Het woord is aan Suus

Suzanne Stuifbergen luistert eigenlijk beter naar de naam Suus, is een warhoofd en chaoot (naar eigen zeggen). Maar zet haar drukte goed in om Rapid te helpen. Ze scoort het ene na het andere doelpunt voor Rapid 1, maar ze is net zo druk in de weer voor verschillende commissies. Kortom: een sportieve bezige bij die we graag in de spotlight zetten🔦.

Stel je even voor….
Ik ben Suus, lid van de Rapidselectie en een van de meest chaotische personen bij Rapid. Daarnaast was ik vorig jaar de oudste dame van de selectie, welgeteld 26 jaar jong ben ik. Naast korfbal ben ik graag bij mijn paard, op het strand, op een surfplank in de zee of drink ik gezellig speciaal biertjes met vrienden. Ik woon in tegenstelling tot veel Rapid-leden niet in Haarlem, maar in Castricum (ja ja aan het andere kant van het kanaal). Waarom dan bij Rapid korfballen? Hoger niveau en nu al 3 jaar ook heel veel gezelligheid en nieuwe vrienden.

Sinds wanneer ben je vrijwilliger bij Rapid?
Nu ongeveer anderhalf jaar denk ik? Maar ik durf het niet met zekerheid te zeggen. Als je het trainerschap meetelt als vrijwilliger dan 2 jaar. Daarna werd ik lid van de jeugdkampcommissie en nu ben ik per volgend seizoen (nu ook al een beetje) lid van de communicatiecommissie.

Waarom ben je vrijwilliger geworden?
Ik werd gevraagd of ik in de jeugdkampcommissie wilde. Daar moest ik even over na denken vanwege de studie, maar gelukkig heb ik ja gezegd.

Wat zou jij tegen iemand zeggen die nog twijfelt om vrijwilligerswerk bij Rapid te gaan doen?
Als je de tijd er voor hebt, zou ik het zeker doen. Het zijn niet alleen maar werkzaamheden, maar het is ook gewoon ontzettend gezellig en je leert weer nieuwe mensen kennen !

Wat is zo leuk aan het vrijwilligerswerk bij Rapid?
Erg veel gezelligheid. En op jeugdkamp heb ik vooral veel lachbuien & gezelligheid van de kids teruggekregen.

Zijn er ook minder leuke kanten?
Voor mij alleen het op-en-neer gereis naar de vergaderingen, meer mindere kanten kan ik niet bedenken.

Waar bestaan je werkzaamheden bij Rapid uit? En wat heb je in het verleden allemaal voor Rapid gedaan?
Ik heb 1 jaar de B2 gecoacht en getraind. Daarnaast ben ik 2 jaar mee geweest op jeugdkamp en heb ik vergaderingen bijgewoond. Deze vergaderingen gingen voornamelijk over de planning van het jeugdkamp, over de locatie, maar ook over het eten & drinken op het kamp bijvoorbeeld. ⛺

Sinds kort ben ik ook lid van de communicatiecommissie ️ en daarbij zullen mijn werkzaamheden vooral bestaan uit het bijhouden van de social media van/voor Rapid. Samen met Ans & Lieke zal ik de website, Instagram & Facebook voorzien van belangrijke informatie gedurende het jaar. We interviewen daarnaast ook mensen, zoals ik nu bij mijzelf doe. Vervolgens zorgen we er voor dat andere leden dit kunnen lezen op social media. Ik zou onszelf tekort doen om te zeggen dat dit al onze taken zijn, want je kunt je voorstellen dat een website up-to-date houden veel tijd kost en daarmee ook vele taken bevat.

Waarom ben je juist deze werkzaamheden gaan doen?
Ans vroeg een paar weken geleden wat voor studie ik nou eigenlijk deed. Ik vertelde dat ik de master Informatiekunde doe (bijna klaar, yes!) en daardoor ben ik veel bezig met het verwerken van data, programmeren. Daarbij fungeer ik als tussenpositie tussen informatica en het bedrijfsleven. Erg veelzijdig dus.
Dit ligt natuurlijk ook wel in het straatje van social media en het bijhouden van een website. Dus zodoende ben ik bij deze commissie terecht gekomen, erg leuk dus! En ik kan natuurlijk niet nee zeggen tegen dit leuke team, gezellig met Ans en Lieke. ☺

Hoeveel tijd ben je per week ongeveer kwijt aan vrijwilligerswerk?
Ik zou het op dit moment nog niet kunnen aangeven, aangezien ik nu druk bezig ben met afstuderen, begin ik pas in het volgende seizoen.

Wat zou je graag nog willen bereiken met de werkzaamheden die je bij Rapid doet?
Dat alle leden leuke informatie tot zich krijgen via de website. En daarnaast hoop ik dat de Facebookpagina en Instagrampagina nog meer leden krijgen!

*reclamebreak >Facebook< >Instagram<*

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt als vrijwilliger bij Rapid?
Tot nu het jeugdkamp zelf!! Super leuk! Heel veel gelachen met de kinderen & kampleiding, dit jaar mocht ik zelfs nog mee doen aan nachtverstoppertje. Daarnaast vond ik mijn B2 team ook geweldig. ️

Wat zou je willen veranderen bij Rapid?
Ik zou als vereniging nog meer willen groeien & hogerop willen komen in de wedstrijdklasse.️⚽ Maar daarnaast vind ik plezier het allerbelangrijkste, want je leeft maar één keer en het leven is te kort om iets te doen wat je niet leuk vindt.

Wat is je “quote” van het leven? Als in: leef met de dag
Ik denk dat ik dat zojuist hierboven beschreven heb, maar als ik nog iets mag toevoegen: hou het lekker simpel en neem jezelf vooral niet te serieus. Oja! En daarnaast kan je nooit, maar dan ook nooit gek genoeg dansen. Je kunt ook nooit teveel mensen in de maling nemen en je kunt nooit genoeg lekker eten verorberen.