogte 9-9, en zodoende werden de punten verdeeld. Jammer, we verdienden meer, maar konden het niet afdwingen. Ik denk dat een ieder hiervan behoorlijk baalde, maar dit hoort er helaas ook bij. Ondanks dit zijn we blijven werken en daar kom je altijd ver mee. Het scoren gaat gebeuren en daar ben ik van overtuigd met deze groep, verdedigend hebben we laten zien dat we ons mannetje staan. Met dit punt staan we op een keurige 2e plaats en mogen daar een prima gevoel bij hebben. Het is goed dat we kritisch zijn op ons zelf, een goede eigenschap. Op naar de volgende week waar we Dunas gaan ontmoeten, een ploeg die we in de aanloop van deze competitie al reeds hebben ontmoet! Een klus die we moeten kunnen klaren. Ook moeten we er voor waken dat we Dunas niet onderschatten, ondanks dat ze op de laatste plaats staan. Maar ben er van overtuigd dat we gaan knallen en dat daar geen sprake van is. De 2 punten moeten dan ook mee naar Haarlem. Reserves en Publiek super bedankt. En graag tot volgende week. (Verslag coach John B)

Rapid 3 had afgelopen zaterdag de 3de wedstrijd van het seizoen op het programma staan tegen het nog ongeslagen KZ Danaiden uit Leiden. Na vorige week, hebben wij afgelopen donderdag even de koppen bij elkaar gestoken en de spelers mij wat aanknopingspunten gegeven en ik hun. Met deze punten hebben we een goeie training neergezet. Goed scherp en we waren er dus helemaal klaar voor. In de eerste aanval begonnen Jasper, Tom, Carola en Claudia. Verdediging Daniël, Kevin, Tiana en Jeanne. We kwamen helaas 0-1 achter maar via Tom en 2 keer Kevin, was die achterstand snel weer omgebogen in een voorsprong. Via Jasper liepen we uit naar 4-1 en toen stokte het even en kwam KZ terug tot 5-4. Na deze opleving van hun, pakten we de draad weer op en liepen uit naar een 11-4 ruststand. In de rust aangegeven dat we scherp moesten zijn op de korte wegdraai balletjes rond de korf, maar dat we verder prima stonden te spelen en dit vol moesten houden. Helaas waren de eerste paar minuutjes na rust niet scherp en kregen zij weer hoop na 3 goals achter elkaar. Even een time-out om de scherpte weer terug te krijgen en dat lukte gelukkig. Via 2x Kevin, Jasper en Claudia liepen we uit naar 15-7. Bas erin voor de moe gestreden Daniël en 3 min later Winke erin voor de met hoofdpijn tobbende Tiana. In de laatste 12 min scoorden wij nog 4 keer en kregen er 3 tegen waardoor de eindstand werd bepaald op 18-10. Al met al een prima wedstrijd, met bij vlagen goed korfbal en leuk om te zien ook voor het publiek. Nu spelen we aankomend weekend uit tegen weer een mooie tegenstander. Ik heb er zin in en ben heel dankbaar voor de ontwikkeling die ik zie in het team. (Verslag coach Ronald)

Rapid 4 speelde om het B veld tegen HBC. Deze tegenstander had twee keer kansloos verloren, maar was vandaag met een sterke selectie afgereisd naar Haarlem. We begonnen goed, want na precies 3,8 seconden schoot Arvid de 1-0 binnen. Daarna werd het wel een gelijk opgaande wedstrijd tot 5-5. Voor rust wisten we een gaatje te slaan naar 8-5 en gelijk na rust werd het zelfs 10-5. daarmee dacht het vierde wel klaar te zijn met deze tegenstander, maar dat pakte anders uit. HBC knokte zich terug en begon makkelijker te scoren. Zo stond het vlak voor tijd ineens 11-10. Er moesten lange aanvallen aan te pas komen om de overwinning over de streep te trekken. Dat lukte gelukkig goed en Dieuwke zorgde in de laatste minuut voor de bevrijdende 12-10. Dat HBC er nog 12-11 van maakte was alleen nog voor de statistieken. De derde overwinning is binnen. Zaterdagavond werd er in de Bizon bowling al voorzichtig een pre-kampioensfeestje gevierd!! (Verslag Ruben)

Rapid 4 en 5 vormen onze breedte selectie en die sloten deze zaterdag gezellig bowlend en gourmettend af!

