Van het bestuur – december 2020

It’s gonna be a long and lonely Christmas without you….

Het is eind december en het is alweer twee maanden geleden dat we de laatste korfbalwedstrijd gespeeld hebben. We missen het allemaal denk ik, niet alleen het korfballen, de strijd en de spanning maar vooral ook de contacten er omheen. Samen nog even een drankje doen in de kantine, de wedstrijd nabespreken en andere dingen delen. Gelukkig hebben we nog samen met onze teamgenoten kunnen trainen zodat we op een leuke manier in beweging konden blijven.

Inmiddels beginnen we met z’n allen gewend te raken aan het feit dat de regelmatig wijzigende Corona maatregelen ons dagelijks leven enorm beïnvloeden. Verschillende organisaties publiceren alternatieve scenario’s zodat we steeds makkelijker kunnen schakelen wanneer er weer een maatregel wordt toegevoegd, versoepeld of juist verscherpt. Op de site van het KNKV bijvoorbeeld staan de mogelijke scenario’s voor de zaalcompetitie uitgewerkt. Ook wij kunnen daardoor steeds makkelijker de protocollen aanpassen met betrekking tot groepsgrootte, leeftijden en onderlinge afstanden.

De afgelopen periode hebben bijna alle teams alleen getraind. Als bestuur hebben we gekeken naar de mogelijkheden van het streamen van wedstrijden voor de gevallen dat er alleen zonder publiek gespeeld mag worden. Mocht deze situatie zich voordoen dan zijn we als club in staat om dit te gaan doen. Verder nodigen we verschillende commissies uit tijdens onze online vergaderingen. Samen willen we onze organisatie blijven verbeteren.

Na de invoering van de meest recente maatregelen van het kabinet zijn er tot 19 januari voor volwassenen niet veel mogelijkheden meer om samen te sporten. Voor de jeugd zijn er buiten nog mogelijkheden. We gaan na de kerst kijken hoe we dat binnen Rapid in kunnen vullen. Daarnaast is er ook geen ruimte om samen andere dingen te doen zoals een kerstdiner of een nieuwjaarsborrel. We proberen als bestuur met de commissies om op een creatieve manier toch te werken aan het clubgevoel, maar we willen zeker niet de randjes opzoeken van wat nog net mag.

Voor sommige mensen binnen en buiten de club zullen er misschien eenzame kerstdagen voor de deur staan. Laten we met z’n allen eens nadenken wat we voor die mensen kunnen betekenen. Een kaartje, een appje of telefoontje kost weinig moeite maar kan heel veel betekenen voor mensen die de kerstdagen alleen thuis zitten. Neem je nieuwjaarswensen op en deel ze in de Rapid app, op social media, bedenk maar iets. Laten we aantonen dat een kerst alleen geen eenzame kerst hoeft te zijn.

Kerst, voor veel mensen een tijd van hoop. Gelukkig zien we die lichtpuntjes: de geboortes van Danny van der Knijff en Pepijn Giebel. Het Corona vaccin dat al in een aantal westerse landen beschikbaar is.

Met dat in het achterhoofd wensen we iedereen een heel fijn kerstfeest en een gelukkig en gezond 2021.

Namens het bestuur,

Oebele

Het bestuur overlegt maandelijks. Heb je punten of vragen, mail ze ons.

ckv.rapid@ziggo.nl

Bestuur en Organisatie