Van de STC: terug- en vooruitblik 20-21!

Ondanks dat er niet gespeeld wordt, hebben vrijwel alle Rapid teams in de zaal tot aan de lockdown met plezier en inzet doorgetraind. De trainingen waren weliswaar aangepast, maar met toegewijde trainers die hun best deden om er wat leuks van te maken, bleef de opkomst en inzet onverminderd hoog. En wij kijken dan expliciet naar Rapid 1 & 2 & 3: wat een fijne groep vormen we met elkaar!

Selectie TC blikt terug:

Hoe vat je het afgelopen korfbaljaar samen? Als een bizar jaar, natuurlijk, maar zelfs dat voelt als een understatement. Het korfballen is normaliter voor iedereen die aan de selectie verbonden is (spelers, staf, en in mindere mate de selectie TC) een belangrijk onderdeel van je vaste bezigheden, waar je toch tenminste 3x per week fysiek en mentaal uren intensief mee bezig bent, van augustus tot en met juni. En dat geldt eigenlijk voor vrijwel alle leden van Rapid, zij het iets minder intensief of frequent. Maar in het licht van het afgelopen jaar, kan je het perspectief snel bijstellen dat korfballen, zelfs voor de selectie, maar een bijzaak is.

Goede gezondheid, dat staat voorop, voor jezelf, je dierbaren en iedereen om je heen. Dat school of werk zoveel mogelijk veilig en goed door kunnen gaan, houdt de meesten van ons bezig. En dat er nog wat afleiding mogelijk is, bijvoorbeeld door te sporten, dat kunnen we dan zeker wel gebruiken. Dan is de selectie zo fanatiek dat we binnen de wisselende regels zoeken naar mogelijkheden om daar telkens sportief het maximale uit te halen.

Ja we missen het korfballen allemaal enorm. Eerst viel het spelen van wedstrijden weg en ook het trainen in partijvorm. En nu missen we zelfs gewoon het kunnen trainen en samen zijn met elkaar. Het is niet anders.

Hopelijk daalt de besmettingsgraad, de druk op de zorg en de impact op de samenleving snel en kunnen we in januari weer enigszins trainen. Wedstrijden zullen zoals het nu lijkt pas buiten weer gespeeld kunnen worden. Dat zal dan denken wij pas met het voorjaar worden helaas (of hopelijk, afhankelijk van of je het glas halfvol of halfleeg ziet).

Deze periode van het jaar is voor de Rapid selectie ook altijd het moment dat spelers, staf en TC naar elkaar uitspreken hoe ze het vinden gaan. Terugblikken kan maar beperkt, want hoeveel hebben we nou eigenlijk maar gespeeld?! En vooruitblikken is nog lastiger dan andere jaren, we weten amper waar we over een maand aan toe zijn.. Maar nog altijd wel reden om als STC bij iedereen vinger aan de pols te houden: zijn we tevreden, wat kan er rond de selectie nog beter?!

Vooruitblikken:

Ook dat proces ging dit jaar anders dan anders. Door Corona veelal digitaal, via enquêtes onder de spelers met een gesprek tot gevolg waar nodig. En uitgebreid via Teams, met de trainers individueel. De uitkomsten en daaraan verbonden conclusies zijn positief!

De selectie TC kan dan ook met gepaste trots aankondigen dat zowel Richard (1) als John (2) als Ronald (3) nog een jaar trainer van hun team bij Rapid blijven. Yes! Belangrijk voor de selectie, en rust binnen de TC en de vereniging dat we deze continuïteit kunnen blijven bieden.

Richard Stolte heeft als nieuwe hoofdtrainer/coach in korte tijd met beperkte mogelijkheden om Rapid 1 te leren kennen een bijzonder positieve, fanatieke en enthousiaste indruk achtergelaten bij spelers en TC. Qua prestaties ziet het er prima uit: met slechts 1 verloren wedstrijd op het veld halen trainer en ploeg de doelstellingen in een goede sfeer. Richard en spelers van 1: top gedaan!

Reactie Richard Stolte, trainer Rapid 1: met veel plezier verbind ik me ook volgend seizoen nog een jaar aan Rapid. Deze beslissing heb ik nu al genomen omdat het een interessante selectie is waar zeker nog groei in zit! Ik heb een goed samenwerkende staf en korte lijntjes met de TC. Hierdoor is het erg prettig om bij Rapid te blijven werken.

Ook Rapid 2 draait bovenin mee, zoals we als Selectie TC hoopten. En dat doen ze dit jaar en dus ook volgend jaar onder leiding van John Branger, die eigenlijk vooraf had aangegeven dit jaar met z’n laatste jaar bij Rapid bezig te zijn. Maar wil niet op deze gekke wijze afsluiten, en daarmee iets goeds, plezierigs en vertrouwds zo achter laten. Ook John, niet te vergeten Teambegeleider Jan, die gelukkig ook lekker door wil gaan en de jongens en meiden van 2: bedankt voor jullie inzet en enthousiasme afgelopen jaar!

Reactie John Branger, trainer Rapid 2: De intentie die we dit jaar voor ogen hadden, om met deze groep stappen te gaan maken, is maar gedeeltelijke gelukt. Uiteraard weten we de omstandigheden, ook al is het seizoen halverwege. Ik ben er van overtuigd dat we deze stappen gaan maken. En heb mede daarom besloten mij in te zetten om dit plan een vervolg te geven, in het seizoen 2021/2022. En doe dat daarnaast ook vanwege de fijne samenwerking met de staf en de TC, in deze mooie vereniging.

Ronald Hanegraaf (nieuwe trainer van het nieuwe Rapid 3) heeft op het veld met Rapid 3 uitstekende prestaties overlegd. Tegenstanders zullen zich niet realiseren dat sommige spelers in dit team tot vorig jaar gestopt waren en anderen in ieder geval al even niet meer op wedstrijdklasse gespeeld hebben. Met een gemiddeld doelsaldo van 16-8 steekt Rapid 3 met kop en schouders boven de tegenstanders uit. Maar helaas is er één ploeg nog iets sterker, dus hopelijk kan er op de 2e helft veld revanche genomen worden tegen EKVA, en het kampioenschap behaald worden. Ook Ronald blijft gelukkig nog een seizoen bij de ploeg. Hij zal tevens in het nieuwe kalenderjaar actiever meedraaien tijdens de trainingen van Rapid 1 en 2. De TC ziet in Ronald een trainer met veel korfbal inzicht en creëert ruimte om hem te begeleiden naar de volgende stap in zijn trainerscarrière. Ronald en spelers van 3: op naar meer in 2021!

Reactie Ronald Hanegraaf, trainer Rapid 3: waarom ik nu heb gekozen om te verlengen is omdat ik meer de vereniging wil leren kennen. De 1e indrukken tot de lockdown zijn heel positief, maar ook beperkt. Ik wil graag een gewoon seizoen draaien met de ploeg en dan kijken waar we dan staan. Verder kijk ik uit naar nog een seizoen samenwerken met John en Richard.

De selectie TC is trots, en de vereniging mag blij zijn, drie zulke goede en prettige trainers voor de spelersgroep van Rapid 1, 2 en 3 te hebben staan!  

Namens de selectie TC:

Bllijf gezond en dat we maar veel mogen korfballen in 2021!
Martijn Kerkstra, Leo Rotteveel en Guido Dekker

Contact: mail of bel Guido Dekker (06 15601064)

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com