Rapid 5 heeft een feestelijke dag, we hebben een jarige in ons midden! En dat moet gevierd worden. En hoe doe je dat? Een liedje, een felicitatie, chocolade en………. de overwinning! De overwinning heeft misschien wat uitleg nodig. In Zaandam moesten wij een wedstrijd spelen tegen Zaandam-Zuid 2. Een voor mij onbekende ploeg. De eerste kennismaking was in elk geval goed, gewoon een ploeg die lekker wilde ballen. Vakken gemaakt en gaan! In de eerste helft vooral heel veel kansen, maar het benutten dat was nog een beetje moeilijk. Reden? Onbekend. Of misschien toch nog gewoon een beetje inkomen na zo een lange tijd geen wedstrijden? Wie zal het zeggen. In de rust was het nog best verwarrend, wat is de stand? Een kleine voorsprong of toch misschien wel gelijk? Het moge duidelijk zijn in de tweede helft moeten die ballen er toch echt wel in! En met dat doel sprongen we het veld weer in. Martine wisselde met Lotte. Wat zijn we toch blij met jullie als invallers. En nee, niet alleen omdat jullie zo goed kunnen korfballen hoor, maar natuurlijk ook gewoon heel gezellig 😃. Maar goed, terug naar de wedstrijd. Het doel: meer scoren is eigenlijk gelukt, waardoor we de wedstrijd winnend konden afsluiten. Eindstand 6-10 enne Erica: nogmaals van harte gefeliciteerd 🥳 (Verslag Angelique)

Rapid A1 moest zaterdag tegen Madjoe A1. Een tegenstander, die gezien de voorgaande uitslagen, weinig moeite heeft om te scoren. Doel was om de positieve punten uit de wedstrijd van vorige week vast te houden en die te gaan uitbreiden. In de 1e helft lukte dat helaas niet met het verzilveren van de kansen. Hierdoor kon Madjoe rustig de voorsprong uitbreiden naar 1-6. Na de rust ging dat gelukkig beter en liep de score aan Rapid kant langzaam op en werd het 6-12. Kortom: de stijgende lijn zit er nog steeds in, maar daar zullen we hard voor moeten blijven werken de komende weken. (Verslag coach Walter)

Rapid B1 mocht zaterdag weer op de wel hele vroege morgen aan de bak. Dit keer bij Haarlem. Om 9u gingen we van start en onderschepten we snel de bal. Direct een aantal mooie kansen, maar hij viel er nog niet in. Totdat eindelijk de 0-1 viel, waarna ook snel de 0-2 viel. Zo verliep het eigenlijk de gehele wedstrijd. Rapid creëerde heel veel kansen en Haarlem eigenlijk niet. Toch lukte het Haarlem om 1 x te scoren voor rust, waardoor we gingen rusten met 1-8. En eigenlijk was het in de tweede helft hetzelfde verhaal. Rapid had het betere van het spel, alleen vergat de kansen af te maken. Vandaag hadden we makkelijk de 25 goals kunnen behalen. Dat deden we niet, maar uiteindelijk werd er wel overtuigend gewonnen met een 1-14 eindstand. 1 van deze 14 doelpunten was ook de eerste van Iris! Lekker bezig. Daarnaast willen we Joy weer bedanken voor het wisselen en Sjoerd bedanken voor het reserve zitten. We zitten goed op kampioenskoers. Volgende week Sporting West uit en dan zien of we echt voor de overwinning kinnen gaan. Tot volgende week! (Verslag coach Marnix)

Rapid C1 – Sporting West/Bonarius.com C1: deze wedstrijd is verplaatst naar dinsdag 5 oktober, 18.30u!

Rapid C2 speelde zaterdag eindelijk hun eerste wedstrijd tegen Argus. Betrof een ploeg met veel beginnelingen. Bij het inschieten was al duidelijk dat we deze wedstrijd wel zouden winnen. Wedstrijd was te gemakkelijk, getuige de eindstand van 1 – 14. Het enige doelpunt van de tegenpartij was zelfs eigenlijk verdedigd. (Verslag coach Jelle)

Rapid D1 was VRIJ!

