Verslag van kantinedienst(je) draaien

Het is zaterdagochtend de wekker gaat. Het is nog lang geen 8 uur, ik draai mij nog één keertje om en dan moet ik er toch echt uit. Iedereen die mij een beetje goed kent, weet dat de vroege ochtend niet echt mijn favoriete deel van de dag is. Er is wel één uitzondering, in Nicaraqua lag dat net even anders. Rond 5 uur zaten we daar in de kano en zagen we de zon opkomen. Zelfs ik werd daar blij van. Maar goed, terug naar zaterdag  9 oktober.

Ik spring op mijn fietsje en haal mijn kantinemaatje van de dag op. Erica, ik zal je niet bij naam noemen hoor. We komen aan bij de kantine. De kantine is al geopend en de goedlachse Niek staat ons op te wachten. Ik heb zo een vermoeden dat Niek wel een ochtendmens is. We komen in een gespreid bedje terecht. We hoeven eigenlijk alleen onze plaats achter de bar in te nemen. Hoe zat het ook alweer met de pin? Nog voordat ik het kan vragen, legt Niek het uit. Stiekem toch wel een mooie start van deze ochtend en direct een compliment naar de kantinecommissie.

Het valt mij op, hoeveel je ziet tijdens de kantinedienst. De kleutergym, hoe schattig is dat! En wat ziet dat er gezellig uit. Daar komt de scheidsrechter voor de B1. Het lijkt erop dat hij ook niet heel gelukkig wordt van het vroege tijdstip. Maar, hij staat er mooi wel. De wedstrijd kan beginnen. De B1 is al kampioen, maar wel samen met een ander team. Natuurlijk wil de B1 graag alleen kampioen worden, maar dan moet er nog wel even gewonnen worden. Het zicht vanaf de bar is nog niet zo goed, er zit veel vocht op de ramen. Ook daar wordt wat aangedaan. John, de glazenwasser voor het moment, zeemt de ramen. En zo hebben wij goed zicht op de wedstrijd van de B1. De B1 volbrengt de missie en is daarmee (alleen) kampioen! Chapeau, gefeliciteerd!

De kantinedienst gaat rustig voorbij, de taken zijn verdeeld. Mijn domein is voor en mijn kantinedienstmaatje staat achter. Zij verzorgt de tosti’s, broodjes en andere lekkernijen. Natuurlijk komt er een enkele keer een tosti voorbij met niet het perfecte uiterlijk. Of pak ik net het verkeerde drankje of zakje snoep. Maar ach, dat kan gebeuren. Heb ik ontevreden klanten gezien? Nee joh, natuurlijk niet!

Voordat ik er erg in heb, is het alweer 12:00 uur. Nog een half uur en dan zit de kantinedienst er alweer op. Het is natuurlijk lunchtijd, de broodjes vliegen de toonbank over. Zelfs de frituur wordt aangezet. Druk? Ach, het is echt wel allemaal prima te doen.

De eerste kantinedienst van het seizoen zit er voor mij weer op. En als je vraagt wat ik ervan vond. Dan is mijn antwoord, ach het is prima en stiekem ook best gezellig. Ingewikkeld? Nee hoor, vandaag was Niek aanwezig, maar anders is er een grote map met alle instructies. Een kind kan de was doen!

Als speler van Rapid ben je verplicht wedstrijden te fluiten en/of kantinediensten te draaien. Of ik daar wat van vind? Wat ik hierover kwijt wil, is dit! Alle taken binnen Rapid moeten we met zijn allen doen. Dus ook het fluiten van wedstrijden, de kantinediensten en al het andere wat gedaan moet worden. Was het niet iets met vele handen maken licht werk, zoiets toch……………………

Angelique

KLIK om je aan te melden voor een BARDIENST!