26 augustus 2017

Terugkomdag voor de selectieleden van Rapid. Tjah, wat moet je daar nou van verwachten..?

Na twee weken inloop-en gewone trainingsavonden, hadden we een weektoernooi bij Sporting-West in Amsterdam. Dit toernooi werd gebruikt om de teams te selecteren. Team één en twee werden op vrijdag bekend gemaakt en de week erop zouden drie en vier bekend gemaakt worden.

Iets met vieze sportkleding

Er werd besloten om na de drie dagen toernooi een “terugkomdag” te organiseren op zaterdag 26 augustus. Rond het middaguur werden we verwacht in sportkleding…‘sportkleding‘ denk je dan… En nee, niet zomaar sportkleding; sportkleding waar je vies in mocht worden. ‘Oh nee’, dachten de dames natuurlijk, want ja.. Ga je dan eieren op elkaar gooien? Of slootje springen? Ja, je weet het natuurlijk nooit bij de nieuwe trainers.

Een week lang werd er gespeculeerd over wat er op de terugkomdag zou gaan gebeuren. Uiteindelijk werden we zaterdag 26 augustus, rond middaguur, uit ons lijden verlost: het werd een training waarbij de groep in vier teams van acht spelers verdeeld werd.

Punten pakken

We konden door middel van verschillende spelbord-gerelateerd korfbalspelletjes punten behalen. Deze punten had je later weer nodig voor…? Ja mensen, alweer een verrassing, dit wisten wij dus zelf ook niet. Ik weet niet hoe het met de rest gesteld was, maar ik had mij voorgenomen gewoon een lekker ontspannen dagje te hebben en te genieten van de gezelligheid.

Fanatiekelingen

Maar nee, na vijf minuten, bemerkte ik al op dat ik als een rood aangelopen-hijgend-fanatiek monster aan het rennen, schieten en aanmoedigen was. “Meedoen is het belangrijkste natuurlijk”, maar wat waren we fanatiek.

Na het spelen van de spelletjes, werd ons eindelijk verteld wat er met de punten te behalen viel. Nou dat was niet zomaar iets: plek één t/m drie kregen vijftig euro en de laatste groep honderd euro, want zij moesten het hoofdgerecht verzorgen. De opdracht die we daarbij kregen was dan ook alles behalve vies: zorg er voor dat je met het aantal behaalde euro’s een voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht en dessert maakt voor de hele groep.

Eten met z’n allen

Nou zo gezegd zo gedaan. Na ongeveer één uur douchen (bvo’tjes nuttigen), één uur door de supermarkt struinen, een half uur op het hobbelpaard in de supermarkt zitten, een half uur elkaar de weg blokkeren met auto’s en ook nog twee uur koken, stond dan eindelijk het eerste maal op tafel. Mijn groep had de eer om de avond te starten met heerlijke zelfgemaakte soep en broodjes. Iedereen zat helaas al vol de het groot aantal bestelde broodjes, maar hé dat kon de pret niet drukken.

Scheikundige Daisy

Vervolgens mochten we een heerlijke ‘’spoon’’ opdrinken, iets met prosecco en heerlijk ijs. Daisy was erg scheikundig geïnteresseerd in de werking van de mix ijs en prosecco in de lucht en besloot daarom de deksel van de mixer er niet op te doen. Nou ja, zoals we buiten konden horen, werkte dit dus erg goed. Helaas werkte de zwaartekracht iets minder mee. Daisy gaat eigenlijk pedagogiek studeren, maar goed soms moet je even je horizon verbreden.

Nog meer eten en nog meer sporten

Als hoofdgerecht hadden we heerlijke Mexicaanse tortilla’s en als dessert een heerlijke wafel met aardbeien, ijs en slagroom.
Na het avondmaal, besloten velen van ons dat ze nog niet genoeg gesport hadden die afgelopen week en hebben nog twee uur gevoetbald.

Daarna was het nog erg gezellig. En hebben we heerlijk, onder het genot van een theetje en een biscuitje (je kent het wel) lekker nagetafeld.

Hopelijk volgend jaar nog zo een leuke terugkomdag.

Groetjes,
Suus (commissie- en selectielid bij Rapid).

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com