Rapid E1: Voor de E-tjes smaakte de overwinning van vorige week naar meer! Vol enthousiasme en goede moed begonnen zij dan ook aan hun thuiswedstrijd tegen AW-DTV. Al snel bleek dat beide teams een combinatie hadden van wat meer “ervaren” spelers en wat nieuwe spelers. AW-DTV had nog iets extra’s meegenomen, een mascotte! Onze jongste kanjers vinden een mascotte ook wel leuk dus als iemand een mascotte voor ze wil maken, graag! Binnen de eerste 10 minuten kreeg Rapid veel meer kansen én deze werden benut tot een 3-0 voorsprong. Daarna werd het scoren wat lastiger maar wat ontzettend leuk om te zien dat er heel veel kansen waren! Superknap dat er zoveel doorloopballen genomen werden! De wedstrijd werd door ons gewonnen met 4-2! (Verslag coach Carola.)

Kangoeroes: We zijn (voor de kangoeroes) alweer op de helft van het veldseizoen. Wij zijn dit jaar begonnen met een grote commissie met het motto: iedereen doet waar hij/zij goed in is. Dat is bij de kangoeroes als volgt: Angelique en Lieke voor de communicatie en promotie, Bram Willemsen maakt de trainingen en Daisy, Sanne, Sam en ik voeren de training uit met de kids op zaterdagochtend. Maar zonder gevraagd te hebben helpen ook John, Niek en Hans met de opbouw elke zaterdagochtend en nadenken over een nieuwe bak voor al het spelmateriaal (misschien wel meer hulp, maar het staat altijd al voordat de trainers aankomen, waarvoor veel dank!!). Ook Oebele staat met zijn camera 📷 om mooie plaatjes te schieten.

Nu dan de trainingen zelf. Best wel een beetje spannend: komen er wel kids? Nou ja hoor!! De eerste training meteen 12 kinderen. Met als thema Dierenwereld beginnen we de training met een dansje, daarna een voorstelrondje en daarna verschillende oefeningen met eigenschappen van de verschillende dieren. Afsluiten met de parachute (zeker een favoriet van de kids) en uiteraard een kangoeroe diploma!! Allemaal heel leuk voor de kids, maar ook leerzaam. Door middel van blokjes, klossen lopen, oefenen de kids de (fijne) motoriek, maar ook leren gooien en vangen met pittenzakjes is natuurlijk korfbal gerelateerd leerzaam. Al denken de kinderen dat ze een vleeszakje voor de leeuw aan het halen zijn via een een moeilijke route over keien in het water, over een hoog hek en door een tunnel.

En enthousiast dat de kinderen zijn. We hebben nu vier trainingen gehad met gemiddeld 8-12 rennende kids! Ook schieten op de korf hebben we al een aantal keer gedaan en dat gaat iedereen goed af!! Heel mooi om te zien. Nog 4 trainingen dit veldseizoen, kom gerust kijken en weet je nog kids in de leeftijd 3 tot en met 8, ze zijn meer dan welkom. Via deze weg wil ik alle vrijwilligers enorm bedanken!! (Verslag trainer Nadine)


2e VELDCOMPETITIERONDE ZATERDAG 18 SEPTEMBER 2021

Rapid 1 Ook de 2e competitie wedstrijd gaat verloren…. Zaterdag mocht Rapid 1 naar Twist in Vlaardingen. Het complex van Twist ziet er goed uit, echter de reis er naar toe met al die wegwerkzaamheden is echt een ramp. Vlaardingen ligt toch niet aan de andere kant van Nederland. Maar als je 2 uur in de auto zit dan lijkt het er wel op. Het was mooi weer, de vaste supporters waren weer aanwezig en de wedstrijd begon. We hadden van te voren wat info over een paar spelers en hoopten hier ons voordeel uit te halen. Helaas konden we vanaf minuut 1 geen vuist maken. Tel daarbij op dat een paar Twist spelers met scherp schoten en wij hier te weinig tot niets tegenover konden zetten, werd de rust bereikt met 12-5. De tweede helft scoorden wij direct en konden we Twist 12 minuten lang het scoren beletten. Daarna vielen de doelpunten om en om. Twist hoefde niet meer en wij konden niets extra meer brengen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een teleurstellende 18-11 nederlaag. Alle invallers bedankt voor het meedoen en of invallen. Alle wissels bedankt. Volgende week spelen we weer thuis en komt het sterke GKV uit Den Haag op bezoek. Het zou mooi zijn als we dan de broodnodige 2 punten in Haarlem kunnen houden. De koppies zullen weer omhoog moeten en de schouders er onder. We weten allemaal dat het beter moet en ook kan. Als we met z’n allen het vertrouwen houden, willen werken voor elkaar en dan ook nog gaan scoren, dan blijven die 2 punten in Haarlem. (Verslag coach Richard)

Rapid 2 Na de 1e competitie wedstrijd de punten in Haarlem te hebben gehouden, stond het onbekende Twist op het programma uit in Vlaardingen, het was een wereld reis door allerlei wegwerkzaamheden 🚧 zoals Richard al eerder vermeld heeft. De aanloop naar deze wedstrijd toe verliep goed. De trainingsweek werd dan ook met alle vertrouwen afgesloten en klaar voor Twist om de klus te klaren. Maar we wisten ook vooraf dat Twist ook haar 1e wedstrijd met ruime cijfers had gewonnen! Dus al met al een uitdaging. Alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd aanwezig. De wijzers van de klok tikten de 2 aan en tijd voor de scheidsrechter om in te fluiten. Na een 1-0 achterstand wisten we al snel de score in ons voordeel om te buigen, ging het vanzelf?? Zeker niet, het ging met vallen en opstaan. Daar het verdedigend goed op slot zat konden we mooi weglopen naar 1-4. Twist begon langzaam in haar spel te komen en begon ook de korf te vinden, dat blijkt ook wel uit de tussenstanden 3-4/4-6 en 6-7. Het was wederom een wedstrijd van stuivertje wisselen. Twee ploegen die in de loop van de wedstrijd aan elkaar gewaagd waren, 6-7 was dan ook gelijk de ruststand. De 2e helft moest van onze kant scherper in de afronding, tegelijkertijd was het Twist wat het op dat moment ons aanvallend zeer lastig maakte. Maar vertrouwen in een goede afloop hadden we. Dus vanaf minuut 1 in de 2e helft, afstand nemen en dan langzaam weglopen!!! Dat was de opzet. In 1e instantie leek dat te lukken tot 6-9, vanaf dat moment liet ons scorend vermogen ons in de steek en Twist kwam punt voor punt dichterbij. Gelukkig zat het verdedigend bij ons goed in elkaar, zodat de aansluiting van Twist niet van zelf ging. Bij een stand van 9-9 nam Twist het heft in handen, maar op tijd konden wij onze rug rechten en mee scoren. Vlak voor tijd scoorde Twist de 11-10 en daar hadden wij snel antwoord op 11-11. En bij deze stand floot de scheidsrechter voor het einde. De puntendeling was over de hele wedstrijd gezien de juiste verdeling. Maar had er meer ingezeten??? En we hadden zelfs met lege handen kunnen staan. Omdat een ieder er in bleef geloven, hebben we dit kunnen realiseren. Het was zeker een wedstrijd met meerdere gezichten. En je ziet ook nu dat we met zijn allen de juiste inzet tonen. Jeanne, super bedankt voor het invallen. Publiek super fijn dat jullie de reis hebben willen maken naar Vlaardingen. En Jan voor de video opname. Met deze wedstrijd achter ons, hebben we huiswerk te doen om ons voor te bereiden op GKV, ook dit wordt een mooie uitdaging om de punten in Haarlem te houden. As weekend wordt er al een kleine schifting gemaakt in de 3e speelronde dus gaan we voor de volle winst. Tot as zaterdag. (Verslag coach John B)

Rapid 3 mocht gisteren aantreden tegen het Vzod 2 van de oud trainer van Rapid 1: Gert Krook. Zij waren de competitie met een dikke nederlaag begonnen, maar wij minsten helaas door vakanties bij 1 en 2 enkele dames. Maar toch hadden wij vertrouwen in het feit dat we de 2 punten mee konden nemen naar Haarlem. Helaas liep dit helemaal anders. In het begin van de wedstrijd konden we nog wel mee gaan, maar na 2-2 vielen bij ons de ballen niet meer en konden we ook niet meer de druk geven op hun verdediging. Zij liepen uit naar 2 verschil en telkens als we op 1 kwamen, dan scoorden zij weer. Tot 7-6 konden we het op 1 houden en daarna niet meer. Zij liepen toen uit naar een 10-6 ruststand. In de rust aangegeven dat we meteen moesten mee scoren om bij te blijven en hopen dat we zelf bleven scoren om er weer een wedstrijd van te maken. Helaas gebeurde het tegenovergestelde: zij scoorden 11-6 en toen werd het wel heel moeilijk. Emma erin voor Winke om wat te doen en Winke weer erin voor Tiana. We scoorden wel mee in de 2de helft en verdedigend was ook beter. Toch konden we helaas het gat niet meer goed maken wat vóór rust was ontstaan en beleven de punten bij hun. Eindstand 15-10. Hebben we nou slecht gespeeld? Nee dat niet, maar hebben we verdiend verloren? Ja dat wel. Als je de kansen niet afmaakt, maak je het je zelf heel lastig. Het waren duren punten, maar wel een wedstrijd met veel leer momenten. Op naar zaterdag, dan komt KZ/Danaiden op bezoek en dan hopen we er weer te staan voor eigen publiek en de punten in Haarlem te houden. Tot volgend weekend allemaal. (Verslag coach Ronald)

Rapid 4 mocht afreizen naar sportpark ‘Melkweg’ in Amsterdam waar een wedstrijd tegen Vlug & Vaardig 2 op het programma stond. De ploeg die gedeeld eerste plek stond met ons, dus er was 1 doel: winnen! Een vliegende start hadden we door 2 doelpunten van invaller Manèl (je mag vaker mee 😉) en ook in de rest van de eerste helft vielen de doelpunten doorlopend. Met een tussenstand van 1-9 gingen we vrij relaxt de rust in. Tijdens de tweede helft vielen de doelpunten minder hard. Maar gelukkig voor ons ging het bij de tegenstander ook nog niet zo goed. De eindstand is 3-13 geworden. Vooral leuk dat bijna iedereen in het team gescoord heeft. Coach Giny was heel tevreden en we hebben nu al zin in volgende week. (Verslag Lieke)

Rapid 5 Vandaag op de agenda, een korfbalwedstrijd. De eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Na een jaar vol onzekerheden, is er voor het vijfde wel een zekerheidje! En dat is…. de tegenstander van vandaag Kleine Sluis 2. De allerlaatste officiële wedstrijd speelden wij tegen Kleine Sluis 2. In de stromende regen, wonnen wij deze wedstrijd of toch niet? En vandaag mogen wij weer tegen Kleine Sluis 2. Het voelt een beetje als: een seizoen zonder Kleine Sluis 2, is als Wie is de Mol zonder mol of als de Grand prix zonder Max Verstappen. Ach verzin maar iets moois, het moge duidelijk zijn, het vijfde heeft al vele wedstrijden gespeeld tegen Kleine Sluis 2. De wedstrijd. Of nee eerst dit: Michiel en Siem van harte welkom in het vijfde. Leuk dat jullie nu ook deel uit maken van misschien wel het leukste team van Rapid! Hoe leuk is dat? En dan nu waar iedereen op zit te wachten, de wedstrijd! Och we spelen op gras! Wat een feest. Maar er moet gezegd worden, deze grasmat voldeed prima als korfbalveld. Dus geen klachten. In het begin van de wedstrijd was het misschien even zoeken, naar wat? Het wedstrijdgevoel , of nee het juiste ritme,  of de juiste techniek, nee het was gewoon even zoeken. Maar al snel zaten beide teams lekker in de wedstrijd. De sfeer was goed, teams waren aan elkaar gewaagd en zo werd het een gelijk opgaande wedstrijd. De laatste minuten waren spannend, met een 8-8 stand probeerden beide teams toch nog de winst te pakken. Dit lukte niet, eindstand 8-8. Een leuke wedstrijd met een terechte uitslag! Nog een laatste opmerking, Dieuwke leuk dat je met ons mee wilde doen! En dat tegen je trainingsclubje! (Verslag Angelique)

Rapid A1 moest tegen de koploper in de poule, die in hun eerste wedstrijd er al 27 in hadden geschoten. De opdracht was dus simpel. Beter spelen dan vorige week en minder dan 27 doelpunten tegen krijgen. Beide doelstellingen werden gehaald. Het spel was zowel aanvallend als verdedigend beter dan de week ervoor. We staken een stokje voor de opdracht van de coach van Fluks A1 die toch minstens 20 doelpunten wilde zien. Alleen het afmaken van kansen waar we flink ons best op moesten doen om die te creëren, bleef achter, wat uiteindelijk een 14-2 eindstand opleverde. (Verslag coach Walter)

Rapid B1 speelde om 11:45 uit bij Helios. Na de overtuigende overwinning van vorige week was het nu zaak te laten zien waarom we vorige week wonnen. En dat lukte met wisselend succes. We begonnen direct sterk met een 0-2 voorsprong met mooie acties en een afstandsschot. Daarna verdedigend niet helemaal scherp waardoor we direct twee doorloopballen tegen kregen, zonde want we waren de bovenliggende partij. Vervolgens werden er lange aanvallen gespeeld en goeie kansen gecreëerd, maar viel de bal er niet in. Verdedigend wel erg sterk, waar we weinig tot geen kansen weggaven. Net voor rust scoren we toch de 2-3 waardoor we met een voorsprong de rust ingingen. In de rust besproken dat we scherp en zuinig moeten zijn met de bal opspelen en aanvallend het duidelijk neerzetten. Goeie communicatie onderling was de sleutel want zo werden er leuke acties gecreëerd bij de heren. In het ene vak viel de bal er net even wat makkelijker in dan in het andere vak, maar al met al liepen we wel uit naar een overtuigende 3-8 voorsprong. Toen werden we toch weer wat slordiger waardoor we Helios de kans gaven om dichterbij te komen wat niet nodig was. Korte kansen en vrije ballen tegen door onnodige overtredingen. Maar goed, het gat was geslagen en op deze manier bleven we overtuigend de voorsprong behouden. Er werd de 5-9 gescoord en toen was duidelijk dat het een gewonnen wedstrijd ging worden. Aan het einde werd er eigenlijk te weinig gescoord om het nog overtuigender te maken. Er hadden over de gehele wedstrijd zeker meer kansen in gekund, maar we laten wel weer zien dat we sterk zijn verdedigend. Slechts 5 goals tegen is hartstikke goed en daar horen we trots op zijn. Met een 5-9 eindstand wint Rapid B1 ook haar tweede wedstrijd en gaat het direct op kop. Volgende week mogen we vroeg en thuis tegen Haarlem. Dat moet de volgende stap zijn naar het kampioenschap. Joy bedankt voor het meedraaien, je hebt het goed gedaan en we kunnen je er vaker bij hebben. Lekker gespeeld mensen en op naar volgende week! 💚 (Verslag coach Marnix)

DKV Victoria C1 – Rapid C1 9 – 5

Rapid C2 gaat 25 september pas hun 1e wedstrijd spelen!

Rapid D1 was VRIJ

Rapid E1 mocht zaterdag als enige thuis spelen, AW/DTV uit Amsterdam kwam op bezoek. Vanaf het begin waren we gelijk scherp en waren we goed aan het verdedigen, met rust stond het 4-0. Met goede moed begonnen we aan de tweede helft en werd de eindstand 6-2! (Verslag coach Bjorn)1e VELDCOMPETITIERONDE ZATERDAG 11 SEPTEMBER 2021

Er zijn deze zaterdag al heel veel teamfoto’s gemaakt door Oebele. KIJK HIER.

Rapid 1 – Weidevogels 1: 7 – 13

Rapid 2 EINDELIJK 2021: September 11.09.21 start de competitie 2021/22😁. Na bijna een jaar geen competitie wedstrijd te hebben gespeeld, mochten we proeven hoe dat ook alweer was. Na een periode van onzekerheid mbt COVID-19 is alles toch anders, een periode waar iedereen zich ook ging bezighouden met het leven naast het korfbal. Heel langzaam moest een ieder weer in het ritme komen, de verplichtingen die normaal bij een gewoon seizoen een vanzelfsprekendheid zijn. Maar nu op een of andere manier anders. Met dit in onze bagage, heeft een ieder op zijn of haar manier door getraind 💪 sjapo voor alle spelers. En dan de officiële start van de voorbereiding: met links en rechts nog wat vakantiegangers zijn we toch met een grote groep van start gegaan. Het was een lange voorbereiding, die in mijn ogen goed verlopen is! (Ook al waren er uiteraard aspecten voor verbetering vatbaar). En uiteraard dat een ieder weer heel langzaam uit z’n winterslaap kwam en weer op het veld terugkeerde. In de week richting de 1e competitie wedstrijd tegen Weidevogels, werden de laatste puntjes op de ℹ gezet, en dan moeten we er klaar voor zijn en de weg van vorig seizoen voortzetten, die we helaas niet hebben kunnen afronden. Op 11.09.21 om 14.00 uur was het zover: met een gezonde spanning in de kopjes van de spelers, was het een moment waar ze heel lang naar uit hadden gekeken. En ja, het fluitsignaal klonk, de focus was er direct en de 1-0 stond snel op het scorebord. Al snel bleek dat Weidevogels met de zelfde instelling het veld was in gegaan, en dat bleek ook in het score verloop: wanneer Rapid gescoord had, had Weidevogels er direct antwoord op. Tot 7-7 ging het gelijk op en beide ploegen deden niets voor elkaar onder, Rapid wist nog voor de rust te scoren 8-7 en dat is altijd lekker om met een voorsprong de rust in te gaan. In de rust het een en ander besproken, om in ieder geval een gat van 3 punten te slaan! Was absoluut niet ontevreden, maar ’t moest beter op bepaalde aspecten. Met dit in ons achterhoofd, moesten we er direct staan en dat gebeurde ook. Nadat de scheidsrechter had ingefloten voor de 2e helft, was het een vergelijkbaar beeld van de 1e helft tot 10-9, vanaf dat moment liep Rapid langzaam weg van  Weidevogels en pakten we onze 3 punten voorsprong, 12-9 / 13-10 / 14-11. Dat is lekker, dan is het een kwestie van meescoren ( uiteraard gaat dat ook niet vanzelf ). De hele 2e helft bleef Rapid aan de goede kant van de score, uiteindelijk was de eindstand 15-13. Zwaar bevochten tegen een tegenstander die kwalitatief op het zelfde niveau korfbalt. Maar vandaag was het Rapid die de punten in Haarlem hield . Het was hard werken, maar zoals het spreekwoord zegt: LOON NAAR WERKEN 😉. Een lekker begin van de nieuwe competitie, de 1e 2 punten zijn binnen! Op naar volgende week, waar we naar het onbekende TWIST moeten, en daar met de 2 punten terug naar Haarlem moeten. Reserves super bedankt 🙏 en super, super het publiek, HEERLIJK is o zo belangrijk. Graag tot volgende week , ook in de uitwedstrijden hebben wij jullie nodig. (Verslag coach John B)

Rapid 3 Daar stonden we dan eindelijk weer. Na een vreemd afgelopen seizoen, konden we dan eindelijk weer competitie spelen. Het vernieuwde 3e had een goeie voorbereiding gehad met 3 oefenwedstrijden die allemaal werden omgezet in een overwinning. Daarnaast hadden we afgelopen week prima en scherp getraind dus alle vertrouwen was er dat we goed aan de competitie konden beginnen. Maar je weet het nooit: een klasse hoger en een tegenstander die we niet kennen, is het altijd maar afwachten. We startten zeer scherp, na snel 2-0 liepen we uit naar een 7-1 voorsprong. Na deze vliegende start zakten we helaas wat in en kreeg de tegenstander wat meer hoop. Na 7-3 pakten we de draad weer op en was de ruststand 10-6. In de rust even weer de koppies scherp gemaakt en aangegeven dat we allemaal beter waren dan onze tegenstander en dat weer moesten gaan uitdrukken in de score. Na rust werd er een aantal maal over en weer gescoord, maar daarna namen wij de wedstrijd weer helemaal in handen en liepen we van 12-7 uit naar 17-9. Wij scoorden daarna nog 5 keer en kregen er 2 tegen waardoor de eindstand werd bepaald op 22-11. We hebben met elkaar keihard gewerkt en hebben bij vlagen goed spel laten zien, dus tevreden coach en spelers, met nog wel wat aandachtspunten om mee te nemen naar de volgende wedstrijd. Volgende week hebben we een uitwedstrijd tegen Vzod in Kudelstaart. We zullen weer scherp moeten zijn om ook deze wedstrijd weer de 2 punten te pakken. Hopelijk tot volgende week.😃 (Verslag coach Ronald)

Rapid 4 speelde de openingswedstrijd van het seizoen thuis tegen Sporting West. Ons sterrenteam met onder andere de (parttime) topschutter Yanno, aanstormende talenten Jochem en Arvid en de geslepen (paal)dames Maaike en Nancy begon scherp aan de wedstrijd, maar Sporting West begon beter en knalde snel naar een 0-3 voorsprong. Dit liet Rapid zich niet gebeuren en via 3-3 werd het 5-3 voor Rapid, met doelpunten die in het eerste niet zouden misstaan. Sowieso zou de trainer van het eerste vaker een scout richting de wedstrijden van het 4e kunnen sturen. Na de rust (5-5) werden de punten via geduldig spel binnen gehaald. De eindstand van 10-6 was dan ook meer dan terecht! Door de media wordt dit team al als kampioenskandidaat betiteld, maar daarvoor is het volgens mediawoordvoerder Lieke nog te vroeg. “Als we volgende week de punten pakken tegen medekoploper Vlug en Vaardig dan kunnen we echt gaan denken aan een sensatie in deze loodzware breedtesport poule, maar daarvoor is het nu nog te vroeg”. Ondanks dit voorbehoud werd deze belangrijke overwinning door het team uitbundig gevierd🍻 (Verslag Ruben)

Rapid 5 – Helios 3: deze wedstrijd is verplaatst naar woensdag 22 september 20:00u!

Rapid A1 begon het seizoen tegen KVA A1. Na de lange corona periode was het te merken dat er nog het nodige aan wedstrijdritme en scherpte ontbrak. Gelukkig ontbrak het niet aan inzet, waardoor het een spannende wedstrijd werd. Door veel plaatsfouten en de nodige gemiste kansen over en weer was het met rust slechts 1-1. Na rust bleef de inzet hoog maar de kansen schaars. KVA kwam op voorsprong en het duurde lang voordat we de gelijkmaker scoorden. Helaas scoorde KVA daarna meteen en stond het laatste gedeelte van de wedstrijd in het teken om nogmaals terug te komen. Ondanks een paar goede kansen viel de gelijkmaker helaas niet, en werd er met 2-3 verloren. Volgende week de eerste uitwedstrijd en dan proberen om het aantal doelpunten flink hoger te krijgen. (Verslag coach Walter)

Rapid B1 mocht zaterdag als eerste team het Rapidveld op om het seizoen te openen tegen Sporting West. Helaas hadden we in de voorbereiding geen echte oefenwedstrijd kunnen spelen, dus deze eerste wedstrijd sinds tijden, ging meteen om de punten in de poule. Toch ging het vanaf de beginfase helemaal niet slecht, en ging de stand redelijk gelijk op. De tweede helft begonnen de vakken steeds meer op elkaar ingespeeld te raken en werd er makkelijker (en mooier!) gescoord. Dat belooft dus wat voor de volgende wedstrijden. Eindstand 12-6 (Verslag coach Torben)

Rapid C1 – Swift C1: 6 – 7

Triaz C1 – Rapid C2: deze wedstrijd is vervallen en er is last minute een nieuwe poule gemaakt. KLIK HIER

Rapid D1 begon het seizoen met een thuiswedstrijd tegen SDO uit Hillegom. De D’s zijn een lekker enthousiaste groepje met Daan, Sven, Valentijn, Ilse, Marley en Anne en ze spelen dus 4Korfball. De opdracht was om lekker scherp te starten, want met eenvaks korfbal krijg je zo een paar snelle uitbraken tegen, als je niet oplet. Maar het was de eerste helft juist Rapid die lekker snel de bal liet gaan. We kregen dan ook meer kansen dan de tegenstander en de 1-0 met rust was verdiend. Helaas was er in het derde kwart een jongetje van SDO die niet te stoppen was, waardoor we 1-3 achter kwamen. In het laatste kwart zetten we nog goed aan en kreeg Rapid weer de grootste mogelijkheden, maar verder dan 2-3 kwamen we niet. Dat was jammer, maar er werd echt heel erg leuk gespeeld en hard gewerkt! Het gaat een mooi seizoen worden!!! (Verslag coach Ruben)

Rapid E1: Ook onze jongste korfbalsterren zijn hun seizoen begonnen. En hoe?! Wat hebben deze kanjers hard gewerkt! Voor sommigen van dit team was het hun allereerste wedstrijd ooit. Dan is het natuurlijk niet zo gek dat de tegenstanders (KVA) makkelijker en meer doelpunten maken dan wij, maarrrr we hebben zelf ook 2 doelpunten gemaakt! En bij de strafworpen na de wedstrijd heeft zelfs bijna iedereen gescoord 💪🏻! Verder lieten deze toppers zien dat ze heel goed naar de coach luisteren want de tips werden meteen uitgeprobeerd. Op naar de volgende wedstrijd! (Verslag coach Carola)

Rapid Kangoeroes:

 

 OEFENWEDSTRIJDEN ZATERDAG 4 SEPTEMBER 2021

MIX RAPID A1 – B1

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com