Van het bestuur – oktober 2020

In oktober zijn binnen onze familie drie zussen en een zwager jarig en dat betekent een aantal gezellige momenten samen. Dit jaar kreeg ik, van één van de jarigen, in een appje een foto met daarop een jarige met een gebakje voorzien van een kaarsje en een drankje. De reacties kwamen daarna van alle kanten, gelukkig is er de humor om alles te relativeren. Met vier zussen en twee broers kan ik bijna een compleet korfbalteam maken zodat we op zaterdag nog even met z’n allen bij elkaar kunnen komen. Dat het met de korfbal “familie” wel kan is natuurlijk heel bijzonder.

Er is goed nieuws met betrekking tot de samenstelling van het bestuur. Er zijn binnen de geldende termijn van 28 september 2020 geen bezwaren of tegenkandidaten binnengekomen voor de bestuursverkiezing van Hilly de Ruiter. Dit betekent dat Hilly als secretaris is toegetreden tot het bestuur.

Het verslag van de JAV van 24 augustus is klaar en zal worden uitgereikt bij de stukken voor de jaarvergadering van dit seizoen. Diegenen die zo lang niet kunnen of willen wachten kunnen het verslag al vast opvragen bij onze nieuwe secretaris via dit email adres.

Voor de tweede keer binnen korte tijd kregen we een bericht van overlijden van een lid van verdienste. De heer C. Evers, in de jaren 90 nauw betrokken bij de realisatie van ons clubgebouw op het Pim Mulier sportpark, is op 1 oktober op 97-jarige leeftijd overleden. Wij wensen zijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

Binnen het bestuur stond er in september heel veel COVID19 op het programma. Het oplopende aantal besmettingen en de daardoor steeds veranderende regels betekende dat er veel geregeld moest worden om iedereen veilig en volgens de regels te kunnen laten sporten. Koen is binnen het bestuur degene die de spin is binnen het web. Hij krijgt daarbij ondersteuning van bestuursleden, Leo, de communicatiecommissie en andere vrijwilligers. Wat zijn de gevolgen van al die nieuwe regels? Wat betekent dat bijvoorbeeld voor trainingen en het reizen naar uitwedstrijden? Wij raadplegen het KNKV en de gemeente Haarlem om onze COVID19 protocollen op te stellen.

Inmiddels spelen we wedstrijden zonder publiek. Dit zal hoogstwaarschijnlijk langere tijd gaan duren aangezien de gemeente al heeft laten weten dat het, zelfs alleen al met de 1,5m afstandsregel, onmogelijk is om publiek toe te laten bij de zaalcompetitiewedstrijden in de Kennemerhal.

We onderzoeken nu of we via het streamen van wedstrijden, ouders, familie, bekenden en tegenstanders toch wedstrijden kunnen laten meebeleven. Ook hier zullen we ons weer conformeren aan geldende regels met betrekking tot veiligheid en privacy.

De maatregelen die we moeten nemen hebben impact op alle leden maar ook op onze vrijwilligers. Daarbij moeten we af en toe snel schakelen en hebben we ook de hulp van jou nodig. Er komen taken bij zoals toezichthouders en misschien verzorgers van een livestream. We hebben je vooral nodig om ervoor te zorgen dat we samen veilig en gezond kunnen blijven korfballen.

Namens het bestuur,

Oebele

Het bestuur overlegt maandelijks. Heb je punten of vragen, mail ze ons.

ckv.rapid@ziggo.nl

Bestuur en Organisatie