Corona-update: Rapid 1 – Atlantis 1

Afgelopen zaterdag 10 oktober is de wedstrijd Rapid 1- Atlantis 1 afgelast (formeel gezien gestaakt).

Reden hiervoor was het feit dat onze selectie en vooral het 1e afgelopen week getroffen werd door meerdere spelers die in thuisquarantaine moesten en het feit dat afgelopen zaterdag het nieuws kwam dat er een speler/speelster positief getest is op corona.

Er is afgelopen week meermaals, tot zelfs vlak voor aanvang van de wedstrijd, contact gezocht met zowel het KNKV als met Atlantis om tot overeenstemming te komen de wedstrijd te verplaatsen. Helaas is dit zonder resultaat gebleven. Conform de reglementen van de bond zou het niet spelen van de wedstrijd mogelijke minpunten voor het eerste kunnen opleveren en een boete voor de club.

Het bestuur heeft zaterdag, na telefonische gesprekken met alle betrokkenen, besloten de ingewikkelde keuze, om wel of niet te spelen, bij het 1e zelf neer te leggen. Naar ons oordeel konden zij alle belangen het beste afwegen.

Uiteindelijk is er, mede vanwege verschillende ontwikkelingen die middag, besloten niet te spelen.

De veiligheid van onze spelers en staf, die van de tegenstander en de scheidsrechter, waren hierbij het belangrijkst.

De scheidsrechter gaf ter plaatse ook aan dat hij niet wilde fluiten, als er in een van de teams sprake zou zijn van een Corona-besmetting.

Het feit dat door deze keuze een tegenstander en een scheidsrechter voor niets naar Haarlem zijn afgereisd, betreuren wij. Er is echter door alle betrokkenen bij Rapid gepoogd er op een constructieve manier uit te komen.

Wij staan dan ook volledig achter de keuze die uiteindelijk gemaakt is door onze 1e en betreuren het feit dat zowel Atlantis als het KNKV niet mee wensten te werken aan een constructieve oplossing. Dit is onbegrijpelijk in een tijd waarin we juist allemaal dezelfde tegenstander hebben: Corona.

Het KNKV gaat nu bepalen wat er met de wedstrijd gaat gebeuren, maar wij gaan er samen met alle betrokkenen alles aan doen om eventuele sancties te voorkomen.

Ten aanzien van de Corona-besmetting zijn alle nauwe contacten inmiddels ingelicht en heeft er voor de rest niemand bij Rapid een hoger risico dan normaal gelopen. Blijf je vooral dus aan alle geldende regels houden!

Aanstaande dinsdag is er weer een persconferentie en indien nodig zullen we met een nieuwe update komen.

Vragen ten aanzien van bovenstaande of andere corona vragen kunnen gericht worden aan

Koen van Dijk ( bestuurslid) via 0619272017 of

ckv.rapid@ziggo.nl