Een aantal vragen aan Richard

Waarschijnlijk heb je hem al wel eens rond zien lopen. Richard Stolte, de trainer en coach van Rapid 1. Om hem iets beter te leren kennen hebben we hem aan een klein vragenvuur onderworpen. Maak kennis met Richard!

Hoe ben je in aanraking gekomen met korfbal?
43 jaar geleden ben ik een keer met mijn buurmeisje mee gegaan naar korfbal bij Swift in Amsterdam en een week later trainde en speelde ik er zelf ook.

Wat maakt voor jou het korfbalspel zo leuk en boeiend?
In het begin was het uiteraard het gemengde en nu is het de snelheid en variatie van het spel.

Wat is de reden dat je naar Rapid bent gekomen?
Ik ben hiervoor 3 jaar de coach geweest bij Sporting West. Het was nu tijd voor een nieuwe uitdaging. Rapid was op zoek naar een nieuwe coach en zo zijn we in gesprek gegaan.

Hoe verloopt de voorbereiding tot nu toe?
Op zich goed, al laten de uitslagen van Rapid 1 dit nog niet zien in de oefenwedstrijden.

Naar wat wordt er gekeken bij de voorbereiding?
Ik kijk vooral naar combinaties in de vakken en wie er in mijn spel gaat passen.

Wat maakt iemand volgens jou een goede korfbalspeler?
Als hij/zij redelijk allround is.

Wat zijn de doelstellingen voor komend seizoen?
Bij de eerste 3 eindigen.

Wanneer beschouw je het komen seizoen (zaal en veld) als geslaagd?
Het seizoen zou geslaagd zijn als we een hele competitie kunnen spelen en dat Corona niet weer roet in het eten gaat gooien.

Wat je verder nog op “kwijt” wil….
Ik zou iedereen willen bedanken welke te maken hebben gehad met mijn aanstelling. Verder hoop ik dat het publiek uiteindelijk tevreden is met de wedstrijden/uitslagen en dat we straks kunnen terug kijken op een mooi seizoen. Voor nu, hou afstand en blijf gezond!