Seizoensafsluiting 2021

Het laatste weekend van Juni staat al járen in het teken van de seizoensafsluiting. Het liefst hadden we een toernooi georganiseerd, maar door Corona moesten we als organisatie wat anders bedenken en zo ontstond de Rapid Escape Tour. We nemen jullie graag mee tijdens deze erg leuke dag.

In totaal hadden er 10 groepen zich aangemeld voor de Escape Tour, en deden er maar liefst 44 mensen mee. Leden, ouders, vrienden, vriendinnen en zelfs buren liepen mee. De Tour startte al thuis, waar men eerst een puzzel moest oplossen waaruit de vertrektijd duidelijk werd.

Het vertrek:
Om het kwartier kwam er een team het veld oplopen. Nadat we uitleg gaven over de tour en het verhaal duidelijk vertelden, kregen ze een tasje vanuit de organisatie met als tip: bekijk alles goed want misschien zitten er al tips en hints in. Nadat alle teams in 2 minuten zoveel mogelijk doelpunten moesten scoren (grote rivaliteit tussen Ruben en Sjoerd) gingen ze op pad.

Wiekent Rapid Millionairs

Na 2 wat digitalere opdrachten kwamen de teams de eerste plek tegen waar hulp stond (thanks Judith!) Hier gingen de teams het spel Wiekent Rapid Millionairs spelen. We hadden allemaal vragen die ze moesten beantwoorden en ze konden hulplijnen inschakelen. Zo konden ze het publiek inschakelen, de 50/50 inzetten of mensen bellen (Walter, Daisy en John bedankt voor jullie beschikbaarheid!)

Het parcours

Er was sportiviteit beloofd. Dus bij het Plesmanplein hadden we een parcours uitgezet. Springtouwen, ballen gooien, rennen door het laddertje, het zat er allemaal in. Conny en Jose hebben alle teams met plezier en een lach begeleid.

Eendjes vangen

Geef je Roland de opdracht om een leuke opdracht te bedenken, nou dan krijg je iets leuks! In het Noordersportpak lag een heel badje klaar met 100 eendjes. Op 3 eendjes zat een cijfer die ze moesten bewaren. Ook konden ze eendjes opvissen met de naam Hilly, Ans of Lieke en dan kregen de teams Winegums, chocola of drop (want ze hadden nog niet genoeg snoep onderweg). De teams moesten goed samenwerken om de juiste eendjes uit het water te vissen.

De bom ontmantelen

Na wat puzzels en een vos die ze moesten vinden, kwamen ze uit bij het huis van Oebele. Daar stond een bom op ze te wachten die ze moesten ontmantelen. Ze kwamen aan de juiste kleurencombinatie door onderweg goed opgelet te hebben en de foto’s die in het tasje zaten te herkennen. Als ze de gekleurde draadjes in de juiste volgorde kapot knipten ging de bom niet af.

Zoek de tas

Vanuit Oebele kwamen ze doormiddel van een rebus uit bij het huis van Willeke en Ruben. Deze hadden we met rood lint afgezet en daar moesten ze een tas zoeken. De tas was weer versleuteld met een cijferslot, de cijfers die ze eerder bij Roland opgevist hadden.

Stokken vangen

Op de middenweg zaten Paul en Annelies te wachten op de eerste groepjes. De teams mochten daar stokken vangen. Vooral populair bij de kinderen die meeliepen!

De laatste opdracht

Bij het Zaanenpark luidde de opdracht: zoek de vrouw die een boek over Russische adel leest en als je haar vindt krijg je een hint. Misschien herkennen jullie haar niet, maar Erica had een fantastische vermomming waardoor ze daar bijna onherkenbaar zat.

Case Closed!

Vermoeide voeten (de 10k stappen heeft iedereen gehaald) en toch wat oververhitte gezichten kwamen de kantine binnendruppelen. Het grote puzzelen kon beginnen. Door de hints die ze hebben gekregen bij de opdrachten, konden ze mensen, locaties en wapens wegstrepen. Kleine shout out naar het team van Sjoerd (aka The Guys) die het onderweg al he-le-maal uitgedokterd hadden. Andere teams moesten in de kantine nog puzzelen, maar kwamen uiteindelijk met de goede oplossing.

Wie was de moordenaar?

Dat was Willeke! Zij heeft bij de dug-out van Rapid iemand met glasscherven van wijn een onbekend iemand vermoord.

Vanuit de organisatie

We vonden het super leuk dat er zoveel enthousiasme was en dat er zoveel verschillende soorten teams hebben meegedaan. Klein leermomentje is het inschatten van de tijd, dat is even misgegaan bij ons. Maar toen we aan het eind alle blije gezichten in de kantine zagen, was het voor ons zeer geslaagd.

Zet het laatste (of ena-laatste) weekend van juni 2022 maar vast in je agenda, want dan organiseren we weer een fantastische seizoensafsluiting!

💚Helpers💚

Als laatste willen we even de vrijwilliger bedanken, die toch hun hele zaterdagmiddag opgeofferd hebben om ons te helpen en de deelnemers een leuke dag te bezorgen: Judith, Karien, Roland, Jetty, Conny, Niek, Hans, Jose, Oebele, Erica, Annelies, Paul en Judith!

Tot volgend jaar!

Angelique, Hilly, Lieke