Terugblik op de Nieuwjaarsbingo
Het is 2022, een nieuw jaar! Rapid start dit jaar niet met de nieuwjaarsreceptie, om de wel bekende reden. Maar, Rapid wil dit nieuwe jaar natuurlijk wel goed beginnen! We organiseren de Nieuwjaarsbingo!

Zaterdag 8 januari 19:30 uur, we starten de online meeting. Al snel druppelen de eerste deelnemers binnen. Ook de presentatrice van vanavond komt online, Esther! Onze voorzitter, Oebele, opent de avond met een toost op het nieuwe jaar. De Nieuwjaarsbingo is geopend!

We starten met de normale bingo, het is een gezellige online drukte. Er zit een lekker tempo in, en al snel volgt de eerste, tweede en de laatste bingo van deze eerste ronde! De kop is eraf!

Vanavond spelen we geen normale bingo, maar een breinbrekersbingo. Dit betekent dat de tweede ronde geen normale is bingo is, maar een muziekbingo ronde is. Muziekbingo? Walter heeft een top 60 van liedjes  samengesteld. Deze lijst wordt afgespeeld. En aan de deelnemers de taak om de juiste titel op het bingoblaadje af te strepen. En de winnaar? Dat is Jeroen! Hij wint een cadeaukaart naar keuze.

Bingokaart 3, dat is de supersnelle ronde. Zoals de naam al zegt, snelheid is vereist. Zonder onderbrekingen roept Esther de getallen in een razend tempo op. Ik heb het vermoeden dat assistent John het nog het meest lastige vind. De ballen vliegen soms om zijn oren. En ik zie iets van een bukkende John in het beeld. Bij de snelle ronde is er één winnaar! Diegene die als eerste een volle kaart heeft. Maaike volgt haar vader op en is de winnaar van deze ronde. Ook zij wint een cadeaukaart naar keuze.

Na de snelle ronde is het tijd voor de favoriete ronde van velen. Of toch niet? De sommenbingo. Na enige tijd hoor ik een enthousiaste bingo van………. ach laten we deze naam maar niet noemen. Na controle blijkt dat er toch een rekenfoutje is ingeslopen. Dit betekent een valse bingo, wat tot hilariteit leidt bij de andere deelnemers. Een valse bingo betekent dat niet een liedje zingen? Jazeker! Ik moet toegeven, er werd luidkeels vol enthousiasme gezongen, mijn complimenten.

De laatste bingokaart, bingokaart 5, de afvalbingo. Terug van weggeweest kan ik wel zeggen. Veel Rapidleden die al een tijdje bij Rapid spelen, zullen dit nog wel kennen van de kienavonden voor de jeugd. De microfoons worden aangezet. Heel veel geluid, een gezellige chaos ontstaat. Heb je het getal op je kaart staan, dan ben je af. De prijs? Een tegoedbon van € 15 bij Jetties. Uiteindelijk wint Hester, onze gast uit België. Een goede reden om nog een keer naar Haarlem te komen.

Na de afvalbingo spelen we nog 1 keer de loterij. Wat ik nog niet genoemd heb, maar gedurende de hele avond  is er een loterij. Tussendoor worden er lootjes met namen getrokken. De prijzen zijn divers. Plantjes, spelletjes, bierpakketten, wijn, scheurkalenders en meer!

Na de laatste trekking van de loterij eindigt de avond. En om Esther haar woorden te gebruiken: wat was het een heerlijke avond! Een ontzettend mooi begin van het Rapidjaar 2022 al zeg ik het zelf!

Lieke, Esther en Angelique

p.s.

BINNENKORT BIJ RAPID!

Dat is leuk, de presentatrice van de online bingo kondigt de volgende activiteit alweer aan!

Wordt het online of hopelijk weer in de kantine?

We houden jullie op de hoogte.

BEricht december 2021:

Doe mee aan de nieuwjaarsbingo en win fantastische prijzen!

Aanmelden kan via: https://forms.gle/MwCaHyRXyt2E8K539

Dit is natuurlijk geen normale bingo! We hebben een speciale breinbrekersbingo gemaakt. Het kan geen kwaad om met een teamgenoot samen te zitten om zo jullie hersenactiviteit te vergroten. Uiteraard krijgen jullie wel allebei aparte bingokaarten.

Voor wie:
Rapidspelers (vanaf de A), Rapidleden, oud-leden en familie- en vrienden van Rapidleden.

Wanneer:
8 januari – 20:00 uur tot ongeveer 22:00 uur

Waar:
online!
Let op de RIVM-richtlijnen met hoeveel mensen je in 1 huis mag zijn.
Van tevoren ontvang je per e-mail de bingokaarten en natuurlijk de link voor de livestream.

LET OP:
het is belangrijk dat iedereen zich afzonderlijk van elkaar aanmeld voor de bingo!

Vragen? Mail naar rapidcommunicatie@gmail.com