Even voorstellen: Annemieke uit Rapid 4

Vertel eens iets meer over jezelf?
Hi, ik ben Annemieke de Weijze, 23 jaar en kom uit Driehuis. Op dit moment ben ik druk bezig met het afronden van mijn studie Facility Management aan de Haagse Hogeschool.

Wanneer en waarom ben je begonnen met korfbal?
Als ik me goed herinner ben ik begonnen met korfballen toe ik tien jaar oud was. Ik begon nadat ik had meegedaan aan het Schoolkorfbal.

Hoe is je “korfbalcarrière” tot nu toe verlopen?
Na de ervaring met het Schoolkorfbal heb ik ongeveer 9 jaar bij DKV in IJmuiden gespeeld. Ondertussen ben ik ook alweer 6 jaar gestopt. Maar het kriebelde toch om het weer op te pakken en daarom ben ik nu hier!

Wanneer ben je voor het eerst in aanraking gekomen met Rapid?
Door mijn oppas van vroeger, Ellen Passchier. Ellen is lang actief geweest binnen Rapid. Ik heb het altijd een leuke club gevonden waar een prettige en gezellige sfeer hangt.

Wat heeft uiteindelijk de doorslag gegeven om naar Rapid te gaan?
Ik wilde heel graag weer gaan korfballen en weer gezellig sporten in teamverband. Net zoals ik al bij de vorige vraag aangeef, hangt er een prettige en gezellige sfeer bij Rapid. Na een paar keer meetrainen werd ik al goed opgenomen binnen het team. Vandaar mijn keuze om te komen korfballen bij Rapid.

Wat was je eerste indruk bij de eerste training bij Rapid?
Zoals mijn voorgaande antwoorden al een beetje beschrijven. De sfeer in het team is prettig en gezellig. Iedereen doet zijn best en is fanatiek om het beste eruit te halen.

Wat wil je bereiken bij Rapid?
Op een fanatieke manier weer sporten. We gaan voor de winst en dat doen we samen met het team!

Wanneer is voor jou het seizoen geslaagd?
Het seizoen is voor mij geslaagd als we geknokt hebben tot het einde. En natuurlijk het liefst met zoveel mogelijk gewonnen wedstrijden. Buiten dat hoop ik blessurevrij het seizoen door te komen.

Wat is je favoriete positie in het veld?
Mijn favoriete positie in het veld was altijd in de aanval. Maar na een grote tussenstop moet ik mijn plekje weer even vinden. Het is nog wat stroef allemaal 😉. Zelf scoren is leuk, maar een goede aangeef met een doelpunt als gevolg is ook altijd goed.

In hoeverre ben je gek op de derde helft?
Ik ben hier gek op, vooral als het zonnetje schijnt. Samen met je teamgenoten proosten op de winst!

Welke keuze zou je maken?
Vakantie / korfbal
Wintersport / zomervakantie
Bierwijn
Avondochtend