Even voorstellen: Kim uit Rapid 2

Brand los, vertel eens iets over jezelf

Ik ben Kim de Vries, 23 jaar. Eind augustus ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Ik ben opgegroeid in Zaandijk met mijn ouders en zusje en nu sinds drie jaar wonend in Haarlem samen met mijn vriend. Nu werkend bij de Haarlemse Bakker, maar druk bezig met solliciteren voor een baan als fysiotherapeut.

Wanneer en waarom ben je begonnen met korfbal? En bij welke vereniging?

Ik ben bij ZKV Zaandam begonnen met korfballen toen ik 7 jaar oud was. Allebei mijn ouders hebben gekorfbald dus dit zit in de familie. Daarnaast had ik een beste vriendinnetje die al op korfbal zat en zo ben ik dus bij ZKV terecht gekomen. 

Hoe is je “korfbal carrière” tot nu toe verlopen?

In mijn jeugdjaren heb ik op hoog niveau gekorfbald en zelfs mee mogen doen met Noordwest <12 en Noordwest <14. Op mijn 16e heb ik mijn voorste kruisband afgescheurd en ben ik een super lang revalidatie traject met enorm veel complicaties aangegaan. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik 4 jaar lang bezig ben geweest met revalideren en ik er destijds voor heb gekozen om te stoppen met korfbal. Na 3 jaar begon het toch wel weer te kriebelen en wilde ik weer beginnen en nu korfbal ik dus bij Rapid. 

Wanneer ben je voor het eerst in aanraking gekomen met Rapid?

In mijn jeugdjaren heb ik vast wel eens gekorfbald tegen Rapid, maar begin dit seizoen ben ik eigenlijk voor het eerst in aanraking gekomen met Rapid. 

Wat heeft uiteindelijk de doorslag gegeven om naar Rapid te gaan?

Naast een super fijn gesprek met de TC heeft de afstand ook wel een doorslag gegeven. Rapid is voor mij namelijk een stuk dichterbij dan ZKV. 

Wat was je eerste indruk bij de eerste training bij Rapid?

Ik werd enthousiast ontvangen in de groep en kreeg gelijk het gevoel dat ik welkom was. Dit vond ik erg fijn en gaf mij gelijk een goed gevoel over de club. 

Wat wil je bereiken bij Rapid?

Mijn uiteindelijke doel is om weer op niveau te komen na 4 jaar niet te hebben gekorfbald en uiteindelijk met de selectie mee te kunnen draaien. De tijd moet uitwijzen of dit haalbaar is met mijn ‘oude’ blessure. 

Wanneer is voor jou het seizoen geslaagd?

Het seizoen is voor mij geslaagd als je samen met het team keihard hebt gewerkt aan verbetering en dit terug te zien is in het spel. Ondanks of er gewonnen of verloren wordt. 

Wat is je favoriete positie in het veld?

Mijn favoriete positie in het veld is rondom de korf. Hier kan ik goed als ondersteunende dame spelen en mijn doelpuntjes meepakken. 

In hoeverre ben je gek op de derde helft?

De derde helft vind ik altijd erg gezellig. Nog even een drankje doen met je team om de wedstrijd goed af te sluiten en elkaar uiteindelijk ook beter te leren kennen. 

Welke keuze zou je maken?

 • Vakantie/korfbal
 • Wintersport/zomervakantie
 • Bier/wijn
 • Avond/ochtend
 • Aanval/verdediging
 • Scoren/aangeven
 • Strafworp/ vrije bal
 • Zaal/veld
 • Nederlandstalige muziek/niet-Nederlandstalige muziek
 • Elke dag spruitjes eten/of elke dag een BigMac
 • Dromer/denker
 • Kunnen vliegen/of kunnen ademen onder water

 

 

 

